28-11-2021 01:55 AM
Witajcie,
Kupiłam zegarek Galaxy Watch4. Sparowalam z telefonem Xiaomi redmi note 10 pro i wszytsko ładnie działa. Jedyny problem jest taki, że jak odbieram połączenie na telefonie, to odbiera mi się na zegarku i słychać w zegarku, zamiast w telefonie. Telefon przez bluetooth paruje zegarek jako słuchawki, a nie jako smartwatch. Co i gdzie mam zmienić w ustawieniach, żeby wyeliminować ten problem?
Dodam, że robiłam reset zegarka, odinstalowanie aplikacji wearable , wyłączanie i włączanie bluetooth i nic nie pomaga.
Proszę, pomóżcie. Dzięki. Dominika
28-11-2021 02:00 AM
@DominicaD Dzień Dobry
Czy podczas połączenia jest na telefonie widoczna opcja aby przełączyć rozmowę z zegarka na telefonu?
28-11-2021 10:11 AM
Tak jest widoczna taka opcja. Tylko to trochę uciążliwe, bo za każdym razem trzeba przeklinać połączenie na telefon. A jak ktoś się odzywa w słuchawce, to już słychać na zegarku.
A chciałabym, żeby działało tak, że jak odbiorę rozmowę na zegarku to rozmawiam przez zegarek, a jak na telefonie to automatycznie rozmawiam przez telefon.
Dzieki
28-11-2021 11:34 AM
@DominicaD Tak i tak to powinno dokładnie działać.
Proszę wejść w telefon > Trzy kropki > Ustawienia > Odbieranie i kończenie połączeń i zobaczyć czy jest włączona opcja "odbieraj automatycznie"
19-12-2021 03:31 PM
Cześc
Mam podobny problem, napisz czy udało Ci się go rozwiązać
20-12-2021
03:51 PM
– ostatnio edytowany
21-12-2021
11:02 AM
przez
OleksiiA
@mario2205, sprawdzałeś opcję zaproponowaną przez @PrzemekM? Resetowałeś ustawienia zegarka?
21-12-2021 11:33 AM
Cześć.
Niestety nie udało mi się rozwiązać problemu na stałe.
Opcja automatycznego odbierania odpada, bo wtedy telefon odbiera automatycznie wszystkie połączenia....nawet te, których nie chce odebrać w danej chwili. A nie o to mi chodzi 😉
Po trzech tygodniach użytkowania zegarka - powiem tak, to czy połączenia odbierają się na telefonie, czy na zegarku zależy chyba od tego jak się sparuje zegarek z telefonem w danym momencie. Nieraz mam tak, że działa i bez problemu odbieram od razu telefonem, a nieraz że na telefonie odbieram, a odbiera się na zegarku i muszę przełączyć ręcznie na telefon. Ale już się przyzwyczaiłam. Już mnie to tak nie denerwuje jak na początku.
Ogolnie z zegarka jestem bardzo zadowolona - jedynie minusem jest bateria... Jeden dzień.
Jak ktoś da radę podsunąć jakiś pomysł, żeby ustawić to na stałe, chętnie sprawdzę.
Powodzenia i wesołych świąt 😀
21-12-2021 11:35 AM
Hej, ja resetowalam wszystko i zegarek i telefon i nic nie pomogło. 😕
22-12-2021 06:01 AM
Cześć. Ja najpierw miałem zegarek i tel. Samsung wszystko działało dobrze, dopiero po zmianie telefonu są problemy. Ja mam tak, że pierwszy raz po resecie odbiera na telefonie a następne rozmowy już w zegarku. Może coś zmieni jakąś aktualizacja. Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam. Wesołych Świat
22-12-2021 06:02 AM
Testowałem na wszelkie sposoby, nic nie pomaga.