Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Co robić w przypadku samoczynnego rozłączania się zegarka z telefonem.

(Temat utworzony: 28-11-2019 03:30 PM)
89653 Wyświetlenia
TomekR
Pathfinder
Opcje

Witajcie!

Czasami po aktualizacji oprogramowania zegarka lub telefonu może się zdarzyć się sytuacja, że pojawią się problemy z samoczynnym rozłączaniem się zegarka od telefonu. W takiej sytuacji konieczne jest wykonanie kilku kroków, które mogą rozwiązać ten problem.

Pomocne może okazać się wykonanie resetu ustawień sieciowych z poziomu telefonu: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

reset5.jpg

Kolejnym sposobem jest rozłączenie urządzeń, przeinstalowanie aplikacji Galaxy Wearable w telefonie i przeprowadzenie ponownego parowania. Proces parowania wygląda tak jak na screenie poniżej:

reset6.JPG

Jeżeli problem dotyczy samej aplikacji Galaxy Wearable, warto wyczyścić pamięć podręczną aplikacji Wearable. Można to zrobić z poziomu: Ustawienia – Aplikacje – Galaxy Wearable – Domyślna pamięć – Wyczyść dane.

Następną możliwością jest zgłoszenie problemu poprzez przesłanie raportu obłędach zawierającego logi systemowe.

Taki raport należy wysłać w celu analizy przez naszych inżynierów poprzez aplikację Galaxy Wearable. Instrukcja jak to zrobić znajduje się w poniższym temacie:

https://eu.community.samsung.com/t5/Urz%C4%85dzenia-Mobilne/Galaxy-Watch-jak-przekaza%C4%87-zg%C5%82...

W celu wyeliminowania błędów systemowych można także przywrócić zegarek do ustawień fabrycznych z menu zegarka. Można to wykonać za pomocą opcji: Ustawienia – Ogólne – Resetuj.

reset1.JPGreset2.JPGreset3.JPGreset4.JPG

Drugim sposobem przywrócenia zegarka do ustawień fabrycznych jest wykonanie tego poprzez tryb recovery, instrukcja w formie filmu poniżej:

https://www.youtube.com/watch?v=dS06GfiPU0Y

Jeśli powyższe kroki nie przyniosą rezultatu w postaci rozwiązania usterki, pozostaje skierowanie zegarka do serwisu. Lokalizacja serwisów możliwa pod poniższym linkiem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Zamówienie kuriera po zegarek jest opisane na stronie centrum serwisowego pod linkiem:

www.ctdi.pl/serwis-klienci-indywidualni.html

Mam nadzieję, że powyższe wskazówki okażą się pomocne :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

159 Odpowiedzi
Kinim
Explorer
Opcje

Ja mam taki problem z Honor 8X. Testowane na dwóch takich telefonach, oba mają ten sam problem, a raczej zegarek ma (Gear S3). Najczęściej się rozłącza przy włączaniu aparatu, youtube, przy odblokowaniu telefonu, przy ściąganiu paska powiadomień, czasem bez powodu. Zwykle łączy się sam, ale przeważnie trzeba włączyć i wyłączyć bluetooth. W końcu dochodzi do sytuacji, że nie chce się połączyć wcale, zostaje reset wszystkiego, zegarka i ustawień w telefonie. To jest absurd, zegarek jest bezużyteczny. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kinim gdybyś poczytał forum, to pewnie doszedłbyś do wniosku, że to jednak nie jest wina zegarka. Tyle już o tym wątków napisano i rozwiązań zamieszczono...

To jest absurd, że telefony chińskich producentów są bezużyteczne przy obsłudze smartwatchy. :smiling-face-with-sunglasses::winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kinim
Explorer
Opcje

Nie do końca. Taka "głupia" opaska xiaomi band 3 i 4 hula aż miło, robi dokładnie to samo są ten cholerny Gear za 1500 zł, a nie rozłącza się co 3 minuty. Powiadamia, liczy kroki, mierzy tętno itp. i się nie rozłącza, a nawet jeśli to robi, to potem sama się łączy, a nie wymaga resetowania wszystkiego, łącznie z lodówką sąsiada. 

0 Like
Kinim
Explorer
Opcje

A co do rozwiązań - skoro jest ich aż tyle, to ja poproszę tylko o jedno, ale takie, które działa :winking-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kinim poczytaj, wątki na forum, jeżli faktycznie chcesz dalej wypowiadać się w tej kwestii. Zobaczysz, po której stronie trzeba było zmieniać ustawienia i przeprowadzić działania. :face-with-rolling-eyes:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kinim
Explorer
Opcje

Poczytałem, żadne dotychczas zastosowane nie skutkuje. Gdyby było inaczej nie byłoby tej rozmowy, nie uważasz? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kinim no cóż, nie każdy potrafi z tych porad skorzyść. Przykro mi z tego powodu.

0 Like
Kinim
Explorer
Opcje

Rozumiem, że najpierw to była wina telefonu, a teraz moja. Te dziesiątki wkurzonych ludzi to imbecyle nie potrafiący skorzystać z rad "inżynierów" samsunga jak podłączyć sprzęt za setki złoty to tych śmieciowych chińskich  telefonów. Szkoda, że inżyniera xiaomi pytać o nic nie muszę, bo ich sprzęt działa, może dlatego, że oba chińskie i śmieciowe, tak? 

0 Like
menander12
Pioneer
Opcje

Jeżeli chcesz żeby zegarek nie rozłączał się z w/w powodów o których pisałeś, zostaje Ci tylko kupienie nowego telefonu. Też mam honor 8x i również co chwila gubi połączenie, potem je sam łapie. Przyzwyczaiłem się do tego, wiem już na pewno że nigdy więcej nie zainwestuje w telefon tego producenta. Trudno się dziwić inżynierom Samsunga ze nie chce im się dostosować zegarka pod każdy soft, każdego producenta, tym bardziej że obie firmy mają swoją własną linie wereables. Każdy dba o swoje podwórko kolego. Pozdrawiam 

Kinim
Explorer
Opcje

Trudno się dziwić? Sorry, mnie nie jest trudno się dziwić. Oprócz tego cholernego gear korzystam z innych urządzeń i żadne nie sprawia problemów. Słuchawki, radio w aucie, słuchawka w aucie, głośnik, telewizor, 2 opaski xiaomi. Wszystko działa jak należy, oprócz urządzenia samsunga. Nigdy nie kupię już nic od tego producenta, bo to, co robią, to zwykle wymuszenie.