Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy Watch Active 2 problem z gps

(Temat utworzony: 10-10-2019 05:27 PM)
3407 Wyświetlenia
ravpie
Student
Opcje

Witam,

Zakupiony niedawno zegarek niestety ma problem z lokalizacją gps podobnie jak wczesniejszy model. Próbowałem wszystkich możliwych opisanych w postach rozwiązań lecz bez skutku. Zegarek nie rejestruje trasy biegu czy jazdy rowerem. Proszę o informacje czy temat jest znany i rozwiązywalny ?

0 Like
10 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ravpie, Czy masz wszystko ustawione tak jak na zrzutach ekranu poniżej ?

zrfzuty.PNG

Jeżeli tak, to sprawdź, czy problem z rejestracją trasy będzie także występował, jeżeli zegarek nie będzie połączony z telefonem.

ravpie
Student
Opcje

Witam, 

Tak wszystkie ustawienia jak na zrzutach poniżej. Sprawdzałem wersje z telefonem i bez połączenia z telefonu. Dioda  gps mruga na zielono a powinna chyba świecić ciągle.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ravpie, Zgadza się. Ikona GPS powinna mrugać tylko podczas szukania sygnału. Po tym, jak zegarek uzyska stabilne połączenie GPS ikona przestaje migać.

Pozostaje więc tylko przywrócić zegarek oraz aplikacje Galaxy Wearable do ustawień fabrycznych.

Gruntowny reset zegarka i Galaxy Wearable - instrukcja

ravpie
Student
Opcje

Witam, 

Reset zegarka oraz aplikacji w telefonie przeprowadzony ale problem pozostał bez zmiany. W dalszym ciągu dies gps mruga. Co w takiej sytuacji? 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ravpie, W tej sytuacji będziesz musiał udać się do serwisu. Programowo nie można zrobić nic więcej.

Znajdź serwis - Samsung

feniks1986
Journeyman
Opcje

Witam miałm taki sam problem jak kolga, kupiłem zegarek w przedsprzedaży i nie pomogły zadne restarty do ustawień fabrycznych GPS zaczą dopiro działąć ja zmieniłem w opcjach Lokalizacji/Metody na GPS jak mialem ustawione GPS i sieć bezprzewodowa to dioda GPS cały czas migała.

Problem zgłosiłem do samsunga przez aplikacje Members ale do dziś zero odzewu.

0 Like
majki1978
First Poster
Opcje

Niestety to powszechny problem. Wymieniłem zegarek na nowy ale niewiele to pomogło. Wczoraj wyszedł nowy firmware który miał poprawić sytuację ale jest niewiele lepiej. Po włączeniu np.  stravy czy treningu w samsung health zegarek najczęściej nie wykrywa położenia.

kupiłem apkę gear tracker w której można używać modułu gps w telefonie i to jakoś rozwiązuje problem.

0 Like
raf-75
Apprentice
Opcje

Warto spróbować najprostrzy sposób, gdyby problem się pojawiał: 1. W aplikacji Galaxy Wearable rozłączamy telefon z zegarkiem. 2. Wychodzimy na trening. 3. Na zegarku włączamy GPS 4. Włączamy program do treningu Samsunga, bądź inny i czekam kilka - kilkanaście sekund powinno złapać GPS 😉

Też na jednym treningu miałem migającą diodę i nie mogłem uruchomić nawigacji, w ten sposób 100% GPS łapał bez problemu.

0 Like
Katarinakk
First Poster
Opcje

Wszystkie ustawienia jak wyżej. GPS w zegarku działa. Zegarek wyświetla trasę. Jednak gdy chcę zobaczyć w aplikacji samsung Health nie widzi trasy biegu i jazdy na rowerze. Czy potrzebuje innej aplikacji? Proszę o pomoc i wskazówki co źle robię.

0 Like