Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy Galaxy Watch 4 LTE i brak aplikacji GPay, brak możliwości wejścia

(Temat utworzony: 28-09-2021 06:43 PM)
1856 Wyświetlenia
Uszy
Apprentice
Opcje

Dzień dobry.

Dzisiaj odebrałem od kuriera nowo zakupiony GW4 Classic LTE. Kupiony przez Internet jako nówka w jednej z dużych polskich sieciówek z AGD.

Ku mojemu zdziwieniu, wśród zainstalowanych aplikacji na zegarku brakuje jednej z podstawowych, dla których go kupiłem - Google Pay.

Co więcej, chcąc ją zainstalować ręcznie poprzez sklep Google Play, przy uruchamianiu sklepu na zegarku, otrzymuję informację, iż "Wymagane jest uwierzytelnienie. Zaloguj się na swoje konto Google.".

Dodam, że moje konta (Google i Samsung) są dodane na zegarku poprzez aplikacje Samsung Wearable - zresztą, zdaniem zegarka, inaczej nie da się ich dodać. Telefonem pracującym w tandemie z Watchem jest SG S21 5G. Komunikują się przez Bluetooth i WiFi - niestety, nie ma w mojej sieci komórkowej możliwości użycia e-SIM..

Co zrobić, aby umożliwić płacenie zegarkiem, no i jak dobrać się do sklepu Play z poziomu zegarka, aby zainstalować to, czego potrzebuję?

Z poziomu telefonu, aplikacja GPay jest oczywiście widoczna, wcześniej zainstalowana i ma dodaną kartę płatniczą, której już używałem do płacenia za zakupy.

Telefon kupiłem kilka dni wcześniej niż zegarek.

7 Odpowiedzi
inimicus
Journeyman
Opcje

U mnie był podobny problem. Spróbuj jeszcze raz dodać konto google w aplikacji Galaxy Wearable, naciśnij w niej przycisk "kopiuj" i na zegarku "pingować" ikonke sklepu play.  W końcu u mnie ruszyło ale narazie mam mieszane odczucia.  Tizen jakiś był bardziej dopracowany, ten wear os faktycznie jest taki se. Jeszcze powalczę i nie wiem czy nie zwrócę. Może następna generacja będzie bardziej dopracowana.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Uszy  Dzień Dobry

Czy porada poniżej poddana przez użytkownika pomogła?

0 Like
Uszy
Apprentice
Opcje
Tak. Po jej zastosowaniu jest poprawnie.
Marta1987
First Poster
Opcje

Zrobiłeś/łaś tak jak opisane: próbuj jeszcze raz dodać konto google w aplikacji Galaxy Wearable, naciśnij w niej przycisk "kopiuj" i na zegarku "pingować" ikonke sklepu play.?

U mnie to jakoś nie da się tego zrobić? Jak dodać na nowo konto google w aplikacji Galaxy Wearable?

0 Like
inimicus
Journeyman
Opcje

Nie dodajesz go na nowo, bo nawet nie ma opcji usunięcia dodanego konta w Galaxy Wearable. Po prostu klikasz na to dodane konto, i wciskasz przycisk "kopiuj" a na zegarku naciskasz tą ikonkę sklepu play, tam gdzie jest komunikat "Wymagane jest uwierzytelnienie. Zaloguj się na swoje konto Google". U mnie zadziałało bodajże za 2 razem.

0 Like
Marta1987
First Poster
Opcje

Wow, u mnie w końcu też zadziałało :smiling-face: super! dzięki wielkie za pomoc!

0 Like
Matt007
Explorer
Opcje

..witam i co da się coś zrobić w tym temacie??? Od dwóch tygodni próbuje rozmawiać z samsung.de (zegarek pochodzi z tamtad), samsung.pl, Samsung.nl ...

I nic.. Wypuścili zegarek który jest ustawiony tylko i wyłącznie 'dostosowany' Samsung Pay ,nie biorąc pod uwagę że opcja ich płatności nie jest wszędzie akceptowana. Porażka normalnie! Jeśli SP nie wszędzie jest dostępny to powinni zrobić jakąś nakładkę ,która umożliwialaby ustawienie Google Pay jako app domyslnej

0 Like