17-01-2020 04:41 PM
Cześć!
Jeżeli Twój zegarek wymaga resetu, a nie chcesz stracić informacji na nim zawartych, ten krótki poradnik jest dla Ciebie.
Na początek przypomnę tylko, że sam proces resetowania w świetny sposób opisał @RadekK w tym poście.
Z uwagi na to, że zegarka nie połączymy fizycznie z komputerem za pomocą kabla, kopia zapasowa wykonywana jest poprzez synchronizację danych z kontem Samsung.
Konto powinno być zalogowane z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. W tym celu wchodzimy w sekcję 'Konto i kopia zapasowa':
Tutaj wybieramy 'Konto Samsung' i logujemy się posiadanym kontem. Możemy też założyć w tym miejscu nowe konto. Po zalogowaniu, w sekcji 'Konto i kopia zapasowa' wybieramy opcję 'Kopia zapasowa i przywracanie':
Na tym ekranie mamy możliwość wykonania kopii lub jej przywrócenia:
Przywrócenie sprowadza się tak naprawdę jedynie do wybrania kopii zapasowej z listy, natomiast nieco inaczej wygląda kwestia jej wykonywania. Po wejściu w sekcję 'Backup', domyślnie zaznaczona jest opcja 'Automatyczna kopia zapasowa'. Jednakże, pierwszą kopię zapasową trzeba wykonać ręcznie, naciskając 'Kopia zapasowa' na dole ekranu - oczywiście po uprzednim wybraniu z listy, które rzeczy mają zostać zsynchronizowane. Następne kopie zapasowe będą już wykonywane automatycznie.
Gdyby reset był konieczny, warto pamiętać o kopii zapasowej. Dzięki temu, wybrane przez Ciebie dane z zegarka są zawsze bezpieczne.
17-08-2023
06:01 PM
– ostatnio edytowany
18-08-2023
09:17 AM
przez
OleksiiA
Witam,
17-08-2023 06:30 PM
17-08-2023 06:30 PM
17-08-2023 08:00 PM
17-08-2023 10:40 PM — edytowano 17-08-2023 10:40 PM
17-08-2023 10:43 PM
17-08-2023 10:48 PM
@jaari Note 10+ najnowsza wersja galaxy wearable. Jeżeli nie masz tej opcji wyczyśc dane aplikacji Galaxy Wearable.
18-08-2023 07:21 AM
Niestety, to nic nie daje. Od tego zacząłem.
Mam Wearable w wersji 2.2.56.23071861, telefon S22Ultra z OneUi 5.1 oraz GW6Classic 47mm (SM-R960) z OneUi 5.0 i oprogramowaniem w wersji R960XXU1AWG1.
Urządzenia są aktualizowane na bieżąco.
Szczerze mówiąc, jestem nieco zawiedziony podejściem Samsunga. Kolejny raz firma wypuszcza na rynek produkt, który jest reklamowany jako posiadający niesamowite funkcjonalności i dodatki. Tyle tylko, że te funkcjonalności nie działają i producent zapewnia ich wdrożenie w "najbliższej przyszłości". Przypomnę, że dodkładnie tak było z Google Assistent w GW4. Teraz mamy m.in. niedziałające wykrywanie arytmii serca, brak synchronizacji trybów z telefonem oraz to, o czym dyskutujemy, czyli brak możliwości wykonania kopii zapasowej.
Infolinia nie zna ani problemu, ani tym bardziej rozwiązania. W sumie nie bardzo wiem, po co istnieje.
Słabo to świadczy o jakości firmy.
Cały sprzęt RTV, AGD, mobile mam od Samsunga, więc boli tym bardziej.
PS. Zakładam, że niektóre problemy znikną z wprowadzeniem nowego OneUi6 lub zostaną wyeliminowane jakąś poprawką do oprogramowania. Niestety dla mnie jest to wypuszczanie na rynek produktu niedopracowanego, testowanie go na klientach i finalnie zwyczajne lekceważenie klienta.
18-08-2023 07:25 AM
Zapytaj na infolinii. Firma Samsung nie wie dlaczego tak jest. Jako odpowiedź używają magicznego zdania, że "wszystko wróci do normy z kolejnymi poprawkami do oprogramowania". Nie potrafią niestety powiedzeć kiedy to nastąpi...