Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Co robić w przypadku samoczynnego rozłączania się zegarka z telefonem.

(Temat utworzony: 28-11-2019 03:30 PM)
89599 Wyświetlenia
TomekR
Pathfinder
Opcje

Witajcie!

Czasami po aktualizacji oprogramowania zegarka lub telefonu może się zdarzyć się sytuacja, że pojawią się problemy z samoczynnym rozłączaniem się zegarka od telefonu. W takiej sytuacji konieczne jest wykonanie kilku kroków, które mogą rozwiązać ten problem.

Pomocne może okazać się wykonanie resetu ustawień sieciowych z poziomu telefonu: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

reset5.jpg

Kolejnym sposobem jest rozłączenie urządzeń, przeinstalowanie aplikacji Galaxy Wearable w telefonie i przeprowadzenie ponownego parowania. Proces parowania wygląda tak jak na screenie poniżej:

reset6.JPG

Jeżeli problem dotyczy samej aplikacji Galaxy Wearable, warto wyczyścić pamięć podręczną aplikacji Wearable. Można to zrobić z poziomu: Ustawienia – Aplikacje – Galaxy Wearable – Domyślna pamięć – Wyczyść dane.

Następną możliwością jest zgłoszenie problemu poprzez przesłanie raportu obłędach zawierającego logi systemowe.

Taki raport należy wysłać w celu analizy przez naszych inżynierów poprzez aplikację Galaxy Wearable. Instrukcja jak to zrobić znajduje się w poniższym temacie:

https://eu.community.samsung.com/t5/Urz%C4%85dzenia-Mobilne/Galaxy-Watch-jak-przekaza%C4%87-zg%C5%82...

W celu wyeliminowania błędów systemowych można także przywrócić zegarek do ustawień fabrycznych z menu zegarka. Można to wykonać za pomocą opcji: Ustawienia – Ogólne – Resetuj.

reset1.JPGreset2.JPGreset3.JPGreset4.JPG

Drugim sposobem przywrócenia zegarka do ustawień fabrycznych jest wykonanie tego poprzez tryb recovery, instrukcja w formie filmu poniżej:

https://www.youtube.com/watch?v=dS06GfiPU0Y

Jeśli powyższe kroki nie przyniosą rezultatu w postaci rozwiązania usterki, pozostaje skierowanie zegarka do serwisu. Lokalizacja serwisów możliwa pod poniższym linkiem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Zamówienie kuriera po zegarek jest opisane na stronie centrum serwisowego pod linkiem:

www.ctdi.pl/serwis-klienci-indywidualni.html

Mam nadzieję, że powyższe wskazówki okażą się pomocne :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

159 Odpowiedzi
menander12
Pioneer
Opcje

Super to opisałeś i wszystko działa, ale można tak zrobić raz bądź dwa razy. Sytuacja powtarza się nagminnie i średnio mi się uśmiecha robić resety 2 razy w tygodniu albo i częściej. Dzisiaj np, rozłączyło mi bt w zegarku w tej samej sekundzie której włączyłem youtube na telefonie, 3 razy..... 

djimpreza
Apprentice
Opcje

u mnie  przyczyną rozłącznia sie opaski jest aplikacja mój sejf samsunga jak ja tylko zainstaluje to od razu opaska się rozłącza a jak mój sejf z powrotem odinstalowałem to opaska znów łączy się bez problemu nie rozłączając się.
problem w tym że nie wiem jak to zrobić by mieć mój sejf na telefonie i korzystać z połączonej opaski.

MaciejL
Pioneer
Opcje

Witam, mam problem z połączeniem mojego zegarka z tefononem Honor 9 lite (android 9.0) po wi-fi. Jak tylko telefon wygasi się po chwili następuje rozłączenie urządzeń. Po odblokowaniu telefonu następuje połączenie. Co należałoby ustawić telefon czy zegarek aby takie połączenie było utrzymywane w tle tak jak jest w przypadku połączenia po bluetooth.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaciejL  Witaj. Aby połaczyć się zdalnie poprzez WIFI przy pomocy konta Samsung

1) otwórz aplikację Galaxy Wearable

2) Kliknij Konto i Kopia Zapasowa

3) Wybierz Połączenie Zdalne

4) Włącz Połaczenie Zdalne

MaciejL
Pioneer
Opcje

Ta opcja jest włączona od początku używania zegarka Screenshot_20200129_070601_com.samsung.android.geargplugin.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaciejL  Czy aktywne jest konto Samsung?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MaciejL sam napisałeś, że połączenie jest zrywane gdy tylko wygaśnie ekran telefonu. A to oznacza, że wycinany jest jakiś proces odpowiedzialny za widoczność telefonu w sieci.

Niestety, z uwagi na fakt, że posiadasz telefon innego producenta, trudno będzie nam Ci pomóc. Chyba, że znajdzie się osoba, która posiada taki sam zestaw i udało się jej okiełznać ten telefon.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaciejL, nie posiadam telefonu Honor, ale możliwe, że posiadasz włączone opcje oszczędzania baterii, które w agresywny sposób wyłączają niektóre procesy po wygaszeniu ekranu. Przejrzyj ustawienia pod tym kątem.