Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 6 Classic - gest gaszenia ekranu

(Temat utworzony: 16-01-2024 10:17 PM)
1574 Wyświetlenia
Ster5
Pathfinder
Opcje
Od kilku dni zauważyłem, że przestał mi działać gest gdzie przy włączonym ekranie przykrywało się go otwarta dłonią i ekran się od razu gasił. Przeglądając ustawienia nie znalazłem nigdzie na to opcji, sam też nic raczej nie przestawiałem czy ktoś ma podobnie lub wie jak to naprawić?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ster5, Czy korzystasz z jakiejś ochrony ekranu w postaci folii lub szkła ?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 Odpowiedzi
proktor37
Voyager
Opcje
U mnie jest to samo od jakiegoś czasu, nie wiem czy jakaś poprawka tego nie rozwaliła. Rzadko korzystam więc nie zwracałem na to uwagi, no ale fakt, że nie działa.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wyłączyć i ponownie włączyć zegarek?
0 Like
Ster5
Pathfinder
Opcje
Witam, tak był uruchamiany ponownie, bez efektu.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Ster5 Zdaje się, że funkcja nie jest możliwa do włączenia/wyłączenia, gdyż jest to gest domyślny. Nie wystarczy tylko zasłonić ręką ekranu - trzeba to zrobić całą dłonią ORAZ dotknąć wtedy ekranu. Dosłownie trzeba złapać za górę zegarka całą dłonią.

Ster5
Pathfinder
Opcje
Tak też robię, napisałem że wcześniej ta funkcja działała prawidłowo, ale od kilku dni coś się stało że nie działa. Ekran nie wygasza się a przytrzymanie otwiera menu zmiany tarczy
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na Pana miejscu proponowałbym zresetować zegarek i połączyć go na nowo. Sprawdziłem to na Watch4 i to opcja jest domyślna jak wspomniał @PatrykF jest się nie da wyłączyć i włączyć.
Ster5
Pathfinder
Opcje
Odnośnie resetowania jest możliwość zrobienia takiej kopii zegarka, żeby nie Musieć instalować po resecie od nowa wszystkich tarcz zegarka, ustawień i aplikacji?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Mozna zrobić kopie, tylko proszę pamiętać że jeśli przywracamy to przywraca się z błędem.
Ster5
Pathfinder
Opcje
Poświęciłem się już i zrobiłem ten reset, ale po konfiguracji jako nowy zegarek dalej nie działa ten gest.
0 Like