Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wysokościomierz / barometr w Galaxy Watch 4

(Temat utworzony: 30-08-2021 05:59 PM)
19281 Wyświetlenia
shwagro1
First Poster
Opcje

Witam,
od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Galaxy Watch 4 classic. Chciałbym zapytać - czy istnieje aplikacja wraz z kafelkiem odpowiedzialna za podawanie wysokości nad poziomem morza? W starszych zegarkach z serii był dostępny widget odpowiedzialny za to, jednak tu nie mogę go znaleźć. Wszystko co udało mi się osiągnąć to zewnętrzna aplikacja, która nie daje mi jednak dostępu do kafelka.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Graceklg
First Poster
Opcje
Niestety nie pomaga ciągle pokazuje 190m a u mnie jest 284m. Najlepiej jakby się dało skalibrować ręcznie wprowadzając odpowiednią wysokosc. Spróbuję jeszcze zegarek zresetować
0 Like
Arekrot
Explorer
Opcje

Wystarczy podczas wyświetlania tarczy  kompasu na całym ekranie, przesunąć palcem od dołu do góry ( tak jak otwiera się aplikacje na zegarku). Wtedy pojawią się dodatkowe informacje dot ciśnienia i wysokości po wcześniejszej zgodzie na lokalizację. 

0 Like
Graceklg
First Poster
Opcje
Trochę to trwało, ale chciałem dokładnie sprawdzić. Po pierwsze zresetowałem zegarek i dalej nie pokazywało następnie skalibrowałem zegarek na zewnątrz budynku i wreszcie pokazuje wysokość nie jest to idealny pomiar waha się pare mniej lub więcej no ale jest , dzięki piękne za pomoc i zainteresowanie.
0 Like
Notecki
Explorer
Opcje
Witam. Problem mam z galaxy watch 5. Owszem wysokość i barometr jest i działa ale wymagana jest lokalizacja. Czy jest możliwość ustawić odczyt wysokości po barometrze beż lokalizacji? Jak wyłączam opcję odczytu bierzacej lokalizacji to znika informacja o ciśnieniu i wysokości.
To duży problem bo czesto jestem pod ziemia i zależy mi na odczycie wysokości a tu lipa.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Notecki Hej! Barometr będzie raczej potrzebował do poprawnego działania informacji o lokalizacji i tego obejść się nie da.

Notecki
Explorer
Opcje
To do bani taki wysokosciomierz. Znajomi mają starsze zegarki samsunga nie na androidzie i u nic wszystko działa a w najnowszy mnie. Jestem mega rozczarowany
0 Like
Notecki
Explorer
Opcje
Poza tym kolejne pytanie. Dlaczego sam barometr przestaje pokazywać wartość ciśnienia? Do tego lokalizacja na pewno nie jest potrzebna.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Notecki Hej! Zegarek potrzebuje danych z GPS, aby odczytać wartości wysokości danego miejsca i dopiero na ich podstawie algorytm jest w stanie wyliczyć realną wartość ciśnienia.

Notecki
Explorer
Opcje
To kolejne pytanie: dlaczego aplikacje zewnętrzne działają? I barometr odczytuje ciśnienie i pokazują przybliżona wartość wysokości.
Dlaczego samsung nie zrobi takiej aplikacji. Na pewno ucieszyło by to grotołazow
0 Like
Gregdmc
Navigator
Opcje
Gdzie w zegarku znajdę wysokościomierz i barometr ? 
0 Like