Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z esim w galaxy watch ultra

(Temat utworzony: 31-08-2024 09:59 PM)
783 Wyświetlenia
Pajson
Journeyman
Opcje
Czy ktoś może miał podobny problem ze po aktywacji esim ( ja mam multisim z play) podziało chwilę a potem przestał działać?
Jak chce zadzwonić to wyskakuje komunikat że " niezarejestrowano w sieci" a w menu zamiast nazwa sieci to " tylko połączenia alarmowe " . Resetowałem wszystko . Play ponownie mi aktywował multisim i nic nie pomogło. Nie wiem albo trzeba czekać na aktualizacje albo mam wadliwy zegarek 
Pajson
Journeyman
Opcje
Tak i ciągle nic. A dziwne bo po pierwszej aktywacji wszystko przez chwilę działało a potem lipa ... play mówi że u nich jest wszystko w porządku
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No i wlasnie to co lubie najbardziej jak to zawsze każdy operator się tlumaczy u nich zawsze wszystko jest ok. Czyli wygląda że jest to po stronie nie zegarka a jednak operatora.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Play zawsze ma problemy z nowymi technologiami. RCS nie działa jak u innych, eSim jak widać działa na 4 zegarkach, na 6Classic jest na liście, 6 zwykłej nie ma
0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zasięgnąłem trochę informacji na temat Multi SIM od znajomych techników I działa jak na razie na zegarkach Samsunga Galaxy Watch Ultra, Galaxy Watch7 LTE 40 mm, Galaxy Watch7 LTE 44mm oraz Galaxy Watch6 Classic LTE 47 mm. A od 28 też na wybranych zegarkach Huawei
Huawei Watch 4 Pro Space Edition LTE,Huawei Watch 4 Pro LTE,Huawei Watch 4 LTE. W pierwszej połowie 2025 r.ma też usługą działać na zegarkach Apple.
Z tego co się dowiedziałem na ten moment Play ma jakiś chwilowy problem z tą usługą która ma zostać dość szybko poprawiona.
PrzemoL82
Troubleshooter
Opcje
Mam multisim z play na watch ultra i działa bardzo dobrze
0 Like
Moslaw
Apprentice
Opcje
Właśnie od wczoraj też przestała działać mi usługa multi sim w play, wymieniłem już kartę esim, ale nic nie dało. Przepuszczam, że mają jakaś awarie.
0 Like
Jan183
First Poster
Opcje
Mam tak samo, po aktywacji e-sima na zegarku ultra działało wszystko ok, od 2 dni lipa
0 Like
TomekStwu
Apprentice
Opcje
Też mam i nie działa, w play już mi dwa raz aktywowali, wprowadzają jakieś zdalne ustawienia i nic od początku.Nienwyobrażam sobie płacić za usługę, której nie świadczą.reklamacja z tytułu niezgodności usługi z umową jutro.
0 Like
SebOP
First Poster
Opcje
U mnie również nie działa w play złożyłem reklamację dostałem informację że nie zapłacę 9 zł w tym miesiącu
0 Like
Ynsiwy
Explorer
Opcje

Myślałem, że tylko ja mam z tym problem.  Akurat złożyło się tak, że wróciłem z zagranicy i myślałem że coś się wykoleiło.  Wczoraj mi aktywowali w play drugi raz esima, ale zasieg jest i połączenia alarmowe. Widocznie faktycznie mają awarie...

0 Like