22-07-2022 06:48 PM
Witam, kupilem zegarek Galaxy Watch 4 i mam problem zeby funkcjonowal prawidlowo.
Podczas pierwszego parowania z telefonem nie ma zadnego problemu, za kazdym razem wszystko dziala prawidlowo. Problem pojawia sie w momencie w ktorym odejde od telefonu i straca ze soba polaczenie lub po prostu traca polaczenie podczas konfiguracji ustawien zegarka. Pojawia sie powiadomienie o odlaczeniu od telefonu z aplikacji Galaxy Watch4 (plugin ktory trzeba bylo zainstalowac) Aplikacja Galaxy Wearable nie chce sie polaczyc z zegarkiem mimo ze jest widoczny na bluetooth i rowniez w aplikacji. Jest jedynie za kazdym razem mozliwosc polaczenia ponownie jako 'nowy telefon'.
Dawalem wszystkie mozliwe uprawnienia dla aplikacji, nie jest wlaczone oszczedzanie baterii, wszystko jest zaaktualizowane oraz rowniez zainstalowany mam plugin ktory jest wymagany do polaczenia zegarka przez aplikacje. Podejrzewam ze problem lezy po stronie aplikacji Galaxy Wearable (w komentarzach na sklepie Play rowniez widze ze wiecej osob ma z tym problem od jakiegos czasu)
Nie jest to moj pierwszy smartwatch i z zadnym innym nie bylo problemow.
Czy ktos ma jakis pomysl jak moge rozwiazac ten problem?
17-01-2023 12:32 PM
Spróbuj zalogować telefon na inne konto Google. U mnie pomogło. Potem wróć do swojego konta. Ja od 29.11 dwa razy resetowałem mojego Galaxy 4 i nadal łączy bez problemu. Opisałem sytuacje parę postów wyżej
28-03-2023 04:11 PM
Rozwiązanie: zresetuj smartfon do ustawień fabrycznych (w tym przypadku Xiaomi) i nie twórz kopii zapasowych danych. W smartfonie jest konfiguracja Google, która zakłóca synchronizację SmartWatcha. Więc lepiej przywróć ustawienia fabryczne, zresetuj i ustaw wszystko ponownie.
Podczas parowania Bluetooth musisz zresetować smartfon po próbie sparowania go z zegarkiem, po restarcie telefonu przejdź do Bluetooth, a następnie kliknij ustawienia i wybierz SmartWatch, który pojawi się teraz na liście, a na końcu wróć do aplikacji Wearable i powinno już teraz wykrywać i kontynuować parownie.
Wstawiam, bo oczywiście pomoc techniczna samsung sobie nie poradziła i jak zawsze użytkownicy muszą sobie sami radzić, a ten koleś jakiś moderator, który pisał co chwilę do wszystkich, żeby spróbować zresetować zegarek powinien zostać zwolniony za brak wiedzy i plucie wszystkim w twarz, myślisz człowieku, że jak ktoś już się pofatygował, żeby tutaj konto zrobić (bo logowanie też na stronie nie działa, nawet przez google), to nie spróbował włączyć i wyłączyć zegarka? Powinni was wszystkich tam pozwalniać
03-04-2023 12:11 AM
Dzieńdobry , mam problem z moim zegarkiem Galaxy Watch (1AEA) pamiętam że kupiłem go używanego
w lipcu, od tamtej pory uzylem go z 20 razy. Ostatnio kupiłem se nowy telefon Samsung Galaxy a53
próbuje ten zegarek sparować , niby wszystko dobrze , wychwytuje ale problem sie pojawia kiedy
mam "Kończenie wiązania..." bo niby wszystko idzie dobrze ale... mi od godziny nie może sie sparować , ja nie wiem czy to coś normalnego ale nie może tego etapu zakończyć. Co zrobić?
03-04-2023 11:28 AM
@Repek100K Spróbuj zrobić zwykły miękki reset zegarka i spróbować ponownie. Musisz wcisnąć i przytrzymać oba guziki na zegarku przez około 15-20 sekund. Nie zaszkodzi zreinstalować aplikacji Wearable i zresetować ustawienia sieciowe w telefonie:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieciowe.
01-01-2024 11:33 AM
01-01-2024 11:43 AM
01-01-2024 11:59 AM
01-01-2024 12:01 PM
01-01-2024 12:08 PM
01-01-2024 12:56 PM