Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Watch 6 classic - pisanie głosowe Asytentem Google zamiast Bixby

(Temat utworzony: 07-02-2024 09:11 AM)
1952 Wyświetlenia
kubu1989
Explorer
Opcje
Cześć Samsungowcy. 
Wiecie może czy jest możliwość pisania wiadomości głosowo w zegarku Watch 6 classic poprzez asystenta google zamiast Bixby?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kubu1989
Explorer
Opcje
Znalazłem odpowiedź na swoje pytanie:
Żeby móc pisać głosowo przez asystenta google trzeba zmienić domyślna klawiaturę na zegarku.
1. Instalujemy klawiaturę google na zegarku poprzez sklep play.
2. Włączamy aplikację Wear na telefonie.
3. Przechodzimy przez następujące kroki:
Ustawienia zegarka -> ogólne-> Lista klawiatur i kl.domyślna->
4. Wybieramy klawiaturę Gboard

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kubu1989
Explorer
Opcje
Znalazłem odpowiedź na swoje pytanie:
Żeby móc pisać głosowo przez asystenta google trzeba zmienić domyślna klawiaturę na zegarku.
1. Instalujemy klawiaturę google na zegarku poprzez sklep play.
2. Włączamy aplikację Wear na telefonie.
3. Przechodzimy przez następujące kroki:
Ustawienia zegarka -> ogólne-> Lista klawiatur i kl.domyślna->
4. Wybieramy klawiaturę Gboard

Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nie wiem jak na watch 6 ale na watch 5 przy klawiaturze gboard Nie można dodawać przypomnień w apce reminder (Nie wiadomo dlaczego)
0 Like
kubu1989
Explorer
Opcje
Nie używam tej funkcji dlatego nie wiem czy można czy nie, ale jeżeli chcesz żebym sprawdził to napisz krok po kroku co potrzebujesz wiedzieć a ja dam znać jak wynik "testu"
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Piwkoo, zgłoś błąd zgodnie z sugestiami w tym wątku: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/reminder-problem-z-klawiatur%C4%85/m-p/8...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Piwkoo
Helping Hand
Opcje
@kubu1989 po prostu zainstaluj sobie tą klawiaturę i ustaw jaka domyślna a następnie spróbuj dodać sobie przypomnienie w apce reminder czy to przez widget przy tarczy czy też przez apke :smiling-face: u mnie po kliknięciu dodaj przypomnienie pojawią się po prostu czarny ekran (zegarek się nie zawiesza bo górna belkę można odpalic)
@OleksiiA ta kwestia była już tu poruszana i zgłaszana, samsung o niej wie :smiling-face:
0 Like