Support

Open search

HW-Q90R Disconnects!

Highlighted
First Poster

Ok will give it another go, thanks for the quick response guys!

 Out of curiosity, is there anywhere where it stipulates the the firmware versions each component? And a summary of the firmware?

 

 

 

Highlighted
Explorer

I don't know if I understood your question correctly, anyway, check this post from @emeric42 from this thread (I didn't find a way to link to a specific post here) to show the fw version of each subcomponent of the soundbar:

 

image.png

Highlighted
First Poster

 Sorry long day at work...release notes firmware updates for hw-90r

Highlighted
Explorer
No worries. I don't think there's a changelog. If you unzip the fw file, there's a txt with some technical info on the version, but that's about it.
Highlighted
Observer

Nope.

 

I'm in the US, running the newest firmware, which does nothing to resolve the issue for me.  I'm having the exact same issues as everyone here -- constant disconnects and reconnects of rear speakers, no sound from subwoofer nor surrounds, with random momentary sound from each, and then nothing again.

 

Samsung supporrt is totally useless, and denies there's any issue.

Highlighted
Explorer

You don't search...

 

Turn off soundbar and hold the options button for 5 seconds. You see firmware in display.
You must have:

M 0126.0 B 1008.0 H 0051.0 FD 0040.0 W 0241.0 S 0136.0 RR 0136.0 RL 0136.0

 

If you don't have that, you don't  Update the Subwoofer and Surround Speakers

 

See how here (step 2) :

http://downloadcenter.samsung.com/content/FM/201908/20190802135621805/2019_Soundbar_Firmware_Upgrade... 

Highlighted
Explorer
Turn off the soundbar and press the cogwheel button on the remote till the bar turns on then will display versions.

For the Versions displayed, refer to the grid8400's the 4th post of below link page;

https://eu.community.samsung.com/t5/Audio-Video/HW-Q90R-Disconnects/td-p/1183543/page/37
Explorer

"Updating Subwoofer & speakers" from 1:30 of below clip would be helpful for you.

https://www.youtube.com/watch?v=ixLsye_l9Ds

 

or from 1:25 of below

https://youtu.be/QmxuH0rmT5I

 

Highlighted
Explorer

I found another reason  causing  the  disconnection of satellite  speakers from AVS Forum.

When any of satellite cut out, the blue LED blinks slowly from time to time or the sub makes crackling noise.

 

Check out the Post #603 from below link.

 

https://www.avsforum.com/forum/195-soundbars/3074826-samsung-q90r-soundbar-such-good-sound-so-many-b...

 

Highlighted
Apprentice

a Interesting, I have the same issue with the subwoofer intermittently disconnecting (HW-Q80R in UK), or sometimes not connecting at all. I have tried disabling all 2.4GHz and 5GHz devices in the house and it persists. The only fix that works is placing the subwoofer and bar next to each other (millimeters apart). 

 

I believe it is firmware related however I'm unable to update the subwoofer - the bar is version 1008.0 but it also shows S0033.0, which is the one known to have issues,

 

Following the upgrade guide to the letter doesn't help - inserting a USB with the firmware files in the required folder structure does not trigger an update, nor does pressing the Down button for 6+ seconds.

 

Any ideas?

Top Liked Authors