Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Stłumione nagrania dyktafonem zegarka

(Temat utworzony: 13-09-2023 10:32 PM)
345 Wyświetlenia
MichalAlex14
Voyager
Opcje

Cześć, po włączeniu nagrywania (dyktafon) smartwatcha dźwięk nagrywa i to dobrze ale są momenty gdzie nagranie jest stłumione, wyciszone. Co powoduje ten efekt? Testowałem ze zmianą ułożenia dłoni i w czasie testów wszystko jest ok. Kiedy nagrywam spontanicznie efekt wraca i nagrania są wytłumione.

0 Like
9 Odpowiedzi
relatyw
Helping Hand
Opcje

Cześć. Od jak dawna masz ten zegarek ? Nosisz go cały czas czy sporadycznie ? Próbowałeś na nim połączeń telefonicznych (wszystko jedno czy przy pomocy BT i tel. czy autonomicznie przez LTE) ? Jak byłeś słyszany przez rozmówców (w sensie mieli jakieś uwagi ?) i jak ich sam słyszałeś ? Czy np. odtwarzanie muzyki przez głośniki zegarka nie sprawia jakiś problemów ? Robiłeś diagnostykę mikrofonu i głośnika zegarka ? Czy przy nagrywaniu korzystasz ze słuchawek BT ?

0 Like
MichalAlex14
Voyager
Opcje
Wszystko co wymieniłeś śmiga bez zarzutu. Jedyne co, to nie robiłem diagnostyki mic. i głośnika zegarka nie wiedziałem że coś takiego jest.
0 Like
MichalAlex14
Voyager
Opcje
Gdzie robi się diagnostykę? Z poziomu tel czy zegarka?
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

Telefon>Galaxy Wearable>Ustawienia zegarka>Pielęgn. baterii i urządzenia>Diagnostyka

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/watch-4-classic-g%C5%82o%C5%9Bnik-podczas-rozmowy-tel/m-...

Zamieściłem tam taki wpis o problemach z mikrofonem i głośnikiem na zegarku. Może się przyda :smiling-face: .

0 Like
MichalAlex14
Voyager
Opcje
Diagnostyka zrobiona i wszystko jest ok, kratka czysta. W pierwszej wersji myślałem że chodzi o ruchy ręką.
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

Przez ruchy ręką tez można zasłonić mikrofon przy nagrywaniu. Zależy jak ktoś nosi zegarek na nadgarstku, czy nie ma przysłoniętych głośników np. mankietem koszuli itp. 

0 Like
MichalAlex14
Voyager
Opcje
Koszulka z krótkim rękawem raczej nie przysłoni mikrofonu. Coś innego powoduje te tłumienie nagrań.
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

W zegarku można wybrać orientację czyli nadgarstek (lewy, prawy), pozycję przycisku (po lewej, po prawej) w zależności od tego można przepiąć odpowiednio pasek. Dlatego też od strony dłoni mogą być zarówno głośniki jak i mikrofon. Jeżeli ktoś dodatkowo nosi zegarek nieprawidłowo (za nisko) to poprzez zgięcie dłoni może je łatwo przysłonić. Ten mankiet koszuli wymieniłem tylko przykładowo i nie miałem na myśli akurat mankietu krótkiej koszulki. Te efekty tłumienia to może być konsekwencja złego nagrania ale też przyczyną mogą być ruchy ręką podczas odsłuchu. Efekty opisane przez Ciebie można zasymulować podczas odsłuchu nie tylko mankietem ale też palcem, pizzą itd.... Oczywiście przyczyną mogą być też problemy programowe czy sprzętowe. Można zrobić restart zegarka, czyszczenie pamięci podręcznej, przywrócenie do stanu fabrycznego, poczekać do najbliższej aktualizacji oprogramowania...Gdyby to było spowodowane samą aplikacją dyktafon to pewnie więcej osób by o tym mówiło. Ja sprawdziłem nagrywanie i jest wszystko ok. Oczywiście o niczym to nie świadczy.

MichalAlex14
Voyager
Opcje
Dziękuję za pomoc. Będę miał na uwadze to co napisałeś. Z resetem jeszcze się wstrzymam. Pozdrawiam.
0 Like