Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Własny dźwięk do różnych Powiadomień Galaxy Watch 46mm

(Temat utworzony: 06-11-2019 04:28 PM)
3684 Wyświetlenia
kMqStore
Pathfinder
Opcje

Cześć i czołem, jest taka opcja żeby ustawić własny dźwięk do różnych powiadomień? Na przykład chce dźwięk z messengera z telefonu słyszeć też w zegarku, dźwięk SMS dźwiękiem z telefonu i tak dalej?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kMqStore, Nie ma możliwości ustawienia osobnego dźwięku powiadomień dla wybranych aplikacji na zegarku. Tak samo jest z dźwiękiem powiadomień. Można korzystać tylko z tych, które są dostępne w ustawieniach. Ewentualnie możesz skorzystać z płatnej aplikacji Custom notifications 3+, która oferuje możliwość ustawienia własnego dźwięku powiadomienia. Niestety nigdy jej nie testowałem i nie mogę zapewnić prawidłowego jej działania.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

16 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kMqStore, Nie ma możliwości ustawienia osobnego dźwięku powiadomień dla wybranych aplikacji na zegarku. Tak samo jest z dźwiękiem powiadomień. Można korzystać tylko z tych, które są dostępne w ustawieniach. Ewentualnie możesz skorzystać z płatnej aplikacji Custom notifications 3+, która oferuje możliwość ustawienia własnego dźwięku powiadomienia. Niestety nigdy jej nie testowałem i nie mogę zapewnić prawidłowego jej działania.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kMqStore  Potwierdzam to co napisał @kamil40013  nie ma mozliwości ustawienia osobnego dzwięku.

0 Like
berger001
Explorer
Opcje
Wchodzisz w ustawieniach zegarka w powiadomienia, szukasz wiadomości i ustawiasz oddzielny dźwięk i wibracje. Możesz przypisać każdej aplikacji inny dźwięk i wibracje 😉
0 Like
Oscar_xyz
Pioneer
Opcje
Czy może mi ktoś powiedzieć, dlaczego, inny Smartwatch nie ma z tym problemu, a mój to ma z tym problem. Chodzi mi o ustawienie dowolnego dzwonka, powiadomienia, dla funkcji dzwonienia od kontaktu? Dla wszytkich funkcji, alarmu, dzwonienia, ustawionego minutnika, powiadomień, itd, jest tylko jeden dzwonek do wyboru, do wszytkich tych aplikacji. Strasznie ubogie te możliwości. Macie jakieś wyjście z tej sytuacji? Może jakaś aplikacja na Smartwatcha istnieje? Oczywiście bez reklam. Jestem nie mile zaskoczony, iż tak poważna firma, takiej opcji, nie uwzględniła w oprogramowaniu. Nie da się też nie zauważyć, problemów z Asystentem Google, na Smartwatchu, który nie potrafi połączyć, zadzwonić, gdy wydaje mu się takie polecenie. Bo gdy się mu to polecenie wydaje, to nie wybiera, kontaktu, a włącza się wyszukiwarka Google, czy YouTube. Idzie to obejść, wybierając angielski, w opcjach Asystenta w Smartfonie, ale to wtedy żadne, inne polecenia nie działają, a wszytko jest po Angielsku. Podobno Samsung wie o tym błędzie, i ma to zmienić nowsze oprogramowanie. W każdym razie na tą chwilę Asystent Google na Smartwatchu by połączył, zadzwonił do, po podaniu,, zadzwoń do " NIE DZIAŁA.
Konraddoo
Pioneer
Opcje
Potwierdzam, szczególnie to z Asystentem, dzięki za info że mają to naprawić. Powinni też ogarnąć np bixby po polsku, najlepsza wiadomość jest taka że pracują nad tym i wiem to od przedstawiciela Samsunga bo współpracują z firmą w której mój kuzyn pracuje w IT Knoxx admin. Także szykujcie telewizory i Tizeny, niestety nie wiadomo kiedy będzie więc możliwe że za kilka lat :face-with-tears-of-joy:
Oscar_xyz
Pioneer
Opcje
Tzn czy Cię dobrze rozumiem,mój TV SAMSUNG Qled QE65Q6FNA, który mam z 2018 roku, może zamiast Angielskiej wersji asystenta, która teraz jest na nim, będzie miał aktualizację, która spowoduje iż będzie mówić po POLSKU? I czy Bixbi będący na moim Smartwatchu, oprócz nie dorobionego Asystenta Google, pojawi się wersji mówiącej też po POLSKU?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Oscar_xyz Z tego co widzę, faktycznie nie da się zmienić dźwięków dla powiadomień z różnych aplikacji, ani kontaktów. Być może przyjdzie to kiedyś w jakiejś aktualizacji, ale na razie nie ma rozróżnienia na dźwięki różnych aplikacji.

Oscar_xyz
Pioneer
Opcje
Przyznasz że to dosyć dziwna sytuacja, przy tej klasie producenta, nie wspomnę iż to irytujące.Nie dosyć że Asystent Google sobie nie radzi do końca,jak powinien, ma błędy, w innym wątku, nie tylko ja to opisuję, to jeszcze to. Inne, też oparte o WearOs jak tu,a jednak mniej renomowane firmy, nie mają z tym problemu. Może Ty jako Expert, napewno Wiesz gdzie i jak, przekażesz sugestie do programistów, by przy najbliższej aktualizacji wprowadzili poprawki, uaktualnijli, oprogramowanie, by te niedogodnienia znikły? Im więcej sygnałów dotrze tym chyba lepiej, i a nóż to poprawią.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Oscar_xyz, sugestie można zgłosić w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.