Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Gear S3 Frontier + iPhone 8 Plus - krótki czas pracy na baterii

(Temat utworzony: 03-02-2019 12:22 AM)
1286 Wyświetlenia
Fifi94
First Poster
Opcje

Cześć,

Jaki może być powód bardzo szybkiego rozładowywania się baterii w Gear S3? Jak zdejmuję go ze stacji dokującej o 17 to wracając do domu następnego dnia przed północą jest już całkowicie rozładowany. Dzieje się tak tylko gdy jest on połączony z iPhonem. Gdy łączę go z Samsungiem J7 to bateria spokojnie wytrzymuje 4 czy nawet 5 dni. To chyba nie powinno być uzależnione od telefonu, z którym jest sparowany zegarek... Szczególnie, że wcześniej w tej samej parze też wytrzymywał te 4/5 dni. Dodam, że w obu przypadkach testowałem na wyzerowanym systemie zegarka, bez dodatkowych aplikacji czy nawet tarcz. Jest zaktualizowany do najnowszej wersji Tizena i nawet byłem dwa razy w serwisie Samsunga z tym problemem, jednak za każdym razem diagnostyka nie wykazywała żadnych błędów.

0 Like
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @Fifi94. Rozumiem, że przywracałeś ustawienia zegarka. Czy taki sam zabieg przeprowadziłeś na telefonie iPhone? Moim zdaniem warto spróbować. Zachęcam również do przeczytania tego wątku, w którym znajdziesz informacje dotyczące ograniczeń związanych z obsługą zegarków przez telefony iPhone.

0 Like
Fifi94
First Poster
Opcje
Tak, był przywracany, na dodatek wczoraj przywróciłem zegarek do stanu fabrycznego przez recovery i też nic to nie dało. Wiem jakie są ograniczenia, nie oczekuję, że nagle będę mógł odpisywać na smsy z niego, jakby mi na tym zależało to bym kupił Apple Watcha. Nie miałbym też nic do ładowania codziennie gdyby od początku tak było, a zegarek ma już ponad półtorej roku, z czego z iPhonem współpracuje od listopada 2017 i mogłem chociażby pojechać na weekend i nie brać ze sobą ładowarki.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fifi94, być może aktualizacja systemu iOS spowodowała takie zachowanie zegarka. Czy w ostatnim czasie aktualizowałeś telefon? Niestety nie jestem w stanie nic więcej podpowiedzieć. Być może pozostali użytkownicy forum będa mieli jakieś inne pomysły.

0 Like
Fifi94
First Poster
Opcje
To jest oczywiście jakaś opcja i to możliwe, a telefon zawsze aktualizuję od razu jak się aktualizacja pojawia. Również po cichu liczyłem, że trafi się ktoś z połączeniem Gear S3 + iPhone 😕 W razie czego będę kombinował jak to ogarnąć samemu.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Fifi94 

A masz możliwość sprawdzić z ciekawości, jak zegarek funkcjonuje po sparowaniu na jeden dzień z jakimś innym telefonem?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Fifi94
First Poster
Opcje
Przecież pisałem, że jak łączę go z moim drugim telefonem to spokojnie działa 4/5 dni na jednym ładowaniu.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Fifi94,

nie wczytałem się, przepraszam serdecznie. W takim razie faktycznie bardzo możliwe, że spowodowane jest to jedną z aktualizacji. Jeżeli po sparowaniu z Samsungiem obecnie wszystko jest ok, możliwe, że brakuje odpowiedniej optymalizacji do nowej łatki, którą instalowałeś najprawdopodobniej na iPhone. Pytanie tylko, czy należy tu oczekiwać na kolejny update iOS, czy jednak samego zegarka. Wydaje mi się, że warto byłoby spróbować jeszcze przeinstalować oprogramowanie na zegarku, w tym przypadku może @Szewcu72 będzie w stanie Ci pomóc, jeśli znajdzie czas i chęci. :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Fifi94 odezwij się do mnie na privie, spróbujemy wspólnie zadziałać. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like