Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klawiatura zew. do S22 Ultra + DeX

(Temat utworzony: 02-04-2022 10:14 PM)
1383 Wyświetlenia
Megascry
Pioneer
Opcje
Zastanawiam się nad zakupem zew. klawiatury do obsługi jak w temacie S22 ultra i DeXa, ewentualnie jeszcze telewizora. Jakie macie doświadczenie? Co byście polecili na podstawie waszego doświadczenia i odczuć?
Klawiatura pewnie lepiej bluetooth niż radiowa z nano USB, jak myślicie?
Z góry dzięki za pomoc i wasze opinie.
13 Odpowiedzi
FaoT
Pathfinder
Opcje
Przede wszystkim polecam kabel do dexa USB-C - HDMI oryginalny Samsung. Koszt ok 130 zł ale działa np z moim tv sharp a bezprzewodowo w ogóle nie obsługuje. Model: EE-I3100FBEGWW 1,5M Kabel USB.
Dzięki temu masz obraz 4K bez przycin i andro jak Windows.
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Obecnie używam klawiatury bluetooth marki x-kom. Była swego czasu na promocji. (Metalowa obudowa. Możliwość przełączania między odbiornikiem radiowym a dwom urządzeniami BT) ale później samsung wypuścił swoją klawiaturę. Jeśli szukasz czegoś zgrabnego to zerknij: https://www.x-kom.pl/p/658951-klawiatura-bezprzewodowa-samsung-smart-keyboard-trio-500.html
Lidka000000
Pioneer
Opcje
OMG nie wiedziałam, że jest takie coś możliwe jak podłączenie klawiatury do telefonu 🙀
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Polecam Logitech K780. Ma zintegrowany stojak na telefon lub tablet.
Megascry
Pioneer
Opcje
Dzięki @lukaslake2626 & @theguildsman. Widzę że Trio 500 jest teraz nawet w niezłej cenie, ale jak tam z funkcją specjalna "fn" one jest domyślnie zawsze na on, czy można to jakoś przestawić żeby móc domyślnie używać klawiszy F1-F12 ?
Czy ktoś jeszcze może coś polecić albo ma już coś wypróbowanego ?
Megascry
Pioneer
Opcje
Come on, jeszcze jakieś sugestie? Na chwilę obecną wacham się pomiędzy logitech k380 a samsung trio 500. Czy ktoś z was miał do czynienia z K380?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Megascry, ja też ostatnio zastanawiam się nad Logitech K380, jeszcze nie korzystałem, ale spośród moich zaufanych źródeł ma najwięcej pozytywnych opinii, że z telefonami działa niezawodnie.

Chociaż wiadomo, wybór urządzeń tej samej firmy też ma taką zaletę, że to jeden producent i jeden "ekosystem".

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Megascry
Pioneer
Opcje
Co do ekosystemu to się zgodzę, ale po zobaczeniu https://youtu.be/N4ahLHNwGT8 jestem bardziej przychylny logitech'owki.
BTW używam od lat produktów logitech'a i muszę przyznać, że marka jak i jej produkty jest fenomenalna i niezawodna jak mało która :smiling-face:
Jac00b
Journeyman
Opcje
Samsung Dex obsługuje 4K? Z tego, co do tej pory wyczytałem, obsługuje jedynie FHD. Jesteś pewien, że masz 4K? W ustawieniach Dexa masz taką rozdzielczość?
0 Like