Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działają połączenia e-sim na Galaxy Watch 4

(Temat utworzony: 02-04-2022 02:07 PM)
4803 Wyświetlenia
ToffieCrisp
Student
Opcje

Cześć! Mam problem z nowym zegarkiem i połączeniami e-sim. Technik z t-mobile mówi, że wszystkie funkcje zostały prawidłowo włączone i działają. Ale niestety gdy chcę wykonać połączenie najpierw zegarek pyta czy może wykonywać połączenia z kartą e-sim, a później wyrzuca błąd "nie zarejestrowano w sieci" a za chwile przychodzi powiadomienie: "karta sim nie jest obsługiwana w przypadku usług głosowych" Resetowanie telefonu i zegarka nic nie daje, przywrócenie ustawień fabrycznych w zegarku również nic nie daje. Co mi pozostaje zrobić?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
ToffieCrisp
Student
Opcje

Hej, z mojej strony wyglądało tak, że zegarek został wymieniany na nowy model, bo po prostu miał zepsutą funkcję e-sim. Teraz działa dobrze :face-with-tears-of-joy: 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
MagnumR
First Poster
Opcje
😕 Ale lipton... Zmień sieć. W Orange działa dobrze.
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
A nie jest wyrobiony zły rodzaj eSima? W Orange flex możesz wyrobić kartę do samego internetu albo do wszystkiego (rozmów/internetu/sms) i tu wygląda na to jakby był przyznany dostęp tylko do neta
0 Like
AniaN
Pioneer
Opcje
Poproś żeby operator ponownie aktywował esima
0 Like
Members_uFEXW2l
First Poster
Opcje

Dzień dobry,
mam podobny problem, kilkakrotnie tmobile zmieniał mi esim,  czy udało się Panu go rozwiązać?

0 Like
MichałJ
Expert
Opcje

Cześć, upewniłeś się, że masz eSIM do rozmów, czy tylko do samego internetu? Jeśli nie upewniałeś się, to skontaktuj się z operatorem, spróbuj też spróbować eSIM od Orange. 

Rozwiązanie
ToffieCrisp
Student
Opcje

Hej, z mojej strony wyglądało tak, że zegarek został wymieniany na nowy model, bo po prostu miał zepsutą funkcję e-sim. Teraz działa dobrze :face-with-tears-of-joy: 

Oska8989
First Poster
Opcje

Witam. Udalo sie rozwiązać problem????

0 Like
Members_8b7DuO9
First Poster
Opcje

Witam.

Posiadam zegarek Galaxy Watch 4 sparowany z telefonem samsung, aktywowałam usługę w Orange extra e-sim aby można było dzwonić z zegarka, bez konieczności noszenia telefonu. wszystko jest w porządku do momentu rozłączenia zegarka z telefonem.  jeśli traci połączenia Bluetooth, czy telefon zostanie wyłączony, automatycznie nie można  dzwonić  czy pisać przez zegarek.  W Orange sprawdzali to usługa jest włączona,  powinno wszystko działać niezależnie od tego czy zegarek jest połączony z telefon czy nie.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_8b7DuO9 Jak rozumiem, masz Galaxy Watch4 w wersji LTE i dodałeś sobie kartę e-sim do zegarka w ustawieniach aplikacji Galaxy Wearable, przez zeskanowanie kodu QR od operatora? Sprawdź w ustawieniach na zegarku, czy masz włączone dane komórkowe:

Ustawienia > Połączenia > Dane komórkowe > Zawsze włączone.

0 Like