Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poparzony przez Galaxy Watch

(Temat utworzony: 20-09-2020 06:35 PM)
3993 Wyświetlenia
WO76
Apprentice
Opcje

Mam  SmartWatch Samsunga Galaxy LTE 46 mm od czerwca 2020r.

W dniu dzisiejszym urządzenie rozgrzało się tak mocno, że poparzyło mi nadgarstek.

W pewnym momencie musiałem zdjąć je z ręki z uwagi na silny ból.

Urządzenie było tak gorące, że musiałem położyć je na zimnym granitowym parapecie, żeby jakoś schłodzić. Nie dało się wyłączyć i nie było nad nim kontroli.

Czy ktoś miał taki problem ?

Czy to urządzenie jest bezpieczne ??

Czy bateria nie wybuchnie jak w telefonach ??

Przyznam szczerze że boję się go używać dalej. 

IMG_4526.JPG

   

  

28 Odpowiedzi
AjlikeZeus
Navigator
Opcje
Zgłoś się do Samsunga na gwarancje. Jednorazowy wybryk, nigdy nie spotkałem się z takim problemem, a dużo tych watchy miałem na ręku. 😮
0 Like
Kris2021
Voyager
Opcje
Lubisz duże sensacje,żeby mieć takie poparzenia to zegarek musiał by się rozgrzać na co najmniej do temperatury 90 stopni .Urządzenie mam zabezpieczenia które już przy około 60 się wyłączy albo znacznie ograniczy działanie żeby nie przekroczyć niebezpiecznych wartości .
Na tym czuwa odpowiednie oprogramowanie i elektronika.
0 Like
WO76
Apprentice
Opcje

Chyba jednak elektronika i oprogramowanie zawiodły ?? jak myślisz ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WO76  Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

0 Like
Blazejkoo
Apprentice
Opcje
W jakich okolicznościach zegarek osiągnął tak wysoką temperaturę?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Blazejkoo myślę, że bezpośrednio po wyjęciu z mikrofalówki. 😁 To dziwne, że nosząc zegarek nie czuje się wzrostu temperatury. 😎

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
tyros3
First Poster
Opcje
Witam. Miałem taki sam przypadek.
Zaczęło mnie swędzić a po chwili już byłem oparzony.
Może to wydawać się śmieszne ale tak właśnie było.
Co zrobiłeś. Ja oddałem do sklepu.
Pozdrawiam

20210102_095507_4077.jpg

20210101_221617_4074.jpg

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja ma zegarek prawiem pół roku nigdy nie był bardzo ciepły, może jedynie chwile po odłączeni od ładowarki, ale i tak jest troszkę ciepły. Dziwne. @tyros3 @WO76  Może spadł wam zegarek i się coś uszkodziła i w ten sposób usterki zaczęła rosnąć temperatura urządzenia?

0 Like
WO76
Apprentice
Opcje

Przepraszam, ale niektóre komentarze są po prostu irytujące, albo świadczą o poziomie intelektualnym ich autorów - patrz " wyjęty z mikrofalówki".   Nie wymyśliłem sobie poparzenia, co obrazuje zdjęcie, tylko miało ono faktycznie miejsce. W trakcie normalnego korzystania, zwykłego obiadu najpierw poczułem dyskomfort na ręce (takie swędzenie) , a potem nagły ból.  Jak zdjąłem zegarek, to bąbel już był na ręce, a wewnętrzna strona zegarka była bardzo gorąca - zegarek wyłączył się wtedy awaryjnie. Rozumiem, że pewnie tysiące osób ma te zegarki i nie każdego tak zadziałał, tak samo jak nie każda bateria Samsunga wybucha. Ale skoro wybuchała jedna, to przeprowadzono weryfikację problemu. Niestety pomimo, iż zgłosiłem to do Samsunga to nikt nie wyraził zainteresowania tematem, pomimo, iż problem w rzeczywistości istnieje, jak wynika z powyższych nie tylko u mnie. 

0 Like