Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - Problem z połączeniem

(Temat utworzony: 30-09-2020 10:54 AM)
1031 Wyświetlenia
matii
Explorer
Opcje

Od kilkunastu dni mam problem z połączeniem zegarka Galaxy Watch z telefonem (Huawei P30). Od ok 2 tyg, codziennie rano muszę usunąć cache aplikacji "Galaxy wearable" aby móć sparować rano urządzenia.
Uprzedzając komentarze o tym, że tania chińszczyzna może buty czyścić koreańskiej technologii, na 99% jestem pewien, że problem leży po stronie aplikacji "Galaxy Watch Plugin". Na telefonie mam wersję 2.2.05.20090141N, uaktualnioną 3 września tego roku. Mniej więcej wtedy zaczęły się problemy.
Co zrobiłem:
- restore fabryczny zegarka (są teraz na nim tylko wbudowane aplikacje)
- usunięcie i ponowna instalacja Galaxy Watch Plugin, Galaxy Wearable i wszystkiego innego co miało Galaxy w nazwie a znajdowało się na telefonie
- testowo sparowałem zegarek z Galaxy A70 - po dwóch dniach używania pojawił się problem identyczny jak na P30
- upewniłem się, że wszelkiego rodzaju hibernacje, zarządzanie baterią itd są powyłączane w telefonie.

Skończyły mi się pomysły co jeszcze można robić. Jak wrócić do wcześniejszej wersji "Galaxy Watch Plugin"?

0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj odinstalować najnowszą wersję aplikacji Galaxy Watch Plugin. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Watch Plugin > trzy kropki > Odinstaluj aktualizacje.

matii
Explorer
Opcje

Nie mam takiej opcji niestety

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety nie mam innych pomysłów. Musisz poczekać na podpowiedzi od pozostałych forumowiczów.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@matii, Spróbuj ręcznie z pliku *.apk zainstalować starszą wersję pluginu. Ewentualnie czekaj na jego następną aktualizację. Do tej pory na forum nikt nie zgłosił się z podobnym problemem, więc niekoniecznie problem musi leżeć w pluginie.

matii
Explorer
Opcje

Problem się rozwiązał. Winny Samsung. 29/11 przyszła aktualizacja Samsung Accessory Service i problem się rozwiązał. Od dwóch tygodni zegarek łączy się  z telefonem w ciągu kilkunastu sekund odkąd pojawią się w swoim zasięgu.

Jak widać jedna aplikacja Samsunga zepsuła inną aplikację Samsunga.

Baczupl
First Poster
Opcje

U mnie to samo - Galaxy Watch + Huawei P20Pro - po aktualizacji ostatniej - to jakiś dramat - zegarek zrywa połączenie, logowanie do konta samsung zapetla sie samo z siebie żąda hasła co 10 sekund. Zrobiłem reset zegarka juz chyba z 10 razy, to samo z wszystkimi aplikacjami samusng (odinstalowałem wszystko co było w telefonie) i wciąż po reinstalacji to samo. Dramat

0 Like