Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dex rozdzielczość 3440x1440

(Temat utworzony: 12-02-2021 11:21 PM)
5519 Wyświetlenia
gornikfan
Student
Opcje
Hej,

Czy ktoś miał może doczynienia z tą przejściówką https://www.samsung.com/us/computing/computing-accessories/computers/multiport-adapter-2020-ee-p3200... i może mi powiedzieć czy po podłączeniu telefonu (np Note 20 Ultra) można używać Dexa w większej rozdzielczości niż FHD?0
0 Like
37 Odpowiedzi
pi3truch4
Apprentice
Opcje
Dziękuję za szczegółową odpowiedź. Po przestudiowaniu kilku podobnych wątków zamówiłem huba cable matters z 2xUSB 2.0 i wsparciem 4k/60Hz.
0 Like
MakaanPL
Apprentice
Opcje

Monitory Samsung M7 mają wbudowany hub, wystarczy że dokupisz kabel USB-C ”10 Gbps".

0 Like
Malcerz
Pioneer
Opcje

Udało mi się dzięki GoodLook i MultiStar wymusić 4k w 30Hz. Teraz mam kolejny problem - jak w Chrome wymusić powiększenie strony? W ustawieniach Ułatwienie dostępu jest niby powiększanie, ustawiłem na max 200% i nic, strony nie skalują się.
Crt + też nie działa.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Malcerz W większości apek, przy korzystaniu z telefonu jako trackpada, działa gest "rozszerzenia" dwoma palcami. Powinien też zadziałać ctrl + shift +plus.

Malcerz
Pioneer
Opcje

ctrl + shift działa, strona się powiększa.
A wiesz może jeszcze jak ją przesunąć w powiększeniu, gdy jakieś elementy interfejsu znajdą się po za widocznym ekranem?
Nie ma możliwości powiększania takiej jak na komputerze - czyli wygląda strony dostosowuje się też nowego rozmiaru fontu?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Malcerz Musiałbyś w ustawieniach dostosować wielkość fontu. Zdaje się, że w systemie DEX wchodzisz w ustawienia, później Dex i tam powinieneś mieć wybór wielkości czcionki/powiększenia ekranu.

Możesz jeszcze poszukać w opcjach deweloperskich opcji, która pozwoli na wymuszenie zmiany wielkości okna. Sprawdź czy to pomoże Ci w poruszaniu się po powiększonych stronach:

https://www.youtube.com/watch?v=DYGgs-b6IGA

Malcerz
Pioneer
Opcje

Strzał w dziesiątkę. Odpaliłem opcje deweleporskie i ustawiłęm powiększenie. Teraz literki w przeglądarce są już w odpowiedniej wielkości
A może wiesz jak włączyć kontrolę pisowni na fizycznej klawiaturze podłączonej przez BT?
Tego też mi mocno brakuje. Klawiatura ekranowa ma słownik, ale już nie fizyczna. Mobilne Chrome nie obsługuje wtyczek więc nie da się nic zainstalować. Można jakoś zrobić by była kontrola tego co piszę tak jak to jest na komputerze w Win?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Malcerz, a z jakiej klawiatury w telefonie korzystasz (w sensie zainstalowana, nie fizyczna)? Zdaje się, że to zależy nie od fizycznego urządzenia, tylko od funkcji, które oferuje sama klawiatura jako program/aplikacja/usługa.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.