Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozładowana bateria Galaxy Watch 5 Pro

(Temat utworzony: 02-08-2023 08:53 PM)
1672 Wyświetlenia
KidoJ-no
Navigator
Opcje
Witam. Czy normalne jest, że nowy smartwatch wyjęty z pudełka może mieć rozładowaną baterię do 0? Otrzymałem taki właśnie egzemplarz i myślę co mogło i może stać się z baterią?
0 Like
15 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KidoJ-no, Jaką datę produkcji ma Twój egzemplarz ?

KidoJ-no
Navigator
Opcje
20.02.2023
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Mój znajomy też miał taką sytuację z GW4. Jego zegarek ładuje się normalnie i nie ma problemu z baterią.
Myślę, że nie ma co się przejmować i po prostu naładować zegarek. Gdyby w trakcie użytkowania okazało się, że z baterią jest coś nie tak zawsze można skorzystać z gwarancji. Oczywiście mówimy o zakupie u zaufanego sprzedawcy.

jeronimo1
Hotshot
Opcje
Napewno nie jest to normalne aby bateria nowego sprzetu była rozładowana do zera po wyjęciu z pudełka.
Chyba że ktoś podczas pakowania przy produkcji zegarka nie wyłączył.
Bez względu czy to telefon czy zegarek bateria powinna miec minimum 40-50% naladowania.
Nie używany sprzęt nigdy nie zostawia sie z zerowym % baterii. Nawet jak pozostawia sie swoj, ktory nie bedzie sie uzywało to nigdy z 0% baterii.
0 Like
KidoJ-no
Navigator
Opcje
Ale to podczas 5 miesięcy przez który leżakuje sprzęt bateria z tych 50% nie ma prawa spaść do 0? Znajomy ten sam zegarek produkcji marzec miał z 6% po kupieniu.
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Nie ma prawa spaśc do zera, może 2,3% ale nie do zera.
Moĵ watch 4 classic leżał nie używany od początku roku do teraz pozostawiajac go naladowany na 48% i po uruchomieniu bateria spadła dosłownie 2%.
Jeśli spada do zera to oznacza problem z baterią, która nie trzyma prądu.
0 Like
KidoJ-no
Navigator
Opcje
To mnie pocieszyłeś... naładowałem tą baterię i teraz trzyma już drugi dzień, spadając 1% co godzinę.
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Odpowiem tak. Mój watch 4 Classic miał przedwczoraj 15%baterii, ze wzgledu że nie miałem ładowarki, a nigdy nie rozładowuje do zera to go wyłączyłem. Dzisiaj po włączeniu i podłaczeniu do ładowarki wyświetlił tak samo, ze ma 15%.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KidoJ-no, Przed chwilą odpakowałem Galaxy Watch 5 40mm z datą produkcji 2023.05.05. Zegarek miał 8% bezpośrednio po wyjęciu z pudełka. Myślę, że w Twoim przypadku możliwe jest to, aby zegarek był całkowicie rozładowany, biorąc pod uwagę starszą datę produkcji.