Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung gear fit 2- cwiczenie

(Temat utworzony: 10-06-2020 06:11 PM)
722 Wyświetlenia
DODOSZ
Apprentice
Opcje

czy po włączeniu aerobiku w aplikacji shealth, którego nie ma w opasce, opaska zacznie mierzyć kalorie i tętno? Zarejestruje to? Niestety po wybraniu w opasce ' inny  trening' nie mam informacji o aktualnym pulsie...

0 Like
8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DODOSZ, Niestety ta opaska nie będzie mierzyć pulsu po rozpoczęciu treningu na telefonie. Mogę potwierdzić, że modele Galaxy Fit oraz Fit e poprawnie przesyłają puls do telefonu po rozpoczęciu treningu w aplikacji Samsung Health na smartfonie.

Screenshot_20200611-124723_Samsung Health.jpgScreenshot_20200611-124739_Samsung Health.jpg

Jednakże po wybraniu "Inny trening" na opasce Gear Fit 2 puls jest normalnie mierzony i zapisywany, co widać na poniższym obrazku.

20200611_123858.jpg

DODOSZ
Apprentice
Opcje

Dziękuję za informacje. Niestety po wejściu w podsumowanie 'innego treningu' w aplikacji nie widać informacji na temat pulsu. A na tym mi zależy...

Chyba zatem najlepiej podczas treningu w domu użyć opcji Aerobik z poziomu telefonu? Na opasce nie będzie wówczas trening aktywny, ale w aplikacji informacje będą zaciągnięte? Dobrze rozumiem? :winking-face:

Screenshot_20200611-155753_Samsung Health.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DODOSZ, Czy w trakcie treningu na opasce widzisz aktualny puls obok ikony serca ? U Ciebie wygląda to tak, jakby opaska nie przesyłała danych o pulsie do telefonu lub w ogóle ich nie rejestrowała. Zobacz na poniższych zrzutach ekranu jak, to powinno wyglądać:

Screenshot_20200611-184339_Samsung Health.jpgScreenshot_20200611-184425_Samsung Health.jpg

Aktywując trening aerobiku na telefonie, opaska w ogóle wtedy nie jest potrzebna. Możesz natomiast włączyć ciągły pomiar pulsu na opasce i w tym samym czasie rozpocząć trening aerobiku na telefonie. Tym sposobem telefon zarejestruje trening, a opaska puls w trakcie jego trwania, z tym że dane o pulsie nie będą widoczne w informacjach o treningu, a w zakładce Puls.

DODOSZ
Apprentice
Opcje

Jak byłam biegać to i puls i wszystko się idealnie wyświetliło. Jeśli chodzi o inny trening to gdy go włączę nie mam ikonki serca...pokazuje mi tylko kalorie i czas...moze powinnam cos uruchomić w opasce?20200611_215757.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DODOSZ, Napisz jaką wersję oprogramowania masz zainstalowaną na opasce. Przejdź także do Galaxy Store i sprawdź, czy nie masz oczekujących aktualizacji aplikacji na opasce.

0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

Po 10 minutach ćwiczeń z założonym urządzeniem Gear automatycznie rozpoznaje Twój trening i rejestruje rodzaj oraz czas ćwiczeń. Gdy przerwiesz ćwiczenie na dłużej niż minutę, urządzenie Gear automatycznie rozpozna ten stan i wyłączy tę funkcję.

Urządzenie umożliwia pomiary tylko dla marszu, biegania, ćwiczeń na orbitreku, wiosłowania i jazdy na rowerze. • Funkcja automatycznego rozpoznawania ćwiczeń za pomocą czujnika przyspieszenia mierzy pokonaną odległość i spalone kalorie. W zależności od sposobu chodzenia i ćwiczeń pomiary mogą być niedokładne.

0 Like
DODOSZ
Apprentice
Opcje
Dziękuję za podpowiedzi. A czemu po włączeniu gps na opasce po skończonym biegu w aplikacji shealth nie ma pokazanej przebytej trasy?
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@DODOSZ

Na początek spróbuj wyczyścić dane aplikacji S Health. Nie zapomnij tylko o wcześniejszym utworzeniu kopii zapasowej danych. Możesz, to zrobić programem Smart Switch lub przez aplikację S Health --> 3 kropki --> Ustawienia --> Konto Samsung account --> Synchronizuj teraz

0 Like