Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odtwarzanie zdjęć na Samsung Galaxy Watch 4

(Temat utworzony: 01-03-2022 09:39 AM)
11461 Wyświetlenia
MrFryta
Explorer
Opcje
Witam, czy ktoś wie jak można ustawić, gdy dana osoba wyślę mi zdjęcie na WhatsApp lub messenger aby zaraz to zdjęcie pojawiało się na zegarku. Na ten moment muszę zdjęcie zapisywać na telefonie, a potem przenosić na zegarek, lub może jest inny komunikator gdzie zdjęcia pojawiają się zaraz na zegarku po odebraniu wiadomości.
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MrFryta  Witam 

Po przyjściu wiadomości na zegarek przez WhatsApp mamy tylko podgląd wiadomości.  Nie ma opcji ustawień. 

lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Cześć, istnieje taka możliwość. W ustawieniach WhatsAppa musisz ustawić aby multimedia były widoczne w galerii. W ustawieniach Wearable trzeba wówczas natomiast włączyć synchronizację folderu ze zdjęciami WhatsApp z zegarkiem

Co do Messengera to nie istnieje taka możliwość. Nie pokazuje on zdjęć w powiadomieniach ani nie można automatycznie zapisywać otrzymywanych zdjęć w galerii.Screenshot_20220302-110608_Galaxy Watch4 Manager_2516_1646215568.pngScreenshot_20220302-110554_WhatsApp_2515_1646215554.jpg
Jawa350rs
Apprentice
Opcje

Witam mam taki problem że po aktualizacji do A13 w ogóle zdjęcia i filmy się nie pokazują w galerii na telefonie choć jest zaznaczone w WA multimedia w galerii 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Jawa350rs Hej! Jeżeli to problem po samej aktualizacji, poszukaj w sklepie PLAY czy nie masz jakiejś aktualizacji do Whatsappa do pobrania. Wykonaj też bezstratne restarty i resety - miękki reset i czyszczenie partycji cache.

Miękki reset polega na wciśnięciu i przytrzymaniu na telefonie przycisku zasilania i przycisku ściszania przez 10-15 sekund, do momentu gdy telefon się wyłączy.

Czyszczenie partycji cache czyści śmieci systemowe, a przy okazji nie powoduje utraty żadnych danych. Pamiętaj o podłączeniu telefonu do komputera - podsyłam Ci wideoporadnik jak to zrobić:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Oprócz tego, możesz wykonać coś na pozór nieistotnego jak WYŁĄCZENIE funkcji, a następnie WŁĄCZNIE jej raz jeszcze. Czasem rozwiązuje to problem z krnąbrnymi funkcjami.

Jawa350rs
Apprentice
Opcje

dziękuję za odpowiedź, z tego co pamiętam do wejścia w menu miękki reset trzeba podłączyć tele do usb

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Jawa350rs, tak, np. do komputera, tu masz to opisane: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

1603Paula
Student
Opcje
Hej mam pytanie czy ktoś wie czy jest jakiś m9del smartwatcha samsung który odbiera przysłane zdjęcie z WhatsApp messenger czy MMS. To że mogę wgrać na telefon to wiem ale czy są modele które odbierają i mają taką funkcję. Byłabym wdzięczna na odpowiedź 
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@1603Paula, Smartwatche od Galaxy Watch 4 wzwyż radzą sobie z odbieraniem zdjęć.

WhatsApp jest w trakcie wprowadzania dedykowanej aplikacji na zegarki i w niej zdjęcia można normalnie odbierać.

Odbieranie MMS działa bez problemu w połączeniu z telefonem Samsung.

Jedynie problem będzie z aplikacją Messenger. Z tego, co wiem, to zegarki nie wyświetlają z niej zdjęć.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@1603Paula @kamil40013  Dokładnie. Messenger zdjęć na zegarku nie wyświetli, pokazuje tylko powiadomienia