Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z polaczeniem Galaxy Watch 4

(Temat utworzony: 22-07-2022 06:48 PM)
13610 Wyświetlenia
Neikve
Apprentice
Opcje

Witam, kupilem zegarek Galaxy Watch 4 i mam problem zeby funkcjonowal prawidlowo.
Podczas pierwszego parowania z telefonem nie ma zadnego problemu, za kazdym razem wszystko dziala prawidlowo. Problem pojawia sie w momencie w ktorym odejde od telefonu i straca ze soba polaczenie lub po prostu traca polaczenie podczas konfiguracji ustawien zegarka. Pojawia sie powiadomienie o odlaczeniu od telefonu z aplikacji Galaxy Watch4 (plugin ktory trzeba bylo zainstalowac)  Aplikacja Galaxy Wearable nie chce sie polaczyc z zegarkiem mimo ze jest widoczny na bluetooth i rowniez w aplikacji. Jest jedynie za kazdym razem mozliwosc polaczenia ponownie jako 'nowy telefon'.

Dawalem wszystkie mozliwe uprawnienia dla aplikacji, nie jest wlaczone oszczedzanie baterii, wszystko jest zaaktualizowane oraz rowniez zainstalowany mam plugin ktory jest wymagany do polaczenia zegarka przez aplikacje. Podejrzewam ze problem lezy po stronie aplikacji Galaxy Wearable (w komentarzach na sklepie Play rowniez widze ze wiecej osob ma z tym problem od jakiegos czasu)
Nie jest to moj pierwszy smartwatch i z zadnym innym nie bylo problemow.

Czy ktos ma jakis pomysl jak moge rozwiazac ten problem?

102 Odpowiedzi
egzorcysta
Apprentice
Opcje

Spróbuj zalogować telefon na inne konto Google. U mnie pomogło. Potem wróć do swojego konta. Ja od 29.11 dwa razy resetowałem mojego Galaxy 4 i nadal łączy bez problemu. Opisałem sytuacje parę postów wyżej

Urizientrius
First Poster
Opcje

Rozwiązanie: zresetuj smartfon do ustawień fabrycznych (w tym przypadku Xiaomi) i nie twórz kopii zapasowych danych. W smartfonie jest konfiguracja Google, która zakłóca synchronizację SmartWatcha. Więc lepiej przywróć ustawienia fabryczne, zresetuj i ustaw wszystko ponownie.

Podczas parowania Bluetooth musisz zresetować smartfon po próbie sparowania go z zegarkiem, po restarcie telefonu przejdź do Bluetooth, a następnie kliknij ustawienia i wybierz SmartWatch, który pojawi się teraz na liście, a na końcu wróć do aplikacji Wearable i powinno już teraz wykrywać i kontynuować parownie.

Wstawiam, bo oczywiście pomoc techniczna samsung sobie nie poradziła i jak zawsze użytkownicy muszą sobie sami radzić, a ten koleś jakiś moderator, który pisał co chwilę do wszystkich, żeby spróbować zresetować zegarek powinien zostać zwolniony za brak wiedzy i plucie wszystkim w twarz, myślisz człowieku, że jak ktoś już się pofatygował, żeby tutaj konto zrobić (bo logowanie też na stronie nie działa, nawet przez google), to nie spróbował włączyć i wyłączyć zegarka? Powinni was wszystkich tam pozwalniać 

Repek100K
First Poster
Opcje

Dzieńdobry , mam problem z moim zegarkiem Galaxy Watch (1AEA) pamiętam że kupiłem go używanego

w lipcu, od tamtej pory uzylem go z 20 razy. Ostatnio kupiłem se nowy telefon Samsung Galaxy a53 

próbuje ten zegarek sparować , niby wszystko dobrze , wychwytuje ale problem sie pojawia kiedy

mam "Kończenie wiązania..." bo niby wszystko idzie dobrze ale... mi od godziny nie może sie sparować , ja nie wiem czy to coś normalnego ale nie może tego etapu zakończyć. Co zrobić?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Repek100K Spróbuj zrobić zwykły miękki reset zegarka i spróbować ponownie. Musisz wcisnąć i przytrzymać oba guziki na zegarku przez około 15-20 sekund. Nie zaszkodzi zreinstalować aplikacji Wearable i zresetować ustawienia sieciowe w telefonie:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieciowe.

0 Like
Mati100
Navigator
Opcje
witam wiec mam jakis problem od około 3 w nocy od dzisiaj jak są te kółeczka które pokazują baterie na telefonie za chiny ludowe nie chce pokazać zegarka i na zegarku telefonu "niby" są połączone ale jak na zebarku robie cokolwiek "otworz na telefonie" to juz nic noi w dodatku nie chce w ogole działać "galaxy wearable" próbowałem oba urządzenia restartować ale nic to nie dalo, włączać i wyłączać bluetooth również jakies porady? pragna zaznaczyc ze sen na zegarku pokazuje i w aplikacij na telefonie rowniez wiec niby jest połączony ale nie jest
Domin123
Pathfinder
Opcje
Mógłbyś doprecyzować pytanie bo trochę cie nie zrozumiałem
0 Like
Mati100
Navigator
Opcje
zegarek z telefonem jest "połączony" ale jak masz widzet z baterią na telefonie to zegarka nie pokazuje, i na zegarku nie pokazuje telefonu, jak chcesz z zegarka pokazac cos na telefonie to nic sie nie dzieje, opcja "znajdz telefon" dziala ale na telefonie nic zero chociaż są połączone i w ogole nie chce dzialac aplikacja wearable
0 Like
Domin123
Pathfinder
Opcje
Spróbuj zresetować Wearable
0 Like
Mati100
Navigator
Opcje
otwieralem zamykalem robilem to "wymuszanie zamknięcia" ale rowniez nic nie daje poprostu sie w nieskończoność ładuje i ładuje bez skutku
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę wyczyścić dane aplikacji Galaxy Wearable
- USTAWIENIA
- APLIKACJE
- GALAXY WEARABLE
- DOMYŚLNA PAMIĘĆ
- WYCZYŚĆ DANE
0 Like