Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 5 LTE krótki czas pracy na baterii

(Temat utworzony: 26-08-2022 11:09 AM)
19210 Wyświetlenia
lidia228
Journeyman
Opcje

Bateria nie wytrzymuje nawet 10 godz. Co się dzieje ?

163 Odpowiedzi
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Proszę spróbować "wipe cache partition". Instrukcje można znaleźć na yt.
0 Like
Corter
First Poster
Opcje
Wykonałem. Po wyczyszczeniu cache, naładowaniu zegarka aplikacja Wearable pokazuje czas zaledwie 1d przewidywanego czasu czuwania baterii
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Corter 

Spróbuj jeszcze z twardym resetem i poczekaj 4-5 dni, aby urządzenie nauczyło się wzorów użytkowania:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

Corter
First Poster
Opcje
Dzięki za podpowiedzi. Wykonałem czyszczenie partycji i zegarek watch 5 dalej pożerał baterie. Po rozładowaniu został naładowany i od naładowania działa normalnie. Widać że będzie 2.5 dnia jak poprzednio. Watch 5 Pro został poddany temu samemu zabiegowi, ale nie widziałem poprawy, więc dodatkowo przywróciłem ustawienia fabryczne i po rozładowaniu i naładowaniu ponownie też zaczął działać poprawnie. Prawdopodobnie niepotrzebnie go resetowałem, bo od kolejnego cyklu ładowania wróciłby pewnie do sprawności jak drugi egzemplarz. Nie mam pojęcia co się zadziało, ale całe szczęście już jest ok.
0 Like
OliJ58
Journeyman
Opcje
Mam Galaxy Watch 5 niedawno jak kładłem się z spać z zegarkiem naładowanym do 100% wytrzymywał cały następny dzień, teraz w połowie dnia pokazuje mi się że mam 15%. Trzeba oddać go do serwisu, czy spróbować zrobić hard reset. Czy jeśli to nie pomoże to zrobią mi to w ramach gwarancji?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@OliJ58, zacznij od hard resetu oraz rozładowania do 0% i naładowania zegarka. Jeśli rzeczywiście jest jakiś problem z baterią, to serwis będzie mógł ją wymienić w ramach gwarancji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

OliJ58
Journeyman
Opcje
Dziękuję za pomoc
0 Like
Rogol666
Voyager
Opcje
U mnie początkowo zegarek bez włączonej funkcji oszczędzania baterii z, z mierzeniem pulsu co 10 minut, z mierzeniem stresu ciągłym, z mierzeniem snu, z włączonym GPS i niekiedy NFC i uruchamianiem ekranu gestem nadgarstka do 30 godzin. W międzyczasie nainstalowałem sporo aplikacji, z których większość nieuzywalem. Po 10 miesiącach czas skrócił się do... czasem nawet 14 godzin. Przywróciłem ustawienia fabryczne, zainstalowałem tylko te apki, które rzeczywiście będę używał. Na razie zegarek uczy się wzorców, ale włączone mam te same funkcje, poza nfc i GPS. GPS włączam tylko podczas treningu, dodatkowo mam uruchomione oszczędzanie energii i od resetu zegarek działał 64 godziny.
0 Like
serhioo
First Poster
Opcje
Witam, mam problem z bateria w swoim zegarku. Dziś naladowalem go do 79% a po pół godziny stan baterii wskazywał 26%. Problem jest też z ładowaniem, ponieważ normalnie naładowanie od 0% do pełna zajmowało około 1.2-1.3h przy użyciu ładowarki indukcyjnej samsunga, natomiast dzisiaj proces ten trwał w nieskończoność. Dodam, że wszystkie ustawienia mam takie same jak poprzednio kiedy bateria wytrzymywała mi 2 dni. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i ma jakiś sposób jak to rozwiązać?
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@serhioo W ustawieniach zegarka przejdź do zakładki Bateria i sprawdź jakie aplikacje rozładowują zegarek. Jeśli jedna z apliakcji nadmiernie obciąża zegarek warto odnaleźć ją w ustawieniach, w zakładce Aplikacje i wyczyścić jej dane. Sprawdź dodatkowo dostępność aktualizacji oprgramowania zegarka i zrób wipe cache partition:

1. Włącz zegarek.
2. Wciśnij i przytrzymaj jednocześnie obydwa przyciski.
3. Gdy pojawi się napis "Rebooting", 3 razy naciśnij przycisk power.
4. Przesuwając się w dół przyciskiem power wybierz opcję Recovery i zatwierdź ją przytrzymując przycisk power.
5. Przesuwając się w dół, dolnym klawiszem, wybierz wipe cache partition i zatwierdź ją naciśnięciem przycisku power.
6. Wybierz Yes, przesuwając się w dół dolnym klawiszem, i zatwierdź naciśnięciem przycisku power.
7. Wybierz Reboot system now naciśnięciem przycisku power.