Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

samsung galaxy watch i jego ładowanie

(Temat utworzony: 21-03-2019 12:07 PM)
13335 Wyświetlenia
Bekerem
Explorer
Opcje

Witam, mam pytanie odnośnie ładowarek do galaxy watcha, oryginalnie dołączona jest stacja dokująca. Jest ona jednak w moim odczuciu mało "kieszonkowa". Czy macie jakieś sprawdzone rozwiązania jak naładować zegarek nie mając dostępu do stacji? Może jakiś powerbank z funkcja ładowania bezprzewodowego podładuje baterię?

Oraz przy okazji drugie pytanko (takie bardziej gdybanie) to czy myślicie, że samsung zdecyduje się na wprowadzenie do Tizena google paya lub innych aplikacji bankow, które oferują płatności zbliżeniowe?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem  Tak. Jak najbardziej ten powerbank będzie kompatybilny z Galaxy Watchem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem  Witaj. Pod tym linkiem jest powerbank z funkcją ładowania bezprzewodowego:

https://www.samsung.com/sg/mobile-accessories/wireless-battery-pack-u1200/EB-U1200CSEGWW/

Bekerem
Explorer
Opcje

a czy współpracuje on z galaxy watchem? Pokazane jest, że pracuje z wersją active. Kiedy położyłem zegarek na starej ładowarce indykcyjnej od samsunga to ten nie ładował się

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem  napisał(a):

Witam, mam pytanie odnośnie ładowarek do galaxy watcha, oryginalnie dołączona jest stacja dokująca. Jest ona jednak w moim odczuciu mało "kieszonkowa". Czy macie jakieś sprawdzone rozwiązania jak naładować zegarek nie mając dostępu do stacji?

Galaxy S10 posiada funkcję "Power Share" dzięki której możesz ładować Watcha przez telefon kładąc go na jego pleckach. To jest chyba najwygodniejsze rozwiązanie.

Moim zdaniem nie znajdziesz nic bardziej "kieszonkowego" niż stacja dołączona do zegarka. Ładowarki innych producentów mogą nie działać z Watchem. Nie ryzykowałbym też używania nieoficjalnych ładowarek.

@Bekerem  napisał(a):

Oraz przy okazji drugie pytanko (takie bardziej gdybanie) to czy myślicie, że samsung zdecyduje się na wprowadzenie do Tizena google paya lub innych aplikacji bankow, które oferują płatności zbliżeniowe?

Raczej nie. Samsung obecnie na Tizena oferuje usługę Samsung Pay. Niestety nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zostanie ona wprowadzona do Polski.

Bekerem
Explorer
Opcje

posiadam S9 i raczej nie myślę o przenosinach na nowszą wersję :smiling-face: jestem zadowolny z tego co mam :smiling-face:

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem  napisał(a):

a czy współpracuje on z galaxy watchem? Pokazane jest, że pracuje z wersją active. Kiedy położyłem zegarek na starej ładowarce indykcyjnej od samsunga to ten nie ładował się

Zegarka nie naładujesz z tradycyjnej ładowarki indukcyjnej od Samsunga przeznaczonej do telefonów.

Powerbank, który wcześniej podał @PrzemekM będzie działać z Galaxy Watchem.

Bekerem
Explorer
Opcje

super :smiling-face: a czy inne powerbanki (troche tańsze) np. firmy baseus również zadziałają?

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bekerem  Tak. Jak najbardziej ten powerbank będzie kompatybilny z Galaxy Watchem.

Bekerem
Explorer
Opcje

Dzięki, rozwiałeś moje wszystkie wątpliwości :smiling-face:

Pozdrawiam

0 Like
dekard
Journeyman
Opcje

Spróbowałem użyc tej funkcji:

ok 1h.

Telefon: z 66 spad do 58

Zegarrek z 78 do 75.

Dioda potwierdziła ładowanie, ale żadne urządznie się nie naładowało.

Jaką dodatkową funkcje trzeba łączyć?

0 Like