27-08-2021 11:23 AM
27-09-2021
10:09 AM
– ostatnio edytowany
27-09-2021
11:21 AM
przez
OleksiiA
Z ciekawości zrobiłem test poza miastem i niestety potwierdzam, zegarek nie umie obsłużyć poprawnie
sytuacji gdy zasięg (nie ma znaczenia LTE czy tylko 3G) jest bardzo słaby. Do pewnego stopnia zrozumiałe
jest to że chroni baterię przed przegrzaniem (może nawet niezbyt restrykcyjnie ale zawsze lepsze to niż miałaby spuchnąć lub co gorsza wystrzelić) ale nie rozumiem tego dlaczego nie można w momencie zorientowania się że jesteśmy gdzieś daleko ograniczyć tak czestotliwosci prób łączenia się z siecią aby się nie przegrzewała.
Najbardziej kuriozalne to to że w momencie gdy się przegrzeje i stygnie to do momentu gdy nie ostygnie nie ma szansy na wyłączenie połączenia z siecią w ustawieniach (bo to jest jedyna rzecz którą w sytuacji
słabego zasięgu należy zrobić żeby móc np zapłacić zegarkiem).
To się kończy tym że trzeba czatować aż ostygnie po czym bardzo szybko wyłączyć
połączenia komórkowe bo jak nie zdazymy to znowu czekania aż ostygnie... no to jest
kompletna wtopa i nawet szewcu by tego nie obronił
Podsumowując: póki co zegarek (bez połącznie BT do telefonu) nadaje się tylko do miasta/na dobre warunki zasięgowe (niekoniecznie LTE). Najwyraźniej w miejscu gdzie testowano zegarki zasięg by wspaniały.
27-09-2021 08:15 PM
02-10-2021 11:24 PM
Problem zdaje się być rozwiązany w najnowszej aktualizacji
https://www.youtube.com/watch?v=afQwkCag37Y
04-10-2021 12:47 PM
Osoby posiadające ten zegarek, proszę zróbcie aktualizację tak jak napisał kolega tomacaster, i dajcie znać czy problem zniknął. Właśnie zastanawiam się nad kupnem wersji LTE, ale nie jestem pewien przez ten problem. I też mam pytanie, jak wygląda sprawa z baterią po tej aktualizacji, jeżeli rozmawiać pół godziny przez zegarek (co podobno na tym filmiku zrobili), ile taka rozmowa zjada baterii?
04-10-2021 09:38 PM
Nie wiem czy ta aktualizacja jest już u nas dostępna. Mój zegarek także się przegrzewa i traci baterie w mgnieniu oka. Mam najnowsze oprogramowanie, lecz nie potrafię dojść czy to już jest te polecane przez youtubera czy muszę jeszcze zaczekać.
04-10-2021 11:50 PM
Oznaczenie najnowszej dostępnej obecnie aktualizacji:
05-10-2021 09:46 AM
Ja właśnie zainstalowałem BUI5
po południu testy w domu
zawsze się przegrzewał, zobaczymy co się stanie dzisiaj
05-10-2021 02:12 PM
Czekam az będzie dla mnie dostepna (w T), na razie mam ciągle wersję H.
Co do zjadania baterii - rozrzut wyników bedzie zalezał od warunków sieci u testera więc ta informacja nic ci nie da chyba że znajdziesz kogoś kto będzie miał zblizone do twoich.
I jeszcze apropo 3G nie wiem jak inni operatorzy ale T nie daje możliwości logowania do 3G do połączeń voice jest wtedy tylko "internet" ale i tak zegarek próbuje sie logować i to też go wyczerpuje.
05-10-2021 05:05 PM
Dzisiaj pojawiła się ta aktualizacja u mnie, zainstalowałem i wydaje się, że jest OK. Mogę pogadać zegarkiem, kilka minut połączenia nie przegrzało go, a ostatnio po ok. 1 min. przechodził w tryb samolotowy. Na LTE nadal szybciej zużywa baterię, ale już jej nie pożera, wcześniej bez rozmów, na LTE od 50% do 0 zegarek rozładowywał się w 1,5 h. Teraz przez 3 h zeszło jakieś 20%. Wadą aktualizacji dla mnie było wyłączenie przycisku powrotu (czarny dolny) , na to pomógł reset (zerowanie) zegarka i przywrócenie wszystkich ustawień z backupu, przycisk ponownie zaczął działać. Polecam po aktualizacji sprawdzić więc sobie działanie przycisku powrotu, jeżeli nie działa prawidłowo, powinien naprawić to reset zegarka. Jestem umiarkowanym optymistom, zobaczymy jak będzie, ale wydaje mi się, że jakoś rozwiązano problem przegrzewania się i pożerania baterii.
05-10-2021
07:01 PM
– ostatnio edytowany
06-10-2021
11:04 AM
przez
OleksiiA
Niestety ale mam ten sam problem mam Galaxy watch 4 w wersji Classic LTE zegarek po zainstalowaniu karty eSIM przegrzewa się niemiłosiernie niestety po maksymalnie 2 minutowej rozmowie Już się wyłącza nie da się z niego korzystać tak jak kolega pisał dopiero po ostygnięciu z powrotem można korzystać baterie drenuje kosmicznie więc zegarek niestety ale mało funkcjonalny Miejmy nadzieję że aktualizacja rozwiąże problem bo jak nie to niestety Ja już swój zgłosiłem na gwarancję dając 2000 zegarek z funkcją dzwonienia Chciałbym chociaż w małym stopniu wykorzystać te funkcje A w tym przypadku jest on bezużyteczny posiadałem Galaxy Watch Galaxy Watch 3 wszystkie były o niebo lepsze Miejmy nadzieję że to bolączki wieku dziecięcego