Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Gear S3 SM-R760 Frontier NFC płatność w sklepach?

(Temat utworzony: 16-08-2018 09:32 AM)
104035 Wyświetlenia
Art5
Student
Opcje

Witam,

Czy ktoś używał zegarka do płatności zbliżeniowej w sklepie? Czy jest taka możliwość? Jeśli tak to poprzez jaką aplikację (GooglePay czy jakąś bankową)? Czy to działa w Polsce? Czy jest gdzieś strona z aplikacjami na Tizen (sklep z app) - czy można sprawdzić jakie aplikacje oferuje zegarek zanim się go kupi?

P.S.

Może nowy zegarek Samsung Watch będzie miał taką opcję - jakieś info?

246 Odpowiedzi
steephan
Pioneer
Opcje

Z całym szacunkiem: też mi odkrycie, ani tymbardziej odpowiedź na którekolwiek pytanie

0 Like
steephan
Pioneer
Opcje

Zadałem pytanie wprost supportowi Curve. Oto co mi napisano:

"

I’ve looked into this and at the moment, your Curve Card’s BIN is not supported on Samsung Pay. Rest assured, we’re working on enabling Samsung Pay for all of our EEA Customers and we’ll let you know once that’s available!

"

Czyżby Samsung robił pod górkę z popularyzacją własnej usługi? Z Revolutem też mógłby się dogadać. To kilka krajów naraz....

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Otrzymałeś informację, z której wynika, że firma Curve pracuje nad włączeniem usługi Samsung Pay dla wszystkich klientów na terenie EEA (Europejski Obszar Gospodarczy). Powinieneś otrzymać kolejną informację kiedy Twoja karta będzie już kompatybilna z Samsung Pay.

0 Like
iaszczomp
Journeyman
Opcje

To chyba raczej banki nie chcą współpracować z Samsungiem i umożliwiać płacenie przez Samsung Pay..
Ale już mogliby w końcu się dogadać, bo już 2gi rok muszę jechać na TicWatchu (ma GooglePay) i przymierzam się do zmiany zegarka i mógłby to być w końcu samsung z możliwością płacenia.
Choć nadal bym się zastanawiał nad tizenowskim zegarkiem, bo taka mega tarcza z tyloma możliwościami konfiguracji jak Marine Commander to raczej na samsunga chyba nigdy nie będzie istniała..

0 Like
Vex
Student
Opcje

@iaszczomp  napisał(a):

To chyba raczej banki nie chcą współpracować z Samsungiem i umożliwiać płacenie przez Samsung Pay.

Gdyby tak było, to Samsung pozwoliłby na instalowanie usługi na Polskim sprzęcie pozwalając nam na korzystanie z kart w zagranicznych bankach. Jesteśmy w UE, nic nie stoi na przeszkodzie by sobie założyć kartę w banku który współpracuje z Samsung Pay. Tylko co z tego skoro i tak nie możesz zainstalować sobie aplikacji?

0 Like
steephan
Pioneer
Opcje
Sam sobie przeczysz. Banki blokują instalacje SamsungPay? Przecież mogę użyć karty z innego kraju :smiling-face:

Jak wyglądają negocjacje między Samsungiem a bankami możemy tylko zgadywać 😕
0 Like
Members_YalEuwv
First Poster
Opcje

16099694157228221501563269203943.jpg

Jest możliwość, bo sam płacę Samsung Pay na codzień w Biedronce, np. z Galaxy Watch Active 2.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_YalEuwv  I jaki bank to obsługuje?

0 Like
steephan
Pioneer
Opcje
Mi nie przyjmuje karty Curve. Probowalem dodac na telefonie (mam tel samsunga z włoskiego amazona). Zegarek to Watch 3 ale polska dystrybucja. Nie widze tu aplukacji Samsung Pay. Jak dokladnie dodales karte?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@steephan  niestety nie dodasz karty

0 Like