Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy watch 4 i messenger

(Temat utworzony: 21-05-2022 10:22 PM)
53622 Wyświetlenia
Bombardiero
Journeyman
Opcje
Cześć, szwagierka posiada smartwatch'a Samsung Galaxy Watch 4 i ma mały problem z nim. Mianowicie nie ma możliwości pobrania na niego aplikacji Messenger. Na wiadomości może odpisać w momencie gdy one do niej dojdą. Jeżeli upłynie jakiś czas traci możliwość odpowiedzi na wiadomość. Nie ma również możliwości do cofnięcia się do wcześniejszych wiadomości w messengerze.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
169 Odpowiedzi
luqas
First Poster
Opcje
u mnie też występuje ten problem na s22 + watch4. wcześniej mialem możliwość odpisywać a teraz nie. czekam na rozwiązanie
0 Like
Czzarny
First Poster
Opcje
Posiadam Galaxy watch 5 sparowany z S22 i od wczoraj tez nie moge odpisywac na wiadomosci tak samo z whatsuppa.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@annlew@luqas@Czzarny, wrzucę wam swoją wiadomość, którą zamieści w tym wątku kilka dni temu: To jest błąd po stronie Messengera, którego w zasadzie nie da się naprawić. Z doświadczenia docelowo od samego początku powinna być jedynie możliwość zobaczyć wiadomość z tej aplikacji, bez możliwości odpisywania na zegarku.

Niektórym z niewiadomych powodów do pewnego momentu działa również odpisywanie na wiadomości z Messengera na zegarku, ale nie jest to reguła.

Problem należy zgłaszać do twórcy aplikacji, korporacji Meta. Myślę, że jeśli pokuszą się o wypuszczenie aplikacji na zegarki, to problem zostanie rozwiązany raz na zawsze.

Możesz jednak spróbować zrobić hard reset zegarka, czasami to pomaga, ale nie jest to rozwiązanie, które działa za każdym razem.

@Czzarny, jeśli chodzi o Whatsapp, to zainstaluj aplikację na zegarku i będziesz mógł wysyłać wiadomości.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_oE7yj6M
First Poster
Opcje

Proszę o pomoc, niestety pomoc Samsunga nie wie co robić. 

Od wczoraj nie mogę odpisywać na powiadomienia, które przychodzą z Messengera na zegarek. Do wczoraj wszystko było ok, wieczorem zegarek zaktualizował oprogramowanie i tzw. Zonk. Powiadomienia przychodzą, ale nie ma pola do szybkiej odpowiedzi, jest jedynie "Pokaż w telefonie" i "usuń". SMSY działają normalnie. Wyczyściłam cache (tak zaleciła pomoc techniczna Samsunga, nie pomogło). Zegarek jest połączony z telefonem Samsung, wszystko działa na oryginalnym oprogramowaniu. Może ktoś wie, co powinnam zrobić. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę przywrócić zegarek do ustawień fabrycznych i ponownie go połączyć z telefonem.
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_oE7yj6M Aplikację Wearable również radzę Ci od razu odinstalować i zainstalować ponownie. Generalnie przy problemach z powiadomieniami, te dwa kroki to niemal zawsze mus do wykonania. Czasem trzeba też powstrzymać się od przywracania kopii zapasowej.

0 Like
Members_oE7yj6M
First Poster
Opcje

Niestety nie pomaga

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Też miałem problem z messengerem i zegarkiem. To wina messengera a nie zegarka. Aktualizacja apki messenger naprawiła problem
0 Like
monkawroc
Student
Opcje
Mam pytanie- wczoraj mój watch 4 miał aplikację messengera jak był sparowany z motorola. Dzisiaj został sparowany z samsung a54 i po aktualizacji nie ma na zegarku aplikacji messenger i nie można jej zainstalować... inne aplikacje działają.
Poza tym tapeta którą miałam ustawioną nagle się zmniejszyła i powstała czarna ramka.. to samo zdjęcie zajmuje teraz tak jakby mniej ekranu..
Proszę o pomoc
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@monkawroc, korporacja Meta nie stworzyła aplikacji Messenger na zegarki z Wear OS, więc nie mogłeś jej w żaden sposób mieć.

Co do tapety, to spróbuj zmienić na jakąś inną i powrócić do poprzedniej.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.