Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opaska sportowa Galaxy Fit, brak monitorowania snu

(Temat utworzony: 18-10-2019 07:07 AM)
1203 Wyświetlenia
oluko
Apprentice
Opcje

Elo.

Mam mały problem z opaską Galaxy Fit. Przestała mi monitorować sen? I zastanawiam się czy można coś z tym zrobić, poza resetem opaski? Brak jakichkolwiek monitów (i na telefonie i na opasce).

PS. Pytanie doadtkowe. Jak jeżdżę na rowerze nie nalicza mi przejechanej odległości? Czy aby zaczęło liczyć odległość muszę mieć podpięty telefon?

Z góry dzięx za odp.

0 Like
11 Odpowiedzi
bianka23451
Student
Opcje
Posiadam tam tatuaż, kurde nie wpadłam na to że może to miec wpływ. Dzięki bardzo
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bianka23451, W takim razie musisz nosić opaskę na nadgarstku bez tatuażu. Poniżej zamieszczam jeszcze kilka informacji na temat działania czujnika i czynników mających na niego wpływ

• Jeśli pomiar tętna nie działa poprawnie, należy przesunąć optyczny czujnik tętna Fit w prawo, w lewo, w górę lub w dół na nadgarstku lub nosić Fit na wewnętrznej stronie nadgarstka, tak aby czujnik dotykał skóry.

• Jeżeli optyczny czujnik tętna jest brudny, należy go przetrzeć i spróbować ponownie. Jeśli ciała obce uniemożliwiają równomierne odbijanie światła, pomiar może nie być dokładny.

• Działanie optycznego czujnika tętna może być zakłócane przez tatuaże, znamiona i włosy na nadgarstku, na którym jest Fit. Może to uniemożliwić Fit rozpoznawanie ciała użytkownika, co spowoduje niewłaściwe działanie jego funkcji. W związku z tym Fit należy zakładać na rękę, na której
nic nie będzie zakłócać jego działania.

• Funkcje pomiarowe mogą nie działać poprawnie ze względu na pewne czynniki, takie jak blokowanie światła z optycznego czujnika tętna, jasność skóry, przepływ krwi pod skórą i czystość obszaru czujnika.