Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana obrotowego bezela w Galaxy Watch 6 Classic

(Temat utworzony: 11-07-2024 08:50 AM)
1041 Wyświetlenia
pawel0808
Journeyman
Opcje
Pytanie czysto teoretyczne, czy ktoś wie czy jest możliwość wymiany obrotowego bezela w tym modelu ze względu na porysowanie? 
15 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Nie do końca rozumiem pytanie, w sensie czy chodzi o wymianę gwarancyjną, czy ogólnie.

Jeśli chodzi o wymianę gwarancyjną, to tego typu uszkodzenie jest kosmetyczne, wynika z użytkowania i nie jest objęte gwarancją.

Jeśli chodzi o wymianę ramki, to jest to możliwe nawet na własną rękę, to czy serwis oferuje taką funkcję, to należałoby najlepiej wcześniej zadzwonić i dowiedzieć się czy jest taka opcja i jaki będzie koszt takiej wymiany.
pawel0808
Journeyman
Opcje
Pytanie nie dotyczy gwarancji, rozumiem że takie zarysowanie wynika z użytkowania i nie obejmuje tego gwarancja. Interesuje mnie wymiana na własny koszt, tylko w celu poprawy wyglądu zegarka.
Może ktoś wymieniał i wie jakie są koszty takiego zabiegu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pawel0808, Sam bezel to koszt około 100 zł. Wymiana zajmuje około 15 minut razem z oczyszczeniem przestrzeni pod pierścieniem i pod warunkiem że wiesz, co robisz. Najbardziej trzeba uważać, aby nie pogubić miniaturowych kulek oraz sprężynek. Bez nich pierścień nie będzie działał, a przy ściąganiu starego pierścienia mogą nam łatwo wypaść. Serwis też powinien móc taką usługę wykonać odpłatnie.

Tak wyglądało opakowanie ze srebrnego pierścienia do wersji 47mm

20240112_131513.jpg20240112_131525.jpg

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Tak jest możliwość wymiany bez żadnego problemu.
Selixo
Hotshot
Opcje
Da się. Kupowałem na eBayu do wersji czarnej. Wymiana 5 min.
_svery_
Pathfinder
Opcje
Cześć wam! Mam pytanie. Czy wiecie może jaki serwis byłby w stanie i za jaką opłatą wymienić porysowany bezel w moim watchu? Moze wiecie czy wlasnoręczna naprawa jest trudna i jaki jest koszt samego nowego bezelu? 

PS: Moglibyście równiez polecić jakieś sprawdzone ochraniacze na bezel do tego właśnie modelu
Selixo
Hotshot
Opcje
Na ebay koszt około 150zł już z wysyłką.
https://www.ebay.pl/itm/404712407877?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=4908-175131-2357-0&ssspo=yFVRt0WbS2q&sss...

Zapytać o inny kolor. Wymiana 5 minut. Sam wymieniałem w GW 6CL 47mm.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_svery_  Dzień dobry 

O dokładny koszt najlepiej będzie dopytać się w najbliższym serwisie. 

_svery_
Pathfinder
Opcje
Dałbyś rade napisać krótką instrukcje/podesłałbyś filmik z instruktażem
0 Like