Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 5 LTE krótki czas pracy na baterii

(Temat utworzony: 26-08-2022 11:09 AM)
18974 Wyświetlenia
lidia228
Journeyman
Opcje

Bateria nie wytrzymuje nawet 10 godz. Co się dzieje ?

163 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mighn  dokładnie tak to działa :smiling-face:

lidia228
Journeyman
Opcje
Jest połączony ze smarfonem najczęściej, więc gdzie tkwi problem baterii
0 Like
lidia228
Journeyman
Opcje
Zresetować przez smartwona czyli wyzerować? Oprogramowanie jest aktualne bo to zegarek nowy który mam od kilku dni kupiony w przedsprzedaży
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Zwykle zużycie baterii maleje przez kilka dni po rozpoczęciu używania lub resecie urządzenia - uczy się profilu użytkowania, usypia nie używane aplikacje i wykonuje inne optymalizacje, ale 10 godzin ... coś nie tak, duży watch 4 wytrzymuje u mnie więcej z aktywnym LTE, strumieniowanie muzyki i monitorowaniem ćwiczenia z włączonym GPS...
0 Like
Marttta
Pioneer
Opcje
U mnie działa 24h mam go od 4dni i też się zastanawiałam co tak krótko,ale u Ciebie to masakra,więc ja przy Tobie nawet nie powinnam narzekać 🤦🤣
0 Like
Maniutek2
Explorer
Opcje

Witam,

Również mam ten zegarek juz prawie od 2 miesięcy i chciałam zapytać czy zuzycie baterii w nocy na poziomie 10-15% to normalne? Włączone są tryby oszczędzania energii, nie przeszkadzać, tryb czasu spoczynku, wyłączone są wszystkie możliwe opcje, jasność wyświetlacza ustawiona na najnizsza, zegarek niepołączony z telefonem (więc bluetooth wyłączony) a mimo to w nocy "zjada" tyle baterii i zastanawiam się czy tak po prostu ma być. Wczoraj robiłam reset zegarka i w nocy bateria rozładowała się o 11%. Dodam tylko że z LTE na ten moment nie korzystam, nie mam nawet karty esim do niego.

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Maniutek2Hej! Spróbuj może włączyć tryb samolotowy i zweryfikuj, czy zmieni to w jakiś sposób zużycie energii. Bateria oczywiście powinna odrobinę spaść, jednak myślę, że w tym wypadku 15% to dość dużo. Masz wtedy zegarek na dłoni? Oczywiście nie zaszkodzi sprawdzić, czy problemu nie rozwiąże twardy reset zegarka:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-classic-46mm/

Maniutek2
Explorer
Opcje

Oczywiście, spróbuję i zweryfikuje ☺️ twardy reset robiłam właśnie wczoraj bo trochę już czytałam na forum odnośnie baterii i dlatego chciałam sprawdzić. Zobaczymy jak dziś w nocy się zachowa 

0 Like
Maniutek2
Explorer
Opcje

Witam,

Dałam mu trochę czasu ale niestety tryb samolotowy też nie mógł, dalej spadek baterii w nocy był na poziomie około 15% (oczywiście wszystko wyczytałam i powylaczalam wszystko co się da, śpię z zegarkiem na dłoni). Dla porównania wczorajszej nocy zdjęłam zegarek z dloni i wtedy spadek baterii był na poziomie 5%. Jednak ogólnie bardzo mnie martwi zachowanie baterii w zegarku ponieważ koleżanka z pracy ma identyczny zegarek i jej bateria trzyma zdecydowanie dłużej. Dla porównania dzisiejszego dnia:

Ja zaczynałam dzień na poziomie 95%, ona 100%, jednak ja na dzień ustawiona mam jasność wyświetlacza prawie na najmniejsza (żeby ograniczyć zużycie), ona ma najwyzsza jasność. Obie miałyśmy przez cały dzień w pracy włączony jedynie bluetooth do połączenia z telefonem, przez cały dzień nie korzystałam.z niego w żaden sposób poza sprawdzeniem godziny raz na jakiś czas i na koniec pracy ona miala jeszcze 88% baterii, ja już tylko 66... Na ten moment mam już tylko 52. Już raz robiłam reset zegarka (jakoś tydzień temu) i jak widać na niewiele to się zdało... Proszę podpowiedzieć co mogę zrobić aby zoptymalizować działanie baterii? Czy mam podstawy do reklamacji przy takim zużyciu baterii? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maniutek2  Witam 

Jeżeli wyraźnie widać że czas pracy baterii jest zbyt krótki,  i nie pomaga reset do ustawień fabrycznych to pozostaje wizyta  w serwisie i diagnostyka dlaczego tak się dzieje.

0 Like