Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbieranie połączeń na telefonie ze sparowanym Galaxy Watch4

(Temat utworzony: 28-11-2021 11:34 AM)
4932 Wyświetlenia
DominicaD
First Poster
Opcje

Witajcie, 

Kupiłam zegarek Galaxy Watch4. Sparowalam z telefonem Xiaomi redmi note 10 pro i wszytsko ładnie działa. Jedyny problem jest taki, że jak odbieram połączenie na telefonie, to odbiera mi się na zegarku i słychać w zegarku, zamiast w telefonie. Telefon przez bluetooth paruje zegarek jako słuchawki, a nie jako smartwatch. Co i gdzie mam zmienić w ustawieniach, żeby wyeliminować ten problem?

Dodam, że robiłam reset zegarka, odinstalowanie aplikacji wearable , wyłączanie i włączanie bluetooth i nic nie pomaga. 

Proszę, pomóżcie. Dzięki. Dominika

0 Like
21 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DominicaD  Dzień Dobry

Czy podczas połączenia jest na telefonie widoczna opcja aby przełączyć rozmowę z zegarka na telefonu?

0 Like
DominicaD
First Poster
Opcje

Tak jest widoczna taka opcja. Tylko to trochę uciążliwe, bo za każdym razem trzeba przeklinać połączenie na telefon. A jak ktoś się odzywa w słuchawce, to już słychać na zegarku. 

A chciałabym, żeby działało tak, że jak odbiorę rozmowę na zegarku to rozmawiam przez zegarek, a jak na telefonie to automatycznie rozmawiam przez telefon. 

Dzieki

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DominicaD  Tak i tak to powinno dokładnie działać. 

Proszę wejść w telefon > Trzy kropki > Ustawienia > Odbieranie i kończenie połączeń i zobaczyć czy jest włączona opcja "odbieraj automatycznie"

mario2205
First Poster
Opcje

Cześc

Mam podobny problem, napisz czy udało Ci się go rozwiązać

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@mario2205, sprawdzałeś opcję zaproponowaną przez @PrzemekM? Resetowałeś ustawienia zegarka?

DominicaD
First Poster
Opcje

Cześć.

Niestety nie udało mi się rozwiązać problemu na stałe. 

Opcja automatycznego odbierania odpada, bo wtedy telefon odbiera automatycznie wszystkie połączenia....nawet te, których nie chce odebrać w danej chwili. A nie o to mi chodzi 😉

Po trzech tygodniach użytkowania zegarka - powiem tak, to czy połączenia odbierają się na telefonie, czy na zegarku zależy chyba od tego jak się sparuje zegarek z telefonem w danym momencie. Nieraz mam tak, że działa i bez problemu odbieram od razu telefonem, a nieraz że na telefonie odbieram, a odbiera się na zegarku i muszę przełączyć ręcznie na telefon. Ale już się przyzwyczaiłam. Już mnie to tak nie denerwuje jak na początku. 

Ogolnie z zegarka jestem bardzo zadowolona - jedynie minusem jest bateria... Jeden dzień. 

Jak ktoś da radę podsunąć jakiś pomysł, żeby ustawić to na stałe, chętnie sprawdzę. 

Powodzenia i wesołych świąt 😀

0 Like
DominicaD
First Poster
Opcje

Hej, ja resetowalam wszystko i zegarek i telefon i nic nie pomogło. 😕

0 Like
mario2205
First Poster
Opcje

Cześć. Ja najpierw miałem zegarek i tel. Samsung wszystko działało dobrze, dopiero po zmianie telefonu są problemy. Ja mam tak, że pierwszy raz po resecie odbiera na telefonie a następne rozmowy już w zegarku. Może coś zmieni jakąś aktualizacja. Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam. Wesołych Świat

0 Like
mario2205
First Poster
Opcje

Testowałem na wszelkie sposoby, nic nie pomaga.

0 Like