Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy watch - nie chce wstać

(Temat utworzony: 06-05-2019 10:55 PM)
14352 Wyświetlenia
qlimax20
Journeyman
Opcje

Witam.

Posiadam półrocznego smartwatcha SG Watch 46mm. Dotychczas działał bezproblemowo do dziś.
Poziom baterii po położeniu na ładowarkę ok. 76%.
Przy próbie odpalenia zegarka włącza się napis i po chwili zegarek się wyłącza.
Przy próbie zrobienia recovery dokładnie ta sama sytuacja. Czy czeka mnie serwis czy da się coś z tym zrobić??

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
qlimax20
Journeyman
Opcje

Poszedł do serwisu. 1 tydz czekania. Uwalona płyta. Wymienili mi baterie, płytę główną obudowe dolną. Teraz działa jak trzeba dodatkowo wgrane jest już najnowsze oprogramowanie. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

32 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
qlimax20
Journeyman
Opcje

Tak z poziomu recovery odpala się logo póżniej prógnie i nic więcej się nie dzieje

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@qlimax20  A samo ładowanie odbywa się bez poblemu?

0 Like
qlimax20
Journeyman
Opcje

Jak kłade na ładowarkę to pojawia się logo że na ładowarce potem procenty i gaśnie i potem czarny ekran po naciśnieciu przycisku zero reakcji zegarka.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@qlimax20  Możliwe że doszło do jakiegoś poważnego uszkodzenia i trzeba będzie zaliczyć serwis ale poczekaj 

może użytkownik @Szewcu72  będzie miał jeszcze jakiś pomysł.

qlimax20
Journeyman
Opcje

Dodam żę ściągłem dziś tarcze z galaxy store poprosiła o dostęp do czujników wiadomo udzieliłem zgody może z 3h podziałał i koniec. Mowa o tarczy [SSOM]dynamic 16

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@qlimax20 nowe API Tizena wymusza podczas instalacji nowych tarcz wyrażenie zgody na odczyt danych z czujników zegarka. Jeżeli tego nie zatwierdzisz zegarek nie wyświetli takich informacji jak np. puls, kroki i inne.

Tarcza raczej nie powinna spowodować takiego stanu. Przechodzą one rygorystyczną weryfikację pod kątem poprawnej funkcjonalności. Sam je tworzę i wiem jak to wygląda od kuchni. :winking-face:

Nie wiem co robiłeś ze swoim zegarkiem, ale system nie usuwa się sam z zegarka. :winking-face: Nie będę wnikał i dopytywał.

Jeżeli nie masz w pobliżu autoryzowanego serwisu, który zainstaluje Ci ponownie system, możesz odezwać się do mnie na priv.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@qlimax20  Dokładnie, zainstalowana tarcza zegarka nie powinna miec wpływu na to co się stało u Ciebie.

0 Like
qlimax20
Journeyman
Opcje

@Szewcu73 ja nic nie zrobiłem z tym zegarkiem. Używam go jak zawsze. Odpisywanie na sms, rozmowy czy tam inne funkcje podczas siłowni itd. I od czasu do czasu zainstaluje jakąś tarcze. Innych niepożądanych działań nie prowadziłem bo po co.

0 Like