22-07-2022 06:48 PM
Witam, kupilem zegarek Galaxy Watch 4 i mam problem zeby funkcjonowal prawidlowo.
Podczas pierwszego parowania z telefonem nie ma zadnego problemu, za kazdym razem wszystko dziala prawidlowo. Problem pojawia sie w momencie w ktorym odejde od telefonu i straca ze soba polaczenie lub po prostu traca polaczenie podczas konfiguracji ustawien zegarka. Pojawia sie powiadomienie o odlaczeniu od telefonu z aplikacji Galaxy Watch4 (plugin ktory trzeba bylo zainstalowac) Aplikacja Galaxy Wearable nie chce sie polaczyc z zegarkiem mimo ze jest widoczny na bluetooth i rowniez w aplikacji. Jest jedynie za kazdym razem mozliwosc polaczenia ponownie jako 'nowy telefon'.
Dawalem wszystkie mozliwe uprawnienia dla aplikacji, nie jest wlaczone oszczedzanie baterii, wszystko jest zaaktualizowane oraz rowniez zainstalowany mam plugin ktory jest wymagany do polaczenia zegarka przez aplikacje. Podejrzewam ze problem lezy po stronie aplikacji Galaxy Wearable (w komentarzach na sklepie Play rowniez widze ze wiecej osob ma z tym problem od jakiegos czasu)
Nie jest to moj pierwszy smartwatch i z zadnym innym nie bylo problemow.
Czy ktos ma jakis pomysl jak moge rozwiazac ten problem?
07-11-2022 07:36 PM
finalnie dochodzę to tego momentu i koniec. Rozłącza zegarek i od nowa zabawa. Linki sprawdziłem i rozwiązań dla Xiaomi też nie ma.
08-11-2022 10:46 AM
@Members_KwpzGFa, a spróbowałeś wszystkich propozycji z tych linków, bo kilku osobom się udało? Dodatkowo w tym wątku wczoraj po 22 jeszcze jeden użytkownik napisał, co mu pomogło: https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/problem-z-po%C5%82%C4%85czeniem-galaxy-watch5-z-telefona...
11-11-2022 09:21 AM
Sprawdziłem... Nie działa żadna z porad. Prawda jest taka że nawet po sparowaniu po kilku minutach zegarek rozłącza się od telefonu i wymagane jest ponowne parowanie a przy instalacji oprogramowania rozpoczyna się proces od nowa. Zawsze przy tych 82-86%
11-11-2022 10:01 AM
Ręce opadają jak to widzę. Niechcąc naprawdę ubliżać pracownikom supportu ani forum to poziom Samsunga jest żałosny, żeby klienci musieli stawać na głowę ,żeby sparować swój zegarek.
Zrobie robotę za nich bo szkoda mi tych wszystkich ludzi.
-Musisz odinstalować galaxy wearable i galaxy watch 4 plugin.
-Ściągnij z sieci ( nie sklepu ) galaxy wearable z wers. 2.2.42.21083061 z dnia 2.09.2021 - zaraz po premierze i galaxy watch 4 plugin 2.2.11.21090351 z dnia 8.09.2021.
-Nie instaluj jeszcze aplikacji. Wyłącz internet w telefonie.
-Odinstaluj aktualziacje z aplikacji w tel. : konto xiaomi, usługi xiaomu, sklep google play i wszystko co związane z xiaomi. (mozliwe ze ten krok nie jest potrzebny ale ja tak zrobiłem i nie chce mi sie sprawdzac czy zadziała bez tego)
- uruchom ponownie telefon
- zainstaluj wczesniej pobrane galax.wera. i galax. watch 4 plug.
- zegarek niech bedzie zrestartowany
- sparuj zegarek z telefonem, pomin logowanie do samsung i odznacz usługi google
- włacz internet teraz mozesz sie zalogowac do samsung i właczyc usługi google
Rowniez mozesz zauktualizowac zegarek, aplikacje wearable, xiaomi itd itd.
Mozesz korzystac normalnie z zegarka.
29-11-2022 08:47 PM
Po zresetowaniu zegarka nie mogłem go połączyć z Umidigi Bison Pro. Udało mi się go połączyć z starym Redmi 5 Plus mojej żony. Działał jak należy. Na moim Umidigi zmieniłem konto Google na konto żony. Zegarek połączył się i działa jak trzeba. W telefonie i zegarku znowu zmieniłem konto Google na moje. I nadal działa. Wcześniej zastosowałem wszystkie wynalazki z internetu łącznie z flashowaniem telefonu. I nic. Serwis Samsunga mnie olał. Powodzenia.
29-11-2022 08:51 PM — edytowano 29-11-2022 09:06 PM
@egzorcysta jak widać w połączeniu zegarka z telefonem innej marki czasami może być problem i być może da się znaleźć jakieś rozwiązanie ale wymaga to długiego kombinowania.
29-11-2022 10:37 PM
Dlatego miałem nadzieję, że taka wielka korporacja jak SAMSUNG zatrudnia fachowców najwyższych lotów i oni będą w stanie pomóc swoim klientom i obejdzie się bez stresu i długiego kombinowania.
01-12-2022 07:26 AM
u mnie na samsungu jest to samo i to po roku uzytkowania
01-12-2022 07:32 AM — edytowano 01-12-2022 07:33 AM
U mnie po resecie, włączeniu i wyłączeniu 100x wszystkiego (telefonu i zegarka) oraz przywróceniu kopii zapasowej, połączył się ponownie. Ile to nerwów !!!
17-01-2023 11:25 AM — edytowano 17-01-2023 11:30 AM
Przemek M Tak, bo to wina innych urządzeń, ale ja na samsungu S22 i galaxy watch 4 mam ten sam problem. Firma samsung daje ciała i to podwójnie, produkując tak wadliwy towar, jak i zatrudniając specjalistów w obsłudze klientów o zerowych umiejętnościach i przydatności.