Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dex rozdzielczość 3440x1440

(Temat utworzony: 12-02-2021 11:21 PM)
5518 Wyświetlenia
gornikfan
Student
Opcje
Hej,

Czy ktoś miał może doczynienia z tą przejściówką https://www.samsung.com/us/computing/computing-accessories/computers/multiport-adapter-2020-ee-p3200... i może mi powiedzieć czy po podłączeniu telefonu (np Note 20 Ultra) można używać Dexa w większej rozdzielczości niż FHD?0
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Możesz zmienić rozdzielczość wyświetlanego obrazu bezpośrednio po uruchomieniu Dex.

Screenshot_20221129_195657_Samsung Members.jpg

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Malcerz
Pioneer
Opcje
A gdzie znaleźć takie menu? Ustawieniach/Wyswietlacz rozdzielczosc mam nie aktywną
Czy to możliwe za Dex który mam moze nie obsługiwać 4k?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Malcerz W trybie DEX, na ekranie zewnętrznym, wejdź na:

Ustawienia > Samsung Dex > Rozdzielczość ekranu dla Samsung DEX

Co do rozdzielczości 4K, na pewno nie sięgniesz jej na WiFi. Będziesz potrzebował do tego zarówno odpowiedniego monitora, jak i przewodu obsługującego 4K, jak i DEX pada lub DEX hubu.

Malcerz
Pioneer
Opcje
Wizualnie moje wygląda dokładnie tak jak ta
0 Like
Malcerz
Pioneer
Opcje
FullHD to max;(Screenshot_20221201_192825_Samsung DeX Home_1000001521_1669919305.png
0 Like
pi3truch4
Apprentice
Opcje
Cześć, próbuje uzyskać obraz w 4k/60hz na moim monitorze Samsung M7. Niestety dalej nie ma opcji wyboru obrazu 4k w ustawieniach Dexa, więc mam włączone wyższe rozdzielczości przez GoodLock. Przy włączeniu 4k obraz wyświetla się tylko w 30Hz.
Telefon podłączony do monitora przez hub usb-c.
W jakiś sposób uzyskać 4k/60hz?
0 Like
Kefir
Pathfinder
Opcje
Hej, upewniłeś się że hub posiada taką przepustowość?
0 Like
pi3truch4
Apprentice
Opcje
Właśnie zauważyłem że tylko 4k/30hz. Czy przy podlaczeniu przez hub 4k/60hz nie będzie problemu? Ktoś testował?
0 Like
MakaanPL
Apprentice
Opcje
Z nieznanych powodów w S22 i wszystkich wcześniejszych modelach Samsung nie zaimplementował standardu DisplayPort 1.4, a jedynie 1.2. Efekt jest taki, że po pierwsze nie ma HDR, a po drugie do 4K60 są potrzebne wszystkie cztery linie w USB-C.

Twój hub zapewne rezerwuje dwie linie na USB 3.x, więc dla DP zostają również dwie - stąd połowa przepustowości i maksymalnie 4K30. 4K60 będzie dostępne tylko wtedy, gdy hub nie ma ani jednego USB 3.x lub działają one w trybie 2.0 (monitory często mają to w opcjach).

Do monitora M7 wystarczy kabel C-C oznaczony jako "10 Gbps".

Dodam że to ograniczenie jest sztuczne: topowe Snapdragony jak i Exynosy już od kilku generacji mają DP1.4, Samsung czegoś nie zaimplementował w oprogramowaniu lub wręcz celowo zablokował odpowiedni tryb działania DP. W Motoroli i ich Ready For (odpowiedniku DeX) zarówno 4K jak i HDR działają bez zarzutu.
0 Like
MakaanPL
Apprentice
Opcje
(+ oczywiście potrzebujemy Good Lock wraz z modułem MultiStar by odblokować 4K UHD w ustawieniach DeX'a)