17-01-2020 04:41 PM
Cześć!
Jeżeli Twój zegarek wymaga resetu, a nie chcesz stracić informacji na nim zawartych, ten krótki poradnik jest dla Ciebie.
Na początek przypomnę tylko, że sam proces resetowania w świetny sposób opisał @RadekK w tym poście.
Z uwagi na to, że zegarka nie połączymy fizycznie z komputerem za pomocą kabla, kopia zapasowa wykonywana jest poprzez synchronizację danych z kontem Samsung.
Konto powinno być zalogowane z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. W tym celu wchodzimy w sekcję 'Konto i kopia zapasowa':
Tutaj wybieramy 'Konto Samsung' i logujemy się posiadanym kontem. Możemy też założyć w tym miejscu nowe konto. Po zalogowaniu, w sekcji 'Konto i kopia zapasowa' wybieramy opcję 'Kopia zapasowa i przywracanie':
Na tym ekranie mamy możliwość wykonania kopii lub jej przywrócenia:
Przywrócenie sprowadza się tak naprawdę jedynie do wybrania kopii zapasowej z listy, natomiast nieco inaczej wygląda kwestia jej wykonywania. Po wejściu w sekcję 'Backup', domyślnie zaznaczona jest opcja 'Automatyczna kopia zapasowa'. Jednakże, pierwszą kopię zapasową trzeba wykonać ręcznie, naciskając 'Kopia zapasowa' na dole ekranu - oczywiście po uprzednim wybraniu z listy, które rzeczy mają zostać zsynchronizowane. Następne kopie zapasowe będą już wykonywane automatycznie.
Gdyby reset był konieczny, warto pamiętać o kopii zapasowej. Dzięki temu, wybrane przez Ciebie dane z zegarka są zawsze bezpieczne.
18-08-2023 07:28 AM
@jaari Proszę jeszcze zresetować zegarek I na razie nie przywracać kopii zapasowej jedynie zalogować się na konto Google i samsung
18-08-2023 08:00 AM — edytowano 18-08-2023 08:34 AM
Reset niestety nie pomógł.
18-08-2023 08:35 AM
@kamil40013 Jak to wygląda u Ciebie?
18-08-2023 08:42 AM
@jaari Jest zaznaczone aby kopia robiła się na koncie samsung, czyli rozumiem że jak zegarek zostanie zresetowany to kopia będzie zrobiona właśnie tam.
W Galaxy Watch 6 nie ma już opcji ręcznego wykonania kopii. Robi się ona tylko automatycznie.
18-08-2023 08:54 AM — edytowano 18-08-2023 08:57 AM
Nie do końca. Zerknij na screen z początku posta. Zaznaczenie przy Samsung Cloud jest aktywne, mimo to po 2 tygodniach użytkowania urządzenia, w chmurze nie została zapisana żadna kopia.
Być może ten dzisiejszy reset wymusi/zapoczątkuje automatyczne tworzenie kopii. Zobaczymy.
Nadal podtrzymuję swoją opinię o wypuszczaniu przez Samsunga niedopracowanych produktów.
18-08-2023 08:57 AM
@jaari Prosze spróbować, zobaczymy
18-08-2023 12:47 PM — edytowano 18-08-2023 12:49 PM
U mnie infolinia jeszcze walczy Mają dziś połączyć się zdalnie z telefonem i spróbować naprawić
Nie spodziewam się sukcesu, ale spróbować trzeba...
Generalnie - dostałem info, że na telefonach innych niż Samsung "nie da się aktualnie zrobić kopii zapasowej". U mnie - S23U z GW6 - kopia sama się nie robi, a ręcznie nie da się jej zrobić 😞
18-08-2023 01:29 PM
Daj znać czy pomogło.
18-08-2023 02:31 PM
@r3d1 Tak now właśnie tutaj mamy obydwa sprzęty samsung i to jest dziwne, czekamy zatem co wymyślą..
18-08-2023 04:59 PM
Jestem po rozmowie. Niestety, tak jak się spodziewałem - skończyło się zgłoszeniem błędu i wysłaniem raportu.
Przy okazji zgłosiłem też, że prawie każdej nowy, podczas mojego snu, zegarek samoczynnie się restartuje. Niestety po restarcie uruchamia się tylko częściowo (czeka na PIN) a przez to na przykład nie włącza się na nim alarm... 😞