Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z esim w galaxy watch ultra

(Temat utworzony: 31-08-2024 07:10 AM)
1487 Wyświetlenia

Też mam ten problem (1)

Pajson
Journeyman
Opcje
Czy ktoś może miał podobny problem ze po aktywacji esim ( ja mam multisim z play) podziało chwilę a potem przestał działać?
Jak chce zadzwonić to wyskakuje komunikat że " niezarejestrowano w sieci" a w menu zamiast nazwa sieci to " tylko połączenia alarmowe " . Resetowałem wszystko . Play ponownie mi aktywował multisim i nic nie pomogło. Nie wiem albo trzeba czekać na aktualizacje albo mam wadliwy zegarek 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zasięgnąłem trochę informacji na temat Multi SIM od znajomych techników I działa jak na razie na zegarkach Samsunga Galaxy Watch Ultra, Galaxy Watch7 LTE 40 mm, Galaxy Watch7 LTE 44mm oraz Galaxy Watch6 Classic LTE 47 mm. A od 28 też na wybranych zegarkach Huawei
Huawei Watch 4 Pro Space Edition LTE,Huawei Watch 4 Pro LTE,Huawei Watch 4 LTE. W pierwszej połowie 2025 r.ma też usługą działać na zegarkach Apple.
Z tego co się dowiedziałem na ten moment Play ma jakiś chwilowy problem z tą usługą która ma zostać dość szybko poprawiona.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

30 Odpowiedzi
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Raczej play ma wadliwe esim, ja mam z Orange i zero problemów esim.
Zauważ że play dopiero wprowadził esim na zegarki a inni mają od lat.
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Druga kwestia zasięg play, może masz słaby i stąd na zegarku nie działa, spróbuj innej sieci
0 Like
Pajson
Journeyman
Opcje
No właśnie zasięg mam bardzo dobry. Jak już pisałem po aktywacji kilka godzin wszystko działało a potem " tylko połączenia awaryjne"
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Sprawdź na innym esim nawet na kartę weź, jeśli się problem powtórzy na innym operatorze oddasz zegarek do serwisu
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Orange flex pobierz apke, tak ustaw plan chyba 45 zł i wybierz esim, później zakończ plan jeśli nie chcesz korzystać i oo sprawie.
Dostaniesz 30 zł, które wykorzystasz na Flexa lub zwrócisz sobie na kartę. Pobierz apkę, zarejestruj się, wpisz kod MARCINBDYC przed wyborem metody płatności i aktywuj Plan. Tutaj ściągniesz aplikację: https://flexapp.pl/GDuV2yVftJtS9Gch6
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Ja z play przeszedłem ponad 2 lata temu bi nie mieli esim, mam ten sam numer na wielu zegarkach i nigdy nie było problemu, aaa i jest za 0 zł esim 🤣🤣
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego co mi wiadomo to Play nie wprowadziło jeszcze eSIM na zegarki?
0 Like
Pajson
Journeyman
Opcje
Wprowadziło miesiąc temu ... efekt właśnie widzimy...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A no to chyba że tak. Początki zawsze są widocznie dla operatorów trudne. Sprawdzał Pan po ponownym uriluchomieniu zegarka, lub jego resecie?
0 Like