Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung watch 3 rozłącza się z telefonem

(Temat utworzony: 09-02-2022 12:38 PM)
3053 Wyświetlenia
Bartek1994
First Poster
Opcje

Cześć wszystkim, Od kilku dni mam problem z zegarkiem. Ciągle się rozłącza z telefonem. Mam go od roku i nigdy nie miałem takich problemów. Ktoś może wiem w czym problem?

0 Like
12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek1994  Cześć 

Rozłącza się samoczynnie w dowolnym momencie czy przy korzystaniu z pewnych funkcji?

Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Witam. Z jakim modelem telefonu połączony jest zegarek? W jakich momentach następuje rozłączanie. Może pomoże czyszczenie pamięci podręcznej aplikacji Wear jeśli nie to usunięcie aplikacji, pluginu oraz przywrócenie zegarka do ustawień fabrycznych. Jeśli to nie pomoże to pozostaje serwis.
Bartek1994
First Poster
Opcje
Rozłącza się w losowo wybranym momencie. Telefon note 20 5g. Ten zestaw pracował od roku prawie bez zarzutu a od kilku dni mam problem. W aplikacji pojawią się informacja "połączenie zdalne". Bt w zegarku oraz telefonie mam włączone. Jak chce ręcznie połączyć się z zegarkiem to wyskakuje błąd, że nie można połączyć się z urządzeniem i wskakuje to połączenie zdalne, a na zegarku uruchamia się wifi.
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Czy robił Pan restart zegarka? Jeśli te kroki które podałam nie pomagają to pozostaje wizyta w serwisie.
Mighn
Big Cheese
Opcje
Watch 4 po update telefonu (A52s) do androida 12 ma ten sam problem, nawet po przywróceniu do ustawień fabrycznych zarówno zegarka jak i telefonu... przed update nie byli najmniejszego problemu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mighn  Proszę wykonać wipe Cash Partition po stronie telefonu 

Mighn
Big Cheese
Opcje
Byl robiony po update reset do ustawień fabrycznych, oraz wipe cash partiom zarówno w telefonie jak i w zegarku, następnie wszystkie ustawienia były robione ręcznie (nie z backup) i nic nie pomogło... do tego telefon od tego czasu ma problemy z łączeniem się (a w zasadzie z wykrywaniem) Wi-Fi 5ghz....
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mighn  kopia zapasowa rozumiem nie była przywracana?

Wszystkie wskazówki w tym temacie zostały zastosowane?

Mighn
Big Cheese
Opcje
Wszystkie wskazówki zastosowane, przywracanie ustawień fabrycznych (z tego samego poziomu co wipe cash) zarówno w zegarku jak i telefonie, oba konfigurowane od podstaw ręcznie, bez przywracania kopi zapasowej (wcześniej kopie zapasowe zarówno danych zegarka jak i telefonu oraz kopie synchronizacji ustawień sieci zostały usunięte)
Dzisiaj dostałem update dla zegarka, więc zobaczę, może coś się poprawi i za niedługo dam znać.
Dodam, że nie ma żadnego problemu z połączeniem z słuchawkami Galaxy buds pro zarówno z zegarkiem jak i telefonem.
0 Like