Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poparzony przez Galaxy Watch

(Temat utworzony: 20-09-2020 06:35 PM)
3938 Wyświetlenia
WO76
Apprentice
Opcje

Mam  SmartWatch Samsunga Galaxy LTE 46 mm od czerwca 2020r.

W dniu dzisiejszym urządzenie rozgrzało się tak mocno, że poparzyło mi nadgarstek.

W pewnym momencie musiałem zdjąć je z ręki z uwagi na silny ból.

Urządzenie było tak gorące, że musiałem położyć je na zimnym granitowym parapecie, żeby jakoś schłodzić. Nie dało się wyłączyć i nie było nad nim kontroli.

Czy ktoś miał taki problem ?

Czy to urządzenie jest bezpieczne ??

Czy bateria nie wybuchnie jak w telefonach ??

Przyznam szczerze że boję się go używać dalej. 

IMG_4526.JPG

   

  

Wodi1
Voyager
Opcje

Podobny problem miałem z Galaxy Watch 3. Zrobił się bardzo gorący. Zdążyłem zdjąć go z ręki na szczęście w miarę szybko i ślad nie został. Zdążyło się to tylko raz. Coś jest na rzeczy. Zgłosiłem do Samsunga. A co do komentarzy niektórych półgłówków to się nie przejmuj. Ja też miałem z nim spiecie. Wyżej sra niż dupe ma. Myśli że zjadł wszystkie rozumy. A jak widzisz to mały umysł ma w główce. Myślę żeby go zgłosić i niech delikwenta zablokują 

0 Like
Yaret
First Poster
Opcje

Witam. Ja od miesiąca używam Galaxy Watch 4 Classic 46mm i dzisiaj to samo mi się przydarzyło. Spałem z zegarkiem na ręce i w nocy obudziło mnie pieczenie nadgarstka. Po zdjęciu okazało się, że zegarek jest gorący a na nadgarstku mam ślad po oparzeniu.

Co z tym zrobiliście? Tylko zgłoszenie do serwisu? Była jakaś reakcja ze strony producenta?

20211121_214212.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Yaret  Jeżeli zegarek aż do tego stopnia się nagrzał to koniecznie trzeba to zgłosić do serwisu.

Yaret
First Poster
Opcje
Oddałem do serwisu. Podobno wymienili płytę główną... Trochę słabo po 1 miesiącu.
0 Like
Margo45
Student
Opcje
Mój zegarek samsung galaxy watch przegrzał się gwałtownie na tyle mocno, że spowodował oparzenie ręki, co skutkowalo powstaniem bąbla. Zdarzenie mialo miejsce podczas podróży samochodem. Cudem nie spowodowałam wypadku, dzięki temu, że gwałtownie odpięłam zegarek i zrzuciłam z ręki. Firma samsung potraktowała zdarzenie, jako zwykłą awarię, nie uwzględniła powagi zdarzenia i zagrożenia. A serwis odmawia naprawy gwarancyjnej, bo prawdopodobnie podczas zrzucenia zegarka, odpadł jakiś nie związany z awarią element tylnej klapki. To całkowity brak odpowiedzialności za niebezpieczne zdarzenie z udziałem produktu samsung. Zwróciłam się o pomoc do rzecznika praw konsumenta. A firma samsung mocno straciła w moich oczach. Sprawa będzie miała ciąg dalszy, również odszkodowawczy.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Margo45  Dzień dobry

Dzień dobry

Rzeczywiście bardzo nieprzyjemna sytuacja, chociaz astanawiające jest dlaczego odpadł ten element z tyłu, czy był wczesniej zegarek otwierany lub naprawiany?

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu, tutaj ciężko będzie nam ocenić co dokładnie się wydarzyło. Można też wysłać do innego serwisu ewentualnie.  W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Margo45, cześć! Odezwałem się do Ciebie na priv.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Margo45
Student
Opcje
Dzień dobry, zegarek nie był nigdy otwierany i naprawiany. Odpadła jedynie jakaś mała nakładka na tylnej klapce. To mogło nastąpić jako następstwo awarii, więc nie ma wskazań do obciążenia mnie kosztem naprawy klapki. Liczę na wsparcie rzecznika praw konsumenta. A sprawę nagłośnię w mediach spolecznosciowych przy wsparciu zaprzyjaźnionych influenserów, bo zbyt długo pozostaję bez zegarka. Pozdrawiam Margo
0 Like
sylwester77
Explorer
Opcje
Zegarek popatrzył mi skórę nadgarstka. Jaki jest tego powód lub przyczyna. Pozdrawiam 
0 Like
KZQ
Helping Hand
Opcje
Rób dokumentację i do prokuratury.
0 Like