Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Połączenie Watch5 z iPhone

(Temat utworzony: 30-08-2022 07:39 PM)
51528 Wyświetlenia
marzab
First Poster
Opcje

Cześć.

Mam problem z połączniem zegarka Watch5 z iphonem, automatycznie łączy się z telefonem przez co nie chce się połączyć z aplikacją i nie mogę z niego korzystać. 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@adamskyFE  ciężko stworzyć takinzegarek bo nawet jak samsung że swojej strony będzie miał kompatybilność to po stronie apple np. Przy kolejnej aktualizacji telefonu może już coś przestać działać.  Dlatego żaden producent nie daje pełnej kompatybilności swoich urządzeń z urządzeniami innych producentów. 

0 Like
adamskyFE
First Poster
Opcje

Pełnej kompatybilności nie wymagam ale pokazywanie powiadomień to zupełnie inna historia. Ciekawe że prymitywne chińskie zegarki w stylu Xiaomi band czy Huawei band (mam oba) potrafią współpracować z Androidem i IOS i to od wielu aktualizacji, że tak powiem a zegarek 5-6 razy droższy nie. To jest bardziej polityka niż problem techniczny.

0 Like
Members_Dtq7oDm
First Poster
Opcje

mam następujący problem w sierpniu zakupiłem Galaxy Watch 6 Classic który używałem z Galaxy S21FE ale byłem zmuszony do jego wymiany i teraz posiadam Iphona 14 i nie mogę go połączyć z nim. Ktoś może wie czy można je razem połączyć?

0 Like
Rafał_A_
Helping Hand
Opcje
Kompatybilność sprawdzisz w specyfikacji na stronie ale na moje chyba to nie będzie współpracować.
Gdzieś już był podobny temat na forum.
Members_Dtq7oDm
First Poster
Opcje

Przez Bluetooth się łączy ale dalej nie mogę nic zrobić bo na zegarku pokazuje się dokończ konfigurację na telefonie 

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Można i jest nawet aplikacja Watch, ale tylko tyle ci z tego wyjdzie. Samsung i Apple mają mocno zacieśnione ekosystemy i ograniczenie wynika z jednej, jak i z drugiej strony, więc raczej bym sobie odpuścił taką zabawę. No niestety, ale przy zmianie smartfona jesteśmy zmuszeni do zmiany zegarka. Samsung + Galaxy Watch i Apple + Apple Watch. Można powiedzieć, że smartfon jest jak mąż, a zegarek jak żona. Wierna żona pozostanie przy mężu i Galaxy Watch pozostaje przy smartfonach Galaxy.
0 Like
Members_Dtq7oDm
First Poster
Opcje

Tak myślałem właśnie że to może nie działać. Koledze kiedyś galaxy Watch 2 może 3 działał z iPhone’em. No nic zostaje sprzedać watcha 😞 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_Dtq7oDm, Od Galaxy Watch 4 wzwyż żaden zegarek nie połączy się z iPhone.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie da się połączyć Galaxy Watch 6 z IPhone,m tak jak Apple Watch z Androidem.
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A gdyby ktoś pogrzebał w sofcie i preinstalowal nakładkę One UI wraz z fundamentami Androida na IOS? Znaczy, to chyba nielegalne i trudne do zrobienia, ale tak z ciekawości pytam skoro sprawa teoretycznie rozwiązana.
0 Like