Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Resetujesz zegarek? Sprawdź, jak wykonać kopię zapasową.

(Temat utworzony: 17-01-2020 04:41 PM)
3080 Wyświetlenia
Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć!

Jeżeli Twój zegarek wymaga resetu, a nie chcesz stracić informacji na nim zawartych, ten krótki poradnik jest dla Ciebie.

Na początek przypomnę tylko, że sam proces resetowania w świetny sposób opisał @RadekK  w tym poście.

Z uwagi na to, że zegarka nie połączymy fizycznie z komputerem za pomocą kabla, kopia zapasowa wykonywana jest poprzez synchronizację danych z kontem Samsung. 

Konto powinno być zalogowane z poziomu aplikacji Galaxy Wearable. W tym celu wchodzimy w sekcję 'Konto i kopia zapasowa':

1.jpg

Tutaj wybieramy 'Konto Samsung' i logujemy się posiadanym kontem. Możemy też założyć w tym miejscu nowe konto. Po zalogowaniu, w sekcji 'Konto i kopia zapasowa' wybieramy opcję 'Kopia zapasowa i przywracanie':

2.jpg

Na tym ekranie mamy możliwość wykonania kopii lub jej przywrócenia:

3.jpg

Przywrócenie sprowadza się tak naprawdę jedynie do wybrania kopii zapasowej z listy, natomiast nieco inaczej wygląda kwestia jej wykonywania. Po wejściu w sekcję 'Backup', domyślnie zaznaczona jest opcja 'Automatyczna kopia zapasowa'. Jednakże, pierwszą kopię zapasową trzeba wykonać ręcznie, naciskając 'Kopia zapasowa' na dole ekranu - oczywiście po uprzednim wybraniu z listy, które rzeczy mają zostać zsynchronizowane. Następne kopie zapasowe będą już wykonywane automatycznie.

4.jpg

Gdyby reset był konieczny, warto pamiętać o kopii zapasowej. Dzięki temu, wybrane przez Ciebie dane z zegarka są zawsze bezpieczne. :smiling-face: 

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
58 Odpowiedzi
jaari
Pioneer
Opcje

Witam,

Jak wykonać kopię zapasową zegarka Galaxy Watch 6 Classic 47mm?
W GW4C było to banalnie proste. Tutaj poległem niestety. Załączam screen z Galaxy Wearable. Telefon to S22ULTRA z OneUi 5.1.
image
g4t0r
Journeyman
Opcje
Mam to samo. W GW4C miałem opcję Smart switch, po przejściu na GW6C opcji nie ma.
0 Like
slawoLord
Voyager
Opcje
Umnie robi sam kopię automatycznie nie znalazłem żeby można było zrobić ręcznie. Przeważnie w nocy robi
0 Like
g4t0r
Journeyman
Opcje
Nie chodzi o kopię ręczną. U mnie kopia nie jest wykonywana w ogóle.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaari  Powinieneś mieć takie opcje:

Screenshot_20230817_223939.jpg

0 Like
jaari
Pioneer
Opcje
Jaka to wersja Wearable? Jaki telefon? Ja mam S22ULTRA z OneUi 5.1
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaari  Note 10+ najnowsza wersja galaxy wearable. Jeżeli nie masz tej opcji wyczyśc dane aplikacji Galaxy Wearable.

0 Like
jaari
Pioneer
Opcje

Niestety, to nic nie daje. Od tego zacząłem.
Mam Wearable w wersji 2.2.56.23071861, telefon S22Ultra z OneUi 5.1 oraz GW6Classic 47mm (SM-R960) z OneUi 5.0 i oprogramowaniem w wersji R960XXU1AWG1. 
Urządzenia są aktualizowane na bieżąco. 
Szczerze mówiąc, jestem nieco zawiedziony podejściem Samsunga. Kolejny raz firma wypuszcza na rynek produkt, który jest reklamowany jako posiadający niesamowite funkcjonalności i dodatki. Tyle tylko, że te funkcjonalności nie działają i producent zapewnia ich wdrożenie w "najbliższej przyszłości". Przypomnę, że dodkładnie tak było z Google Assistent w GW4. Teraz mamy m.in. niedziałające wykrywanie arytmii serca, brak synchronizacji trybów z telefonem oraz to, o czym dyskutujemy, czyli brak możliwości wykonania kopii zapasowej.
Infolinia nie zna ani problemu, ani tym bardziej rozwiązania. W sumie nie bardzo wiem, po co istnieje.
Słabo to świadczy o jakości firmy.
Cały sprzęt RTV, AGD, mobile mam od Samsunga, więc boli tym bardziej.

PS. Zakładam, że niektóre problemy znikną z wprowadzeniem nowego OneUi6 lub zostaną wyeliminowane jakąś poprawką do oprogramowania. Niestety dla mnie jest to wypuszczanie na rynek produktu niedopracowanego, testowanie go na klientach i finalnie zwyczajne lekceważenie klienta.

0 Like
jaari
Pioneer
Opcje

Zapytaj na infolinii. Firma Samsung nie wie dlaczego tak jest. Jako odpowiedź używają magicznego zdania, że "wszystko wróci do normy z kolejnymi poprawkami do oprogramowania". Nie potrafią niestety powiedzeć kiedy to nastąpi...

0 Like