Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Resetujesz zegarek? Sprawdź, jak wykonać kopię zapasową.

(Temat utworzony: 17-01-2020 04:41 PM)
3143 Wyświetlenia
Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć!

Jeżeli Twój zegarek wymaga resetu, a nie chcesz stracić informacji na nim zawartych, ten krótki poradnik jest dla Ciebie.

Na początek przypomnę tylko, że sam proces resetowania w świetny sposób opisał @RadekK  w tym poście.

Z uwagi na to, że zegarka nie połączymy fizycznie z komputerem za pomocą kabla, kopia zapasowa wykonywana jest poprzez synchronizację danych z kontem Samsung. 

Konto powinno być zalogowane z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. W tym celu wchodzimy w sekcję 'Konto i kopia zapasowa':

1.jpg

Tutaj wybieramy 'Konto Samsung' i logujemy się posiadanym kontem. Możemy też założyć w tym miejscu nowe konto. Po zalogowaniu, w sekcji 'Konto i kopia zapasowa' wybieramy opcję 'Kopia zapasowa i przywracanie':

2.jpg

Na tym ekranie mamy możliwość wykonania kopii lub jej przywrócenia:

3.jpg

Przywrócenie sprowadza się tak naprawdę jedynie do wybrania kopii zapasowej z listy, natomiast nieco inaczej wygląda kwestia jej wykonywania. Po wejściu w sekcję 'Backup', domyślnie zaznaczona jest opcja 'Automatyczna kopia zapasowa'. Jednakże, pierwszą kopię zapasową trzeba wykonać ręcznie, naciskając 'Kopia zapasowa' na dole ekranu - oczywiście po uprzednim wybraniu z listy, które rzeczy mają zostać zsynchronizowane. Następne kopie zapasowe będą już wykonywane automatycznie.

4.jpg

Gdyby reset był konieczny, warto pamiętać o kopii zapasowej. Dzięki temu, wybrane przez Ciebie dane z zegarka są zawsze bezpieczne. :smiling-face: 

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
58 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaari  Proszę jeszcze zresetować zegarek I na razie nie przywracać kopii zapasowej jedynie zalogować się na konto Google i samsung 

0 Like
jaari
Pioneer
Opcje

Reset niestety nie pomógł.Screenshot_20230818_075808_Galaxy Watch6 Manager.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013  Jak to wygląda u Ciebie?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaari  Jest zaznaczone aby kopia robiła się na koncie samsung, czyli rozumiem że jak zegarek zostanie zresetowany to kopia będzie zrobiona właśnie tam.

W Galaxy Watch 6 nie ma już opcji ręcznego wykonania kopii. Robi się ona tylko automatycznie.

0 Like
jaari
Pioneer
Opcje

Nie do końca.  Zerknij na screen z początku posta. Zaznaczenie przy Samsung Cloud jest aktywne, mimo to po 2 tygodniach użytkowania urządzenia, w chmurze nie została zapisana żadna kopia.
Być może ten dzisiejszy reset wymusi/zapoczątkuje automatyczne tworzenie kopii. Zobaczymy.
Nadal  podtrzymuję swoją opinię o wypuszczaniu przez Samsunga niedopracowanych produktów.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaari  Prosze spróbować, zobaczymy

0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

U mnie infolinia jeszcze walczy :smiling-face: Mają dziś połączyć się zdalnie z telefonem i spróbować naprawić :smiling-face: Nie spodziewam się sukcesu, ale spróbować trzeba...

Generalnie - dostałem info, że na telefonach innych niż Samsung "nie da się aktualnie zrobić kopii zapasowej". U mnie - S23U z GW6 - kopia sama się nie robi, a ręcznie nie da się jej zrobić 😞 

0 Like
jaari
Pioneer
Opcje

Daj znać czy pomogło.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@r3d1  Tak now właśnie tutaj mamy obydwa sprzęty samsung i to jest dziwne, czekamy zatem co wymyślą..

0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

Jestem po rozmowie. Niestety, tak jak się spodziewałem - skończyło się zgłoszeniem błędu i wysłaniem raportu.

Przy okazji zgłosiłem też, że prawie każdej nowy, podczas mojego snu, zegarek samoczynnie się restartuje. Niestety po restarcie uruchamia się tylko częściowo (czeka na PIN) a przez to na przykład nie włącza się na nim alarm... 😞

0 Like