Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z Galaxy Watch4 - Słaba, przegrzewająca się bateria, tarcze oraz pomiar.

(Temat utworzony: 28-01-2022 09:56 PM)
1840 Wyświetlenia
Mimos
Apprentice
Opcje

Cześć wszystkim!

Zakupiłem w/w zegarek jakoś dwa miesiące temu i mam pewne pytania oraz wątpliwości 😕

Zauważyłem problem z baterią.
Niestety, ale od samego początku, bateria w owym zegarku, wystarczy mi na max 10h biernego użytkowania (Jest połączona z telefonem przez bluetooth, raz na jakiś czas sprawdzę godzinę lub wiadomość czy zmienię muzykę. Nawet tryb "oszczędzania baterii" nic nie daje). Czy może to być wina baterii przez np wadliwą serię? Czytając inne posty, gdzie ludzie piszą, jak bateria im wytrzymuje do 24h czy "dostosowywuje się do czasu użytkowania" to po prostu ciężko mi w to uwierzyć...

Co do ładowania:
Podczas ładowania zegarka bardzo szybko mi się on nagrzewa, co mnie bardzo nie pokoi. Może to być po prostu normalna kolej rzeczy czy kolejna wada tej baterii?
Czy można zostawić zegarek na noc w ładowarce, mimo że jest naładowana? Są jakieś przeciwwskazania lub ryzyko uszkodzenia w ten sposób sprzętu?

Zauważyłem również, że mój zegarek ma często problem z połączeniem się z telefonem (Galaxy A40).
Zdarzają się momenty, gdzie zegarek bez powodu traci łączność z telefonem a gdy się to już stanie, trzeba go restartować, by mógł się ponownie z nim połączyć. Chcąc wymienić tarczę, przez aplikację Samsung Wear, muszę bardzo długo czekać aż owa się pobierze i mimo, że na aplikacji pojawia się ikona zainstalowanej tarczy, ta niestety nie zmienia się.  Jest na to jakieś rozwiązanie?

Kolejny problem jaki zauważyłem to to, że mimo wyłączonej funkcji sprawdzania tętna czy automatycznego wykrywania treningu, zielona dioda spod zegarka potrafi przez długi czas mrygać. Jest na to jakiś sposób?

Z góry dzięki za każdy odzew i wszelaką pomoc! Miłego dnia :winking-face:

15 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mimos  Cześć

W trybie oszczędzania baterii zegarek powinien wytrzymac do 48 godzin, dwa do trzech dni, bez oszczedzania cały dzień - 1,5 dnia zależy jak korzystamy z jakich funkcji i jak często.

Podczas ładowania zegarek może się trochę nagrzać ale nie powinien być gorący czy parzyć.

Można zostawić zegarek położony na ładowarce, jak się naładuje rozłączy się z ładowarką.

Natomiast co do pozostałych problemów związanych z łącznością proponowałbym reset zegarka do ustawień fabrycznych oraz wyczyszczenie danych aplikacji Galaxy Wearable i obserwować sytuacje.

Mimos
Apprentice
Opcje

Hej
Tak jak wspomniałem powyżej, tryb oszczędzania baterii nie wpłynął w żaden sposób na mój zegarek, i jego pełne naładowanie wystarczył nadal na max 10h. Przykro mi, ale te 48h to brzmi dla mnie jak niezwykła abstrakcja 😞 Zapomniałem wspomnieć również, że nawet jak zegarek jest wyłączony i po odstawieniu go po pełnym naładowaniu, to po ponownym uruchomieniu go, z pełnego naładowania zostaje np 80%...

Podczas ładowania, zegarek niestety jest gorący, przez dłuższy okres czasu ładowania. Po upływie 10/15 minut w ładowarce, efekt jest już odczuwalny.

Reset zegarka był już w przypadku tego sprzętu zastosowany, lecz to nie wpłynęło w żaden pozytywny sposób na działanie. Próbowałem zaktualizować zegarek, lecz pojawia się komunikat, iż oprogramowanie jest aktualne.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mimos  W takim razie pozostaje wizyta z zegarkiem w serwisie. Technicy sprawdzą czy jest coś z nim nie tak.

Krystuś
Voyager
Opcje
Albo zegarek, albo ladowarka.
Ewidentnie jest coś nie tak.
Tak jak kolega tak i ja proponuję wizytę w serwisie.
Mój watch 2 dni wytrzyma oraz nie nagrzewa się przy ładowaniu
Mimos
Apprentice
Opcje

@PrzemekM A orientujesz się może, jaki serwis byłby wstanie w Bydgoszczy rzucić na to okiem? Czy mogę po prostu oddać zegarek na gwarancję do sklepu, gdzie był o zakupiony?

A tak dodatkowo, z ciekawości - czy po zarejestrowaniu już zegarka (by otrzymać trwającą wtedy promocję), nadal mogę prosić o zwrot pieniędzy lub wymianę sprzętu w sklepie?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mimos  najbliższy serwis można znaleźć na poniższej stronie

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

W sprawie którego zwrotu pan pyta?

Mimos
Apprentice
Opcje
Dajmy przykład na ten zegarek. Byla promocja, że po zarejestrowaniu go otrzymywało się zwrot części ceny
0 Like
Mimos
Apprentice
Opcje

Tak, chodzi o ten zwrot.

0 Like