21-03-2019 12:07 PM
Witam, mam pytanie odnośnie ładowarek do galaxy watcha, oryginalnie dołączona jest stacja dokująca. Jest ona jednak w moim odczuciu mało "kieszonkowa". Czy macie jakieś sprawdzone rozwiązania jak naładować zegarek nie mając dostępu do stacji? Może jakiś powerbank z funkcja ładowania bezprzewodowego podładuje baterię?
Oraz przy okazji drugie pytanko (takie bardziej gdybanie) to czy myślicie, że samsung zdecyduje się na wprowadzenie do Tizena google paya lub innych aplikacji bankow, które oferują płatności zbliżeniowe?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
21-03-2019 12:14 PM
@Bekerem Witaj. Pod tym linkiem jest powerbank z funkcją ładowania bezprzewodowego:
https://www.samsung.com/sg/mobile-accessories/wireless-battery-pack-u1200/EB-U1200CSEGWW/
21-03-2019 12:17 PM
a czy współpracuje on z galaxy watchem? Pokazane jest, że pracuje z wersją active. Kiedy położyłem zegarek na starej ładowarce indykcyjnej od samsunga to ten nie ładował się
21-03-2019 12:18 PM
@Bekerem napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie ładowarek do galaxy watcha, oryginalnie dołączona jest stacja dokująca. Jest ona jednak w moim odczuciu mało "kieszonkowa". Czy macie jakieś sprawdzone rozwiązania jak naładować zegarek nie mając dostępu do stacji?
Galaxy S10 posiada funkcję "Power Share" dzięki której możesz ładować Watcha przez telefon kładąc go na jego pleckach. To jest chyba najwygodniejsze rozwiązanie.
Moim zdaniem nie znajdziesz nic bardziej "kieszonkowego" niż stacja dołączona do zegarka. Ładowarki innych producentów mogą nie działać z Watchem. Nie ryzykowałbym też używania nieoficjalnych ładowarek.
@Bekerem napisał(a):Oraz przy okazji drugie pytanko (takie bardziej gdybanie) to czy myślicie, że samsung zdecyduje się na wprowadzenie do Tizena google paya lub innych aplikacji bankow, które oferują płatności zbliżeniowe?
Raczej nie. Samsung obecnie na Tizena oferuje usługę Samsung Pay. Niestety nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zostanie ona wprowadzona do Polski.
21-03-2019 12:19 PM
posiadam S9 i raczej nie myślę o przenosinach na nowszą wersję jestem zadowolny z tego co mam
21-03-2019 12:21 PM — edytowano 21-03-2019 12:22 PM
@Bekerem napisał(a):a czy współpracuje on z galaxy watchem? Pokazane jest, że pracuje z wersją active. Kiedy położyłem zegarek na starej ładowarce indykcyjnej od samsunga to ten nie ładował się
Zegarka nie naładujesz z tradycyjnej ładowarki indukcyjnej od Samsunga przeznaczonej do telefonów.
Powerbank, który wcześniej podał @PrzemekM będzie działać z Galaxy Watchem.
21-03-2019 12:24 PM
super a czy inne powerbanki (troche tańsze) np. firmy baseus również zadziałają?
21-03-2019 12:26 PM
@Bekerem Tak. Jak najbardziej ten powerbank będzie kompatybilny z Galaxy Watchem.
21-03-2019 12:32 PM
Dzięki, rozwiałeś moje wszystkie wątpliwości
Pozdrawiam
12-06-2019 01:51 AM
Spróbowałem użyc tej funkcji:
ok 1h.
Telefon: z 66 spad do 58
Zegarrek z 78 do 75.
Dioda potwierdziła ładowanie, ale żadne urządznie się nie naładowało.
Jaką dodatkową funkcje trzeba łączyć?