Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Gear S3 frontier SM R770 blokada ponownej aktywacji

(Temat utworzony: 12-03-2021 09:02 AM)
3969 Wyświetlenia
dudekpawel
Journeyman
Opcje

witam , szukam rozwiązania mojego problemu . zegarek kupiony jako używany , człowiek który mi go sprzedał za pośrednictwem portalu handlowego OLX nie używał go przez ostatni rok ze względu na uszkodzenie taśmy włącznika . usunąłem usterkę , ale po próbie parowania ukazuje się błąd - blokada ponownej aktywacji . starszy Pan nie pamięta danych i nie ma możliwości ich odzyskać . restet z menu serwisowego nie przynosi efektu . co mogę zrobić ?? pomocy 159804738_3854241671321700_3573695104540888387_n.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
dudekpawel
Journeyman
Opcje

udało się poprzez wgranie nowego oprogramowania przez WiFi i podmiana pliku blokującego na czysty . podobnie jak w instrukcji na You Tube

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
20 Odpowiedzi
TomaszZG
Voyager
Opcje
Jeżeli mieszkacie blisko, podjedź do niego, sparuje go z jego telefonem i usuń blokadę. Jeśli spotkanie jest niemożliwe to.niech odzyska hasło konto samsung ma swoje dane w ustawieniach telefonu. Musiał by podać Ci dane do logowania abyś mógł odblokowac zegarek ale nie widzę innego wyjścia.
0 Like
dudekpawel
Journeyman
Opcje

problemem jest nie tyle odległość bo odesłał bym mu zegarek na czas usunięcia blokady. ale kupiłem od starszego człowieka który nie ma pojęcia jak to wykonać . są filmy na youtube jak to usunąć ale boję się ze coś uwalę 😕 

0 Like
TomaszZG
Voyager
Opcje
odeślij mu zegarek niech podlaczy go do starego telefonu w ustawieniach jest opcja usunięcia blokady. patrz załączniki

Screenshot_20210312-113235_Gear S PlugIn.jpg

Screenshot_20210312-113246_Gear S PlugIn.jpg

Screenshot_20210312-113250_Gear S PlugIn.jpg

Screenshot_20210312-113255_Gear S PlugIn.jpg

0 Like
TomaszZG
Voyager
Opcje
jak chcesz ryzykować z poradnikami z YT to powodzenia. Najlepszy i najpewniejszy sposób to podłączyć go do telefonu z przypisanym kontem samsung wyłączyć blokadę ponownej aplikacji i wykonać procedurę podlaczenia do nowego urządzenia na swoim koncie samsung.
0 Like
dudekpawel
Journeyman
Opcje

dzięki za podpowiedź , spróbuję przekonać tego człowieka do takiego rozwiązania 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dudekpawel, Jeśli posiadasz pierwotny dowód zakupu, to możesz zadzwonić do serwisu i zapytać się o możliwość usunięcia blokady.

dudekpawel
Journeyman
Opcje

zapytam sprzedającego czy ma ten dowód 

0 Like
dudekpawel
Journeyman
Opcje

wracam !! 

człowiek który sprzedał mi zegrek okazał się dupkiem . nie pomógł i mnie olał . 

udało się jednak podobnym sposobem jaki jest na YOUTUBE , pliki instalacyjne i instrukcję znalazłem na zagranicznej stronie . po godzinie walki zegarek jest odblokowany !!! nie ma informacji o powiązaniu z innym kontem . 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dudekpawel  dziękujemy za informacje🙂