Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Duo Pad - problem

(Temat utworzony: 14-05-2020 10:05 AM)
734 Wyświetlenia
Banko35
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

mam problem z bezprzewodową ładowarką Duo Pad. Otóż, strona do ładowania zegarka dziwnie się zachowuje tzn. po położeniu zegarka włącza się wentylator, dioda sygnalizuje ładowanie, zegarek też. Jednak z upływem czasu ładowanie jest coraz wolniejsze, aż w końcu się zatrzymuje (np. na Galaxy Watch 46 stanęło na 78%, na Active 2 na 90%) pomimo, iż dioda czerwona sygnalizuje ładowanie. Zdjęcie zegarka z ładowarki i ponowne położenie powoduje, że szybko doładowuje do 100%. Strona "do telefonu" działa b. dobrze tzn. szybko ładuje telefon a wentylator się nie załącza. Oryginalne ładowarki do zegarków również działają dobrze i ładują szybko do 100%. Dodam, że przez parę miesięcy wszystko działało jak należy tzn. zegarki były szybko ładowane do 100% a wentylator się nie załączał (przynajmniej nie od początku ładowania; potem może się załączał). Czy ładowarka Duo Pad się uszkodziła? Co może być przyczyną? Taką sytuację miałem dopiero 5-6 razy, jednak nie jest dobrze gdy przez całą noc zegarek się nie naładuje.

Pozdrawiam.

Ps. Dla uniknięcia zbędnych pytań dodam, że zasilacz jest oryginalny, ładowarka kupiona w autoryzowanym punkcie, pisząc "szybkie ładowanie" mam na myśli tak szybkie, jak oryginalnymi zasilaczami.

0 Like
3 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Banko35  Witam :smiling-face:

Sprawdzał Pan inną ładowarkę sieciową, innym kablem? Proszę też spróbować podłączyc do innego gniazdka.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Banko35, zerknij do instrukcji użytkownika czy są tam opisane sposoby rozwiązywania problemów. Nie znalazłem instrukcji do tego modelu w internecie. Obawiam się jednak, że jeżeli wskazówki podane przez @PrzemekM nie rozwiążą problemu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Banko35
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

dziękuję za odpowiedzi, ale:

1. Zmiana ładowarki spowodowała błąd urządzenia (prawdopodobnie za mała moc).

2. Zmiana przewodu nic nie zmieniła.

3. Od ostatniej wiadomości, ani razu nie zawiesiło się ładowanie zegarka (choć długo trwa).

4. Położenie zegarka zawsze włącza wentylator.

5. Położenie na tym samym polu telefonu z szybkim ładowaniem nie włącza wentylatora (i nigdy się nie zawiesiło).

Mówiąc szczerze nie wiem co o tym mysleć. Będę użytkował, obserwował zachowanie ładowarki i dzielił się wrażeniami. 

Pozdrawiam.

0 Like