Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

brak informacji o totalu spalonych kalorii w zegarku

(Temat utworzony: 27-11-2020 08:40 AM)
2943 Wyświetlenia
mgaska
Journeyman
Opcje
Cześć!
Proszę o podpowiedź jak na zegarku watch active 2 sprawdzić sumę spalonych kalorii (łącznie ze spoczynkowymi). Znalazłam informacje w instrukcji jednak nijak się mają do tego co jest w zegarku. 
(Infolinia samsunga nie potrafiła podpowiedzieć co zrobić.)

Z góry dziękuję za pomoc :smiling-face: 

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mgaska, Obecna wersja instrukcji obsługi pochodzi z 2019-10, natomiast ostatnia aktualizacja oprogramowania zegarka została wydana w tym listopadzie 2020. Stąd pewne rozdziały w instrukcji są już nieaktualne.

Widget kalorii został usunięty w jednej z aktualizacji i nie jest już dostępny. Dotyczy to też opasek Galaxy Fit. Na zegarku można podejrzeć ilość spalonych kalorii z aktywności. Jeśli chcesz sprawdzić całkowitą liczbę spalonych, to musisz uruchomić aplikację Samsung Health na telefonie i przejść do widgetu Czas aktywności.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
MarcinJadczak
Pioneer
Opcje
Musisz przesunąć palcem w góręub w dół ekranu, a następnie wejść w menu.
0 Like
mgaska
Journeyman
Opcje
w samsung health? info tylko o spalonych kcal z aktywności
0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mgaska, Obecna wersja instrukcji obsługi pochodzi z 2019-10, natomiast ostatnia aktualizacja oprogramowania zegarka została wydana w tym listopadzie 2020. Stąd pewne rozdziały w instrukcji są już nieaktualne.

Widget kalorii został usunięty w jednej z aktualizacji i nie jest już dostępny. Dotyczy to też opasek Galaxy Fit. Na zegarku można podejrzeć ilość spalonych kalorii z aktywności. Jeśli chcesz sprawdzić całkowitą liczbę spalonych, to musisz uruchomić aplikację Samsung Health na telefonie i przejść do widgetu Czas aktywności.

mgaska
Journeyman
Opcje
No właśnie na telefonie znalazłam, ale szukałam tej opcji w zegarku..
dziękuję
0 Like
MarcinJadczak
Pioneer
Opcje
u mnie wygląda to tak...

20201127_180436_39215.jpg

0 Like
mgaska
Journeyman
Opcje
u mnie tez ale to kalorie z aktywności sa tylko. chodziło mi o total, łącznie ze spoczynkowymi. Ale juz wiem, ze po ostatniej aktualizacji nie ma tego widoku na zegarku tylko w aplikacji na telefonie 🤷
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgodnie z informacją przekazaną przez @Szewcu72 w tej wiadomości, liczbę całkowitą spalonych kalorii można wyświetlić tylko przy pomocy odpowiedniej tarczy z licznikiem kalorii. Na GW3 z tego, co widzę to żadna fabryczna tarcza nie posiada takiego licznika więc może być konieczne pobranie innych tarcz z Galaxy Store.

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/samsung-galaxy-watch-active-2-obliczanie-kalorii-jak-to-...

mgaska
Journeyman
Opcje
dziękuję :smiling-face: tarczę znalazłam bez problemu.
0 Like
piotrjesiolowski
First Poster
Opcje

Brak Aktualizacji ilości kalorii po treningu

Screenshot_2023-04-12-17-08-15-29_e940a2b342bdb16663db949e03e5f889.jpg

Na powyższym zdjęciu czas aktywności oraz kcal nie aktualizują się po treningu. Sam trening się zapisuje w historii treningów ale nie zmieniają się powyzsze dane w "dziennej aktywności"

Wykresy nie drgneły suma łącznych kcal również 

Screenshot_2023-04-12-17-08-04-75_e940a2b342bdb16663db949e03e5f889.jpg

0 Like