Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy watch i budzik w telefonie

(Temat utworzony: 31-05-2019 12:18 PM)
13459 Wyświetlenia
PuteR
Pioneer
Opcje

Witam, gdzieś chyba widziałem podobny temat ale nie mogę znaleźć więc zakładam nowy.

Jak ustawić budzik w telefonie aby nie było go na zegarku. Aktualnie wygląda to tak że telefon który leży przy łóżku dzwoni a wraz z nim zegarek który znajduje się piętro niżej. Jak wyłączę budzenie  w zegarku to wyłącza się również w telefonie. Da się to jakoś zmienić nie rozłączając zegarka z telefonem?? 

0 Like
72 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Probowane było wyłączenie i ponowne włączenie telefonu
0 Like
Krzysztof978
Apprentice
Opcje
Cześć, chciałem poprosić o pomoc w rozwiązaniu problemu. Nie wiem jak ustawić budzik tak żeby dzwonił tylko telefon (s23) a nie zegarek (watch 5 pro).

Mam ustawiony spokojny alarm w telefonie, natomiast zegarek ma strasznie głośny alarm. Nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem tych ustawień.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krzysztof978, W aplikacji Galaxy Wearable musisz wyłączyć powiadomienia dla aplikacji Zegar. Wtedy budzik z telefonu nie będzie dzwonił na zegarku.

Galaxy Wearable --> Ustawienia zegarka --> Powiadomienia --> Powiadomienia aplikacji --> wyłącz Zegar

wirat
Helping Hand
Opcje

Ewentualnie jeszcze oprócz rozwiązania przedstawionego powyżej przez kolegę, które jest dokładną odpowiedzią na Twoje pytanie możesz zostawić włączone powiadomienia i w Galaxy Weareable>Ustawienia zegarka>Dźwięki i wibracje włączyć Wibracja. Ja mam tak włączone na stałe. Z racji, że zegarek mam na ręce 24h/dobę i nie zawsze słyszę dzwonek telefonu jest to dla mnie optymalne rozwiązanie. Tak samo mam też ustawione zegarki u wszystkich moich fanów ap. słuchowych. Jak idą spać to wkładają ap. słuchowe do ładowarek i wtedy nie słyszą ani alarmów budzika na tel. ani co gorsza nie można się do nich dodzwonić. A tak to muszą spojrzeć na ekran zegarka i ewentualnie odebrać bo nie dość że ich szarpie za rękę i nie można spać to jeszcze może ją urwać 😉 .

Screenshot_20231203_104337_Galaxy Watch4 Manager.jpg

Krzysztof978
Apprentice
Opcje
Ogromne dzięki
0 Like
Krzysztof978
Apprentice
Opcje
Dopytam tylko, czy wtedy wyłączę również powiadomienia kiedy używam stoper lub minutnik?
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Przetestuj podane powyżej sposoby i wtedy uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania jak również zobaczysz co bardziej Ci odpowiada 🤗

0 Like
Krzysztof978
Apprentice
Opcje
Właśnie tak zrobiłem, aplikacja zegar na telefonie nie będzie wysyłała żadnych powiadomień do zegarka, ale jeżeli korzystam z niej na zegarku wszystko działa. To rozwiązuje moje problemy 😉 dziękuję za pomoc
InstalacjeS20
Journeyman
Opcje
Budzik
0 Like
olga87
Apprentice
Opcje
Witam ostatnio zmieniłam telefon z samsung a 52 na a 54. Wszystko ładnie pięknie oprócz tego że jak ustawiam w tym nowym telefonie alarm to nie dzwoni on na zegarku galaxy watch 5 tak jak to było przy poprzednim telefonie. Ktoś wie może dlaczego?
0 Like