17-10-2024 02:07 PM
17-10-2024 05:54 PM — edytowano 17-10-2024 06:01 PM
Cześć. U mnie zarówno zegarek jak i apka pamiętają wszystkie fragmenty snu. Zakładam, że apka to Samsung Health a moje GW4 nie różni się zbytnio od GW7 w kwestii rejestracji snu. Poniżej przedstawiłem zrzuty z apki przykładowego dwufragmentowego snu. Po analizie wszystko się zgadza trzeba tylko pamiętać o opisach na rys 2 i to że rzeczywisty czas snu = czas snu - czuwanie. Na zegarku też wszystko się zgadza. Jakbyś pokazał takie zrzuty z Twojego przykładu to mogło by to być pomocne przy wyjaśnieniu Twojego problemu.
18-10-2024 01:35 PM
18-10-2024 03:42 PM — edytowano 18-10-2024 03:54 PM
Zegarek powinien rejestrować wszystkie okresy snu, w tym drzemki, o ile są one wystarczająco długie i spełniają kryteria wykrywania snu przez zegarek. Drzemka to spanie poza ustalonym celem czasu snu. Nie dałeś ekranu 2 ale z tego co widzę z wykresu to chyba masz określony cel 8h.
Z tego Twojego zrzutu zbyt wiele nie wynika w kwestii rozwiązania problemu. Widać na nim że jest rejestrowana w ciągu ostatniego tygodnia niewiarygodnie niska ilość snu. Niestety nie widać jak ten sen był szczegółowo rejestrowany w każdym dniu (czy zawsze był rejestrowany ostatni zapis czy tylko czasami, a jeżeli tak to czy zgadzały się mniej więcej ilości i czasy zapisów z ilością i czasem przerw podczas snu. W związku z tym mogę zaproponować tylko standardowe działania naprawcze.
Może być kilka możliwych przyczyn tego problemu:
Błędy oprogramowania: Czasami błędy w oprogramowaniu zegarka lub aplikacji Samsung Health mogą powodować problemy z rejestracją snu. Upewnij się, że masz najnowszą wersję oprogramowania zarówno na zegarku, jak i na telefonie.
Problemy z czujnikami: Galaxy Watch Ultra wykorzystuje różne czujniki do monitorowania snu, takie jak akcelerometr i czujnik tętna. Jeśli któryś z tych czujników nie działa prawidłowo, może to wpływać na dokładność rejestracji snu. Spróbuj zrestartować zegarek i telefon lub wyczyścić dane aplikacji Samsung Health, aby sprawdzić, czy to rozwiąże problem.
Nieprawidłowe noszenie zegarka: Zegarek powinien być ciasno, ale wygodnie dopasowany do nadgarstka, aby mógł dokładnie monitorować sen. Jeśli zegarek jest zbyt luźny lub noszony na niewłaściwej ręce, może to wpływać na rejestrację snu.
Indywidualne różnice: Każdy śpi inaczej, a niektóre osoby mają lżejszy sen niż inne. Może to utrudniać zegarkowi dokładne wykrywanie wszystkich okresów snu.
22-12-2024 08:57 AM
22-12-2024 09:38 AM
@kama0289, Nie ma to znaczenia.
22-12-2024 09:41 AM
22-12-2024 09:59 AM
@kama0289, Do snu zegarek zakładasz tak jak na co dzień. Nie musi być wyżej niż normalnie. Ważne, aby przylegał do skóry.
22-12-2024 03:48 PM
Akurat w Twoim przypadku może mieć to znaczenie. Wspominałaś w innym równoległym wątku gdzie też się o to pytałaś, że zegarek nosisz na prawym nadgarstku bo na lewym masz tatuaż i były jakieś problemy. Jeżeli użyty do tatuażu tusz był kolorowy to tym bardziej zawarte w nim metale mogą zakłócać sygnał podczas pomiaru.
22-12-2024 04:01 PM