Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parowanie Galaxy watch 3 z Galaxy S8

(Temat utworzony: 30-07-2021 09:51 AM)
599 Wyświetlenia
Yogi1984
First Poster
Opcje
  • Witam. Mam taki problem ze watch 3 nie może dokończyć parowania z S8-mka. W werable jak już niby wszystko ma się ku końcowi zatrzymuje się na kończeniu parowania i mieli tak nawet przez całą noc  bezskutecznie. Z innym telefonem (nie Samsung)łączy bezproblemowo. 
0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Yogi1984  Witam

Proszę wykonać reset ustawień sieciowych oraz ponownie uruchomić telefon:

Ustawienia > Zarządzanie Ogólne > Resetowanie > Resetowanie Ustawień Sieciowych

Yogi1984
First Poster
Opcje

No niestety przywracanie ustawień sieciowych nic nie daje.. W dalszym ciągu jak już zainstaluje aplikacje Galaxy watch 3 plugin na końcu wiązania zatrzymuje się i nic....

A czy takie coś jak Smart things może mieć coś wspólnego? Bo ciągle mi wyskakuje i chce się połączyć. Jak za którymś razem się zgodziłem to nic to nie dało, oprócz tego że co chwilę wyskakiwało okienko by znów połączyć...

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Yogi1984 

Wykonaj te wskazówki:

1. Wyłącz zegarek.
  2. Odinstaluj aplikację Galaxy Wearable oraz plugin do zegarka.
  3. Zresetuj ustawienia sieciowe.
  4. Uruchom ponownie telefon. 
  5. Pobierz aplikację Galaxy Wearable.
  6. Włącz zegarek.
  7. Sparuj urządzenia za pomocą aplikacji. 

Daj znać czy pomogło. 

Aplikacja Samsrt Things pomaga przy zlokalizowaniu urządzenia. 

Yogi1984
First Poster
Opcje

Niestety....

Nawet zastosowanie ustawień fabrycznych telefonu i zegarka nie przynosi żadnego efektu.

Bluetooth sprawny bo z innymi urządzeniami łączy perfekcyjnie, niestety z zegarkiem niby połączy ale nie do końca. Przy próbie łączenia przez werable zacina się cały czas tak samo. Co jeszcze zauważyłem to że przy parowaniu z zegarkiem brak ikonki oznaczającej włączony bluetooth jak ma to miejsce z innymi urządzeniami.. Jedynie na sekundę się pojawi poczym ginie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Yogi1984, Czy telefon i zegarek pochodzą z polskiej dystrybucji ? Jaki posiadasz obecnie kod regionu oprogramowania na telefonie ? Czasami na problem z parowaniem pomagała też instalacja starszej wersji plugina do zegarka.

Yogi1984
First Poster
Opcje

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Niestety już znam przyczynę problemu... Tel.z rynku zza wielkiej wody i niestety nie dogaduje  się z zegarkiem. 

0 Like
podly
First Poster
Opcje
Witam, znajomy próbuje połączyć galaxy watch 3 z telefonem infinix note 12 pro 5g, jednak konfiguracja zacina się na etapie "Konczenie... to może potrwać kilka minut" resetował telefon, oraz zegarek kilku krotnie i dalej tak samo. Gdy spróbowałem połączyć zegarek ze swoim telefonem (samsungiem) zegarek bez problemu się łączy i wszystko działa. Próbował kilku porad z internetu jednak efektów brak. Czy ma ktoś jakiś pomysł na to?

image

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@podly Telefon jest na Androidzie? Niech kumpel przy parowaniu wyłączy WiFi na telefonie, zostawi na nim tylko jedno konto Google i poszuka w sklepie play aplikacji "Galaxy Watch3 Plugin" i ją zainstaluje.

pancermalpka
First Poster
Opcje

Dzień dobry mam ten sam problem tylko, że z modelem Infinix HOT 30i również mi się zatrzymuje na etapie kończenia pomimo zainstalowania wszystkich potrzebnych aplikacji oraz pluginów. Jest jeszcze jakiś sposób żeby go sparować? Bo to aż dziwne, że aplikacja jest zegarek łączy się z telefonem ale nie chcę się skonfigurować.
Pozdrawiam 

0 Like