Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch Active samoistne rozłączanie treningów

(Temat utworzony: 25-07-2020 07:58 PM)
1393 Wyświetlenia
jaromlody
Journeyman
Opcje

Witam

Jak w temacie mam problem ze swoim zegarkiem. Od pewnego czasu sam zakańcza rozpoczęte przeze mnie treningi. Nie ważne jaki to trening czy chód, bieganie, jazda na rowerze. Na początku wszystko jest ok trening startuje wyszukuje GPS mierzy puls. Trening zakańcza się samoczynnie czasami jest to po minucie czasami po kilkudziesięciu minutach. Na początku myślałem, że przez przypadek wcisnąłem zakończenie treningu, ale potem stwierdziłem, że nie da się zakończyć treningu jednym dotknięciem, bo trzeba przecież wcisnąć boczny guzik, wybrać zakończ trening i potwierdzić wybór. Dziś podczas chodu ok 10km zegarek sam zakończył trening 6 razy. Ponowne uruchamianie zegara nic nie daje bo problem powraca. Zegarek ma zainstalowane wszystkie aktualizacje. Aplikacja z jakiej korzystam to Samsung Health. Aplikacja też jest w najnowszej wersji.

Ma ktoś pomysł jak rozwiązać mój problem?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaromlody  Zresetuj zegarek do ustawień fabrycznych,

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaromlody  Zresetuj zegarek do ustawień fabrycznych,

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaromlody, Napisz również, z jakim telefonem jest sparowany zegarek. Na forum mieliśmy już podobny przypadek z Galaxy S20, ale na ten moment bez konkretnego rozwiązania.

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/samsung-watch-active-2/m-p/1881968/highlight/true#M9035

0 Like
jaromlody
Journeyman
Opcje

Mój telefon to Galaxy S10. Urządzenia są ze sobą sparowane już prawie rok i wcześniej nie było z nimi żadnych problemów.

Zastanawia mnie czy to przypadkiem nie wina ostatnich aktualizacji. Było ich sporo.

Wykonałem dziś hard reset zegarka zobaczymy czy to coś da.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaromlody  Czekamy na informacje czy problem ustąpił po resecie.

0 Like
jaromlody
Journeyman
Opcje

Wygląda na to że hard reset pomógł, przeprowadziłem dwa treningi jazda na rowerze ok 2h i chód ok 1,5h i ani razu nie rozłączyło treningu.

Dzięki wielkie za pomoc przy rozwiązaniu problemu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jaromlody  Świetnie że udało się rozwiązać problem 😀

0 Like
zimiii
First Poster
Opcje
witam. odgrzewam temat. mój zegarek robi to samo. sam zawiesza trening obojętnie jaki. żeby było śmieszniej czasami przez tydzień jest wszystko ok a potem trening co minuta,dwie zawiesza. jak się zoriętuje to nacisnę od razu kontynuj a jak nie ro i polowa treningu się nie zapisuje. nic nie pomaga. nawet zrobiłam żeby trening 2h trwał. nic nie pomogło. mam checwywalic to ***** do kosza:/
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@zimiii Brzmi jakby zegarek gubił kontakt z ciałem. Masz jakieś tatuaże, bądź blizny? Czy zegarek jest mocno przytwierdzony do nadgarstka?

0 Like