Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4 Classic wykonywanie połączeń i pisanie wiadomości bez łączenia z telefonem

(Temat utworzony: 21-05-2022 02:04 PM)
2817 Wyświetlenia
Members_Ub1N4FX
First Poster
Opcje

Cześć.  Jak poustawiać w zegarku żebym mógł dzwonić i pisać bez konieczności łączenia z telefonem?  Próbowałem już wszystkiego. Moja żona ma Active 2 i działa a u mnie nie. E-sim jest zainstalowana. Jest napisane że wszystko działa a i tak nie mogę dzwonić bez łącza bluetooth z telefonem. 

13 Odpowiedzi
LukaszW
Expert
Opcje

@Members_Ub1N4FX, wejdź na telefonie w Ustawienia > Zaawansowane funkcje, i zaznacz Połączenia i SMSy na innych urządzeniach - opcja jest dostępna tylko na urządzeniach Galaxy.

0 Like
Emil94
Journeyman
Opcje
Witam, mam zagwostke.
Gdy ktoś do mnie dzwoni to w zegarku wyświetla się sam numer pomimo iż kontakt jest dodany.
Jak to naprawić??
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Emil94  Witam 

Spróbuj ponownie uruchomić zegarek I zobacz czy sytuacja się powtórzy.  Jeżeli w telefonie kontakt jest opisany i ma zdjęcie to powinno się tak też pojawić na zegarku.

Emil94
Journeyman
Opcje
Oki dam jutro znać czy się naprawi
0 Like
Kubaan
Pathfinder
Opcje
Sprawdź czy masz przyznane uprawnienia do odczytu kontaktów w samsung wereable
Emil94
Journeyman
Opcje
Uprawnienia są wszystkie możliwe udzielone
0 Like
1Rita1
First Poster
Opcje
A ja w swoim galaxy nie mam takiej opcji. Każe mi skontaktować się z dostawca usług lub zeskanować kod żeby móc wykonywać połączenia z zegarka
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@1Rita1 Jeżeli chcesz dzwonić TYLKO z zegarka to musisz mieć kartę e-sim, którą dostaniesz od swojego operatora. Możesz dzwonić bez karty e-sim, ale musisz mieć połaczenie bluetooth ze swoim sparowanym telefonem.

0 Like
westerchester
Pathfinder
Opcje
Witam wszystkich! 
Galaxy S23 Ultra + Galaxy Watch 5 Pro. Oba urządzenia z polskiej wolnej dystrybucji. Orange flex. W telefonie główny esim. W zegarku dodatkowy esim(oba ten sam nr telefonu).

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Za nic w świecie zegarek nie chce mi działać na esim. W wearable pomyślnie dodany plan taryfowy, po bluetooth i wifi wszystko hula (przychodzą powiadomienia, mogę dzwonić z zegarka itd) a na esim za cholere nie chce się zalogować do sieci. Esim prawidłowo dodany a dla pewności jeszcze kilka razy wymieniany. Za każdym razem dodany z powodzeniem. W zegarku i telefonie robiony hard reset. Wszystko instalowane od nowa tj wearable i wymienione oba esimy na nowe i zegarek za nic w świecie nie loguje się do sieci. Co robię nie tak?
0 Like