Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana obrotowego bezela w Galaxy Watch 6 Classic

(Temat utworzony: 11-07-2024 08:50 AM)
1104 Wyświetlenia
pawel0808
Journeyman
Opcje
Pytanie czysto teoretyczne, czy ktoś wie czy jest możliwość wymiany obrotowego bezela w tym modelu ze względu na porysowanie? 
15 Odpowiedzi
Selixo
Big Cheese
Opcje

Na yt masz jak wymienić. Wymiana jak w każdym innym watchu samsunga z obrotowym bezelem. Pod bezelem masz pierścień teflonowy aka ślizg i 4 małe kuleczki + sprężynki. Zdejmować bezel najlepiej w szczelnym pojemniku żeby nie pogubić kulek. Zakładasz nowy wciskając używając siły. Zdejmując stary zwróć uwagę jak był założony teflonowy ślizg. Warto wszystko wyczyścić przez założeniem nowego. W otworki wkładasz sprężynkę + na nią kulkę i tak 4 razy. Ślizg przez założeniem wkładasz w nowy bezel, a nie na kopertę.

0 Like
PawełTIR
Explorer
Opcje
Pokaz mi ten film watch 6 clasic naprawa czy wymiana bezela. Bo rok go szukam. Watch 4 jest ale watch 6. Nie ma
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełTIR, Wymiana odbywa się na tej samej zasadzie co w poprzednich modelach. Zasada działania pierścienia się nie zmieniła. Poniżej zdjęcie modelu Watch6 Classic ze zdemontowanym pierścieniem i kulkami.

20240112_132003.jpg

PawełTIR
Explorer
Opcje
Okej też mam takie zdjęcie ale spróbuję przeczyścić nie zdejmując go
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełTIR, Możesz spróbować, ale bez demontażu dużo nie uda się wyczyścić. Najczęściej brud dostaje się w rowki w pierścieniu, po których przeskakują kulki i nie da się go usunąć bez ściągania pierścienia.

0 Like
Emil92
Voyager
Opcje
Dzwoniłem do serwisu Samsunga w Krakowie. Wymiana bezela w GW6 Classic 47 mm.kosztuje do 200 zł. Biorąc pod uwagę, że sam bezel kosztuje 100 to może warto iść do serwisu :winking-face:
O ile ktoś myśli nad wymianą na nowy bezel.
0 Like